ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ : τηλ. 6978269331 mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΑΡΙΑ ΣΦΥΡΗ : τηλ. 6974319565    mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Καλωσορίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στην Ανατολική Αττική. Τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι αιρετοί εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν.

Θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά τους δικαιώματα τόσο απέναντι στις πιθανές αυθαιρεσίες της διοίκησης, αλλά και στην όποια καταστρατήγηση αυτών επιχειρηθεί από διευθυντές ή προϊσταμένους σχολείων.

Τους καλούμε να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί μόνιμοι και αναπληρωτές - συμβασιούχοι τις πολιτικές που τους κρατούν ομήρους, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μια βαλίτσα στο χέρι κάθε Σεπτέμβρη να ψάχνουν σχολεία, σπίτια, συναδέλφους και μαθητές.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων της α’ φάσης τα κενά στα σχολεία εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πάνω από 80 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, λείπουν δεκάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και σε περισσότερες από 90 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί.

Πολλοί συνάδελφοι κυρίως ειδικοτήτων θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε 4 και 5 σχολεία μετακινούμενοι την ίδια μέρα και σε δεύτερο σχολείο. Πάγια θέση μας είναι οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων να μη μετακινούνται σε παραπάνω από   2 σχολεία και αυτήν υποστηρίξαμε στο υπηρεσιακό συμβούλιο, καθώς και κάθε συνάδελφος της Παράλληλης Στήριξης να αναλαμβάνει εξολοκλήρου ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να διευκολύνουν τους συναδέλφους που χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία στη σύνταξη των ωρολογίων προγραμμάτων τους.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα β φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς τουλάχιστον 33.000 εκπαιδευτικών, ώστε να ανοίγουν τα σχολεία χωρίς κενά και ελλείψεις, συνεχίζεται.

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους . Κανένας δεν περισσεύει.

Ευχόμαστε σε όλους και πάλι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και καλούς αγώνες.

Σεπτέμβριος 2019