ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη για σας και τις οικογένειές σας. Καλή τοποθέτηση στους αναπληρωτές που προσελήφθησαν αυτές τις μέρες.

Η έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς μας βρίσκει πάλι στους δρόμους διεκδικώντας και παλεύοντας για ένα δημόσιο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και με καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς .

Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς τουλάχιστον 33.000 εκπαιδευτικών ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά και ελλείψεις ,συνεχίζεται .

Το διάστημα αυτό έγιναν οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν στις τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων συναδέλφων, στις τοποθετήσεις συναδέλφων που είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης, στις τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών εντός και εκτός του ΠΥΣΠΕ, καθώς και συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών, όπου ήταν απαραίτητη. Οι υπηρεσιακές αυτές μεταβολές προηγούνται χρονικά ώστε να δοθούν στους αναπληρωτές όλα τα κενά των σχολείων.

Τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι. Ακολούθησε η τοποθέτηση των συναδέλφων που είναι στη διάθεση. Οι συνάδελφοι κλήθηκαν από τη Διεύθυνση να δηλώσουν ξεχωριστά σχολεία και όχι ομάδες σχολείων. Συμφώνησαμε με αυτή τη θέση γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να επιλέξουν όποιο σχολείο επιθυμούν κι όχι να δεσμευτούν μέσω των ομάδων σχολείων. Για παράδειγμα, αν κάποιος συνάδελφος μένει στο Δήμο Διονύσου και τοποθετηθεί σε σχολείο των Αχαρνών, γιατί να μην μπορεί να επιλέξει για συμπλήρωση του ωραρίου του κάποιο σχολείο κοντά στο σπίτι του, αλλά να «δεσμευτεί» από την ομάδα σχολείων;

Η θέση μας αυτή έγινε αιτία για καταγγελία από το συνάδελφο αιρετό εκλεγμένο με τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να επιλέξουν ένα σχολείο με πολλές ή λιγότερες ώρες αλλά κοντά στο σπίτι τους θα δημιουργήσει προβλήματα.

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις χωρίς να μείνει στη διάθεση της Διεύθυνσης κανένας συνάδελφος και οι συνάδελφοι ΠΕ 86 (πληροφορικής) και ΠΕ79.1 (μουσικής) τοποθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους στην πρώτη του επιλογή.

Δεν πήραν απόσπαση 2 Νηπιαγωγοί από τους 35 που έκαναν αίτηση και 15 Δάσκαλοι από τους 142 λόγω έλλειψης κενών στα σχολεία που ζητούσαν.

Ολοκληρώθηκαν και οι αποσπάσεις ειδικοτήτων και η συμπλήρωση ωραρίου .

Πάγια θέση μας είναι όλοι οι συνάδελφοι να συμπληρώνουν το ωράριό τους στη σχολική μονάδα που έχουν οργανική θέση και κανένας να μην μένει στη διάθεση. Αυτό προϋποθέτει την δημιουργία οργανικών θέσεων ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων. Η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου να γίνεται το πολύ σε δεύτερο όμορο σχολείο.

Τα προβλήματα με τις λίγες ώρες σε κάθε σχολείο των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα των ξενόγλωσσων θα μπορούσα να λυθούν με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την πιο αποτελεσματική διδασκαλία τόσο των ξένων γλωσσών αλλά και των άλλων αντικειμένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων και διεκδικούμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να λυθούν, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές που τα γεννάνε τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων. Μειωμένη χρηματοδότηση των σχολείων, χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και από κοινού να αντιπαλέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έρχονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα σωματεία τους και τους αιρετούς σε κάθε προσπάθεια παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Ευχόμαστε σε όλους και πάλι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και καλούς αγώνες.

Σεπτέμβριος 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ : Τηλ. 6978269331 mail :trimposdimitris@gmail.com

ΜΑΡΙΑ ΣΦΥΡΗ   : Τηλ. 6974319565 mail :mariasfyri@hotmail.com