Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 3/9/2020 δεν έγινε καμία τοποθέτηση στο 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας ( ΕΚΝΑ ΦΥΛΑΚΕΣ) παρόλο που υπήρχαν δηλώσεις προτίμησης 2 συναδέλφων για το συγκεκριμένο σχολείο και οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγήθηκε τη μη τοποθέτηση των συγκεκριμένων συναδέλφων και με τη σύμφωνη γνώμη του Σύμβουλου Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Κατάστημα Κράτησης , με πρόσχημα την πιθανή μελλοντική τους χρήση άδειας, την οποία και καταψηφίσαμε.

Παρά την ένσταση της εκπαιδευτικού στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (7/9/2020) το αίτημά της απορρίφθηκε.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, πριν ακόμα καλά καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, εμφανίζεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και επιλέγει το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τα σχολεία. Καταστρατηγεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών που αιτούνται απόσπαση και παραβιάζει τη διαδικασία τοποθέτησής τους στηριζόμενος σε υποκειμενικά κριτήρια. Η κίνηση αυτή θυμίζει πρακτικές άλλων εποχών και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Απαιτούμε να αρθεί η απόφαση του ΠΥΣΠΕ και να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία εναντίον της συναδέλφου μας, προτού γίνει η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Δε θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση την καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032 mail:gnkgeorg@gmail.com