Συνάδελφοι,

στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 2/9/2020 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στην Παράλληλη Στήριξη. Επανατοποθετήθηκαν 6 συνάδελφοι κατόπιν επανελέγχου της Υπηρεσίας. Οι προσλήψεις των συνάδελφων εκπαιδευτικών καλύπτουν περίπου τις μισές από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, καθώς οι εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις σε όλη την Ανατολική Αττική είναι 503, ενώ οι προσλήψεις 284. Συγκεκριμένα:

Α’ Ανατολική Αττική      Β’ Ανατολική Αττική
ΠΕ 60                  22/39            10/17
ΠΕ 70              174/308            78/139

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο διαφωνήσαμε με το γεγονός ότι   δεν αναρτήθηκαν όλα τα κενά εγκεκριμένης παράλληλης στήριξης ανά σχολική μονάδα, όταν οι συνάδελφοι έκαναν τη δήλωση προτίμησης. Δεν ψηφίσαμε τη θέση της διοίκησης ένας συνάδελφος να έχει την ευθύνη για δύο μαθητές.

Πάγια θέση μας είναι ο εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης να έχει στην ευθύνη του αποκλειστικά και μόνο ένα μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η λογική της διαχείρισης που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, καταστρατηγώντας τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αποδεικνύει την αναλγησία με την οποία και η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ευαίσθητο τομέα της Εδικής Αγωγής, αν αναλογιστούμε και τις μηδαμινές προσλήψεις για τα τμήματα Ένταξης και τα Ειδικά Σχολεία.

Στη συνεδρίαση στις 3/9/2020 τοποθετήθηκαν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΠΕ και εντός ΠΥΣΠΕ, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 08.

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Β’ φάση προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης και τις ειδικότητες, λαμβάνοντας υπόψη και τις άδειες που θα ληφθούν από εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την παιδεία που αξίζουμε και ονειρευόμαστε, για την παιδεία των λαϊκών αναγκών.

Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032 mail:gnkgeorg@gmail.com