Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

 

24-9-2019

23ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙHΜΕΝΑ ΚΕΝΑ -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με το προηγούμενο ενημερωτικό μας που εκδόθηκε πριν από 11 μέρες, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις της Α’ φάσης αναπληρωτών, ενημερώσαμε αμέσως για τη διαμόρφωση της κατάστασης στη στελέχωση των σχολείων της περιοχής μας και αναδείξαμε τον μεγάλο αριθμό κενών που συνέχισαν να παραμένουν απαιτώντας την κάλυψη και του τελευταίου, γιατί μέχρι και σήμερα τα σχολεία δεν μπορούν να προγραμματίσουν και να αναπτύξουν το πλήρες πρόγραμμά τους, πρωινό και ολοήμερο. Πράξαμε αυτό ακριβώς που επιτάσσει ο ρόλος μας και αυτό που κάνουμε από την πρώτη στιγμή που σας εκπροσωπούμε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ο ρόλος του αιρετού είναι να περιφρουρεί και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των Συναδέλφων, σύμφωνα πάντα με τις θέσεις του Κλάδου, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκυρα, διασφαλίζοντας τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.

Δεν είναι δικός μας ρόλος να λειτουργούμε με στενές αντιλήψεις και παραταξιακές λογικές ψηφοθηρικής στόχευσης. Θα ήταν ανεύθυνο αν το κάναμε, και κόντρα ακριβώς σ’ αυτές τις διαχρονικές αντιλήψεις, που πολεμάμε για χρόνια στην Αν. Αττική. Επίσης δεν είναι δικός μας ρόλος να υπολογίζουμε τον αριθμό των κενών με όποιον τρόπο θέλουμε, να τον παραποιούμε και να τον παραφουσκώνουμε. Δε δίνουμε αναφορά σε κανένα, παρά μόνο σε σας. Δε βρίσκονται από πίσω μας κόμματα και δε θα εξαργυρώσουμε την παρουσία μας στο ΠΥΣΠΕ με την εκλογή μας σε ανώτατες κομματικές θέσεις σε εθνικές ή περιφερειακές εκλογές. Μακριά από μας αυτές οι πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων μας.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό το αυτονόητο: είναι άλλο πράγμα τα αιτήματα και οι επιδιώξεις του Κλάδου, για τα οποία μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και άλλο πράγμα η αποτύπωση της πραγματικότητας. Δυστυχώς, το επιθυμητό δεν ταυτίζεται με το ευκταίο και σας παραπληροφορούν όσοι δεν το διαχωρίζουν. Για παράδειγμα τα κενά στα νηπιαγωγεία δεν υπολογίζονται, σύμφωνα με τη διεκδίκηση του κλάδου, με 15 νήπια ανά τμήμα. Τα διεκδικούμε ανυποχώρητα αλλά δεν υπολογίζονται έτσι τα κενά πουθενά, σε καμία Δ/νση της χώρας και από κανέναν αιρετό.

Λαμβάνοντας υπόψη και αξιοποιώντας κάθε πληροφορία από την επαφή μαζί σας, με όλους τους Συναδέλφους μας, με τις Δ/νσεις των σχολικών μονάδων, την ενημέρωση από τη Δ/νση Αν. Αττικής και τη συνεργασία μας με τους Συλλόγους της περιοχής μας και με απόλυτο σεβασμό απέναντι σε όλους και απέναντι στην αλήθεια, ενόψει της πρόσληψης της β’ φάσης αναπληρωτών, η κατάσταση έχει ως εξής:

ü  Σε μια περιοχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η Αν. Αττική (Συνάδελφοι αναπληρωτές που δεν παρουσιάζονται, άδειες που προκύπτουν από τοκετούς, ασθένειες, αποσπάσεις, ομάδες σχολείων που πρέπει να στελεχωθούν από Συναδέλφους Ειδικοτήτων, κ.α.) ο αριθμός των κενών διαρκώς μεταβάλλεται. Έχουν περάσει 11 μέρες από την πρώτη άμεση αποτύπωση των κενών και παρακάτω ακολουθεί η επικαιροποίηση των κενών όπως διαμορφώνεται σήμερα.

ü  Δε φέρουμε καμία ευθύνη για το λάθος που έγινε από τη ΔΟΕ κατά την αποδελτίωση των κενών που στείλαμε για ενημέρωση, στις ειδικότητες των Συναδέλφων Πληροφορικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής. Είναι κακόγουστο αστείο και υποτιμά τη νοημοσύνη των Συναδέλφων να ισχυρίζεται κανείς πως κρύψαμε κενά. Το λάθος, έστω και με καθυστέρηση, πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα με τα επικαιροποιημένα πια κενά.

ü  Διαφωνούμε με τις προσλήψεις Συναδέλφων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου. Διεκδικούμε την πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου με πλήρη δικαιώματα και εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους.

ü  Διεκδικούμε μέχρι κεραίας όλα τα αιτήματα του Κλάδου σε κάθε διαδικασία. Κάνουν λάθος αν κάποιοι μπερδεύουν τις διεκδικήσεις μας, με βάση το τι τελικά υιοθετεί η πλειοψηφία στο ΠΥΣΠΕ.

Αναλυτικά τα κενά:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  

Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕ70       32  

ΠΕ60       25                                                                    

ΠΕ08       6 πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ79       1 πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ91       6 πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ11       1 πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου

Συμπεριλαμβάνονται και τα κενά του Ολοήμερου.

Β’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕ70         43    

ΠΕ60       7                                                                            

ΠΕ08         2 πλήρους και 4 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ79         2 πλήρους και 4 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ91         5 πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ11         5 πλήρους και 4 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ86         2

ΠΕ05       1 μειωμένου ωραρίου

Συμπεριλαμβάνονται και τα κενά του Ολοήμερου.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΠΕ70       10

ΠΕ60       4

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕ08       2

ΠΕ79       2

ΠΕ91       2

ΠΕ11       2

ΠΕ86       2

Β’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΠΕ70       9

ΠΕ60       4

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕ08       1

ΠΕ79       1

ΠΕ91       1

ΠΕ11       1

ΠΕ86       1

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ                                   Β’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕ70       69                                                             ΠΕ70         34

ΠΕ60       6                                                                 ΠΕ60         4

Ειδικότερα στις παράλληλες στηρίξεις υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την πάγια θέση του Κλάδου και των αιρετών δε συμμετείχαμε στη διαδικασία κατανομής, από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν καλύπτει στο σύνολό τους όλους τους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη. Η παράλληλη στήριξη είναι ουσιαστική, εκπαιδευτική παρέμβαση και δεν προσφέρεται για ημίμετρα. Επίσης, σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, δε συμφωνήσαμε και δε συμμετείχαμε στη διχοτόμηση παράλληλων στηρίξεων σε δύο μαθητές για τους ίδιους λόγους και απαιτούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με 1 παράλληλη στήριξη ανά μαθητή. Ωστόσο απαιτήσαμε και διασφαλίσαμε, παρά τις όποιες διχοτομήσεις έγιναν από τη διοίκηση, να δοθούν και πάλι τα κενά για τη β’ φάση στο σύνολό τους, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, χωρίς την περικοπή ούτε ενός.

ΖΕΠ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ                                 Β’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

0                                                                                6

Για τα ΖΕΠ να διευκρινιστεί πως τα 6 κενά έχουν προκύψει, επειδή δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία 6 Συνάδελφοι αναπληρωτές. Ακόμη αναμένονται και απαιτούμε με τη β’ φάση να εγκριθούν και τα 10 τμήματα για τα οποία υπάρχει ΦΕΚ και εκκρεμεί η έγκριση από την Περιφέρεια (Είναι στην αρμοδιότητα ΑΠΥΣΠΕ και όχι στο ΠΥΣΠΕ).

Με βάση την παραπάνω ξεκάθαρη αποτύπωση έχουμε να παρατηρήσουμε και τα εξής:

  • Στηρίζουμε τις διχοτομήσεις τμημάτων για τα σχολεία που τις διεκδικούν: ΔΣ Π. Φώκαιας, 3ο ΔΣ Μαρκοπούλου, 2ο ΔΣ Κορωπίου. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη δημιουργία 3ου τμήματος στο 3ο Νηπιαγωγείο Παιανίας καθώς θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και στο 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας, το οποίο φέτος έχει μεταφερθεί σε άλλο κτίριο και θα καταλήξει να υποδεχτεί 88 νήπια, αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίξει σύμφωνα με τις κτιριακές υποδομές που υπάρχουν.
  • Είναι απολύτως ανακριβές αυτό που αναφέρεται σε ανακοίνωση πως δεν υπολογίζονται στα κενά οι 4 ειδικότητες του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου. Σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με τη Δ/ντρια του σχολείου, η οποία γνωρίζει άμεσα και παρακολουθεί ανελλιπώς το θέμα, όσο και με τον έλεγχο που κάναμε στα κενά που έστειλε η Δ/νση Αν. Αττικής, προκύπτει πως έχει καλυφθεί το κενό των Εικαστικών και έχουν υπολογιστεί, ήδη πριν από την α’ φάση προσλήψεων αλλά και ενόψει της β’ φάσης, τα κενά σε Μουσική, Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή και Φυσική Αγωγή. Επίσης στο Ειδικό Λαυρίου δεν καλύφτηκαν 3 κενά Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου (Αρμοδιότητα ΑΠΥΣΠΕ).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ü  Όπως έχουμε δεσμευτεί θα στηρίξουμε τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για θεραπεία-βελτίωση θέσης, πριν από την τοποθέτηση των Συναδέλφων αναπληρωτών β’ φάσης.

ü  Δε θα επιτρέψουμε στη διοίκηση να αποψιλώσει τα σχολεία από ώρες από τη μία και από την άλλη οι Συνάδελφοι να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο με την «ψυχή στο στόμα».

ü  Θα διεκδικήσουμε και θα απαιτήσουμε οι πλεονάζουσες ώρες να διατεθούν στην κάλυψη των αναγκών για ενισχυτική διδασκαλία.

Ο συνολικός αριθμός των κενών σε περίπου 220 και 113 παράλληλες στηρίξεις σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική είναι τεράστιος. Είναι φανερό πως σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο της τάξης του 30% τα σχολεία υπολειτουργούν από την πρώτη μέρα. Με ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης οι Συνάδελφοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προγραμματισμό του διδακτικού έργου και να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμα των σχολείων τους.

Απαιτούμε και περιμένουμε να καλυφτεί το σύνολο των κενών κατά τη β’ φάση προσλήψεων, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά και οι Συνάδελφοι όλοι να είναι στη θέση τους. Ούτε με επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης καλύπτονται τα κενά, ούτε με μπακαλίστικους τρόπους της Δ/νσης να καλύψει ένα κενό εδώ, ένα κενό παραπέρα, για να φανεί πως λειτουργούν στοιχειωδώς τα σχολεία.

Η λύση σε όλο αυτό είναι οι μόνιμοι-μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών των σχολείων μας, που είναι ο κεντρικός και μόνιμος στόχος του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ