ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 31

Επιλεκτικές Επανατοποθετήσεις μονίμων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μεγάλη καθυστέρηση στην Απόδοση Μισθολογικών Κλιμακίων  & Αναδρομικά αναπληρωτών

Για το ΠΥΣΠΕ 30-11-2018(ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΞΗ 43 ημέρα Παρασκευή

Την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ προχώρησε σε δεκάδες επανατοποθετήσεις με κάθε είδους αφορμές και αιτίες: ασθένειες και επιστροφές μονίμων, ανάγκες της υπηρεσίας για αποσπάσεις στο γραφείο με αδιαφάνεια και καταστρατήγηση των ελαχίστων δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα: Συνάδελφος πληροφορικής μετακινείται στο γραφείο  με αίτηση της 27/11 και τη θέση της καταλαμβάνει (χωρίς αίτηση της)  ΕΣΠΑ αναπληρώτρια η οποία ανέλαβε υπηρεσία πριν 20 μέρες με μοναδικό ανακοινωμένο κενό κεντρικά σχολεία του Γέρακα. Με δεδομένα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει που την ανάγκασαν να δηλώσει κατά την πρόσληψη ότι αποδέχεται την ανάληψη υπηρεσίας μόνο γιατί είναι σε κενά του Γέρακα, διαφορετικά αδυνατεί. Στην πραγματικότητα την οδηγούν σε παραίτηση. 

Χωρίς καμία επανεξέταση- προηγούμενων ενστάσεων εκπαιδευτικών ΠΕ11 γίνεται βελτίωση θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ 11.

Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η παιδαγωγική σταθερότητα των τμημάτων υπηρετούνται κατ΄ επιλογή από τη Διευθύντρια Αν. Αττικής  όταν λίγες μέρες πριν απέκλειε από τη διαδικασία επιλογής υποδιευθυντών υποψήφια συνάδελφο επειδή υπηρετούσε και σε δεύτερο σχολείο!! Καμία προσπάθεια από την πλευρά της υπηρεσίας δεν έγινε για την εξεύρεση ελαχίστων ωρών προκειμένου να συμπληρώσει το ωράριό της στο ένα σχολείο ώστε να αντιμετωπιστεί με ισοτιμία κατά τις κρίσεις των υποδ/ντών. Όταν ζητήσαμε να επανεξεταστεί το ζήτημα συνολικά έχοντας τις διαθέσιμες ώρες της αναπληρώτριας συναδέλφου πληροφορικής απορρίφθηκε ως τετελεσμένη απόφαση.

 

Τις διαδικασίες αυτές κατήγγειλα στη συνεδρίαση στις 30/11 όπου κατέθεσα και το παρακάτω κείμενο στα πρακτικά του ΠΥΣΠΕ:

Καταψηφίζω όλες τις μετακινήσεις  μόνιμων εκπαιδευτικών που γίνονται με επίφαση είτε τις ανάγκες των σχολείων, είτε της υπηρεσίας.

Οι μετακινήσεις-επανατοποθετήσεις τέλος Νοέμβρη γίνονται κατά το δοκούν καταστρατηγώντας πίνακες μορίων αλλά και δικαίωμα σε μετακίνηση οποιουδήποτε άλλου μόνιμου συναδέλφου.

Καταγγέλλω τις  επανατοποθετήσεις  αναπληρωτών χωρίς τη θέλησή τους σε κενά που δεν δόθηκαν λίγες μέρες πριν, όταν δηλ. ανέλαβαν υπηρεσία.

Αποδόθηκε σε 6 συναδέλφους συνάφειας μεταπτυχιακών/ διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Ανατέθηκε κατ’οίκον διδασκαλία σε εκπαιδευτικό.

Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία 5  εκπαιδευτικών για βαθμολογική εξέλιξη βάσει του Ν.4452/2017.

Σχετικά με την Απόδοση Μισθολογικών Κλιμακίων & Αναδρομικά αναπληρωτών

Η ιστορία της μη έγκαιρης  καταβολής των Μ.Κ των αναπληρωτών τείνει να γίνει σήριαλ στη Δ/νση Αν. Αττικής.  Τόσο η υποστελέχωση  σε  διοικητικούς υπαλλήλους όσο και ο αυξημένος αριθμός πρόσληψης αναπληρωτών δυσχεραίνει το έργο των ελαχίστων υπαλλήλων. Επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής ΜΚ και αναδρομικών των αναπληρωτών στη Δ/ντρια εκπαίδευσης που έχει την ευθύνη τόσο για ενέργειες για την στελέχωση της Δ/νσης σε προσωπικό όσο και την καταβολή των Μ.Κ.

Ενημερωτικά:

Για τους 500 περίπου συναδέλφους που υπηρετούσαν  τα προηγούμενα συνεχόμενα χρόνια έχει καταχωρηθεί το τελευταίο Μ.Κ. που έπαιρναν από τη Δ/νση Αν. Αττικής και με αυτό πληρώνονται. Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις αν αλλάξουν κλιμάκιο μέσα στο χρόνο ή έχουν καταθέσει μεταπτυχιακό κάτι που θα ελεγχθεί σε επόμενο χρόνο.

Για όλους τους υπόλοιπους λόγω του  αυξημένου αριθμού  με τις τελευταίες προσλήψεις ( ανέρχονται σε > 1250 ) και των προβλημάτων που αναφέραμε η καταχώρηση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πρέπει να ολοκληρωθεί η καταχώρηση ανά έργο ΕΣΠΑ για να περάσει από ΠΥΣΠΕ και να καταβληθούν τα Μ.Κ. Αυτό με τους σημερινούς ρυθμούς, χρονολογείται πολύ μετά τα Χριστούγεννα.

Θεωρούμε απαράδεκτο ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι συνάδελφοι αναπληρωτές καλούνται να μετακινούνται με τεράστια έξοδα και δυσκολίες να μην τους χορηγείται ολόκληρος ο μισθός για τη δουλειά που ήδη έχουν κάνει. Καλούμε σε παρέμβαση των συλλόγων για να διασφαλιστεί ότι θα λήξει το ζήτημα χωρίς καθυστερήσεις που έχουμε ζήσει και στο παρελθόν με απόδοση  αναδρομικών ακόμη και το ΠΑΣΧΑ!!

Η διαδικασία αναγνώρισης μεταπτυχιακών αποτελεί άλλη μια πληγή καθώς ακόμη κι αν έχει αναγνωριστεί από άλλο ΠΥΣΠΕ αν δεν έχει αυτό καταχωρηθεί στον ΟΠΣΥΔ εκκινεί νέα διαδικασία, από την αρχή. Η συνάφεια είναι το τελευταίο στάδιο πριν την απόδοση του αντίστοιχου Μ.Κ.

Την Παρασκευή  30/11 έγινε εκ νέου πρόσληψη ισάριθμη των 40 εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης που δεν ανέλαβαν στην προηγούμενη φάση 8/11. καθώς και η 2η φάση ΖΕΠ

Δόθηκαν όλα τα κενά και πιστώσεις για τα εναπομείναντα  ΖΕΠ (Βάρκιζας, Τύμβου Μαραθώνα, 1ο &  2ο & 5ο Κορωπίου, 1ο & 2ο Αρτέμιδος , 1ο Ραφήνας, Κουβαρά, 3ο Κερατέας & 30 Καλυβίων )