ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

         

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 32

Τέλος του χρόνου

                     κενά σε ΖΕΠ και παράλληλη στήριξη  

Δεκτές ενστάσεις για τη μοριοδότηση των μεταθέσεων

&

ένα τερατούργημα, προσοντολόγιο, ως τρόπο διορισμού αλλά και ως τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών

Για το ΠΥΣΠΕ 5-12-2018(ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΞΗ 44 ημέρα Παρασκευή

Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών παραμένουν κενά καθώς δεν παρουσιάστηκαν συνάδελφοι για τα τμήματα ΖΕΠ στις παρακάτω σχ. μονάδες :

Τύμβος Μαραθώνα, 1ο & 2ο  Δ.Σ. Αρτέμιδος, 1ο & 5ο  Δ.Σ. Κορωπίου, 3ο Δ.Σ. Κερατέας, 3ο Δ.Σ. Καλυβίων, Δ.Σ Κουβαρά

Ενώ παραμένουν κενά στην παράλληλη στήριξη στο Δ.Σ. Παλαιάς  Φώκαιας, 3ο Κερατέας κ.ά.

Καταψηφίσαμε επανατοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε άνω του ενός μαθητή στην παράλληλη στήριξη.

Για το ΠΥΣΠΕ 21-12-2018(ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΞΗ 45 ημέρα Παρασκευή

Κάτω από την επιμονή και πίεση μας έγιναν δεκτές  3 ενστάσεις εκπ/κων ως προς την μοριοδότηση των μεταθέσεων.

Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή έλαβαν 26 συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές.

Καταψηφίσαμε την επανατοποθέτηση συνάδελφου ΠΕ 06 δύο μέρες στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου και 3 στο Κάτω Σούλι.

Η επανατοποθέτηση συναδέλφου η οποία ταλαιπωρείται από την αρχή του σχολικού έτους με απόσταση 50 χλμ μεταξύ των δυο σχολείων τοποθέτησης (για κάποιο διάστημα ακόμη και με μετακίνηση ανάμεσα στα δυο σχολεία σε μια μέρα) για την οποία πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μόλις 10 μέρες πριν, από τα εμπλεκόμενα σωματεία και τους αιρετούς, δεν αποκαθίσταται από τροποποίηση ωραρίου.  Η Δ/νση περιορίστηκε να αναθέσει 2 μέρες στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση μέσα στην ίδια μέρα από το ένα σχολείο στο άλλο αντί για απαλλαγή από το 2ο σχολείο σύμφωνα με τη δέσμευση της Δ/ντριας προς τους συλλόγους.  Αναμένουμε βελτίωση θέσης σε εγγύτερη σχ. μονάδα του σχολείου Α΄ τοποθέτησης. Επιμένουμε ότι η λύση για την κάλυψη των σχολείων αλλά και της συνάδελφου μπορεί να προκύψει με πρόσληψη αναπληρωτή.

Καταψηφίσαμε επανατοποθέτηση συναδέλφου ΠΕ 06 σε 4η σχολική μονάδα.

Απείχαμε από τη διαδικασία προσωρινής ανάθεσης καθηκόντων Υποδιευθυντών καθώς δεν υπήρχε δήλωση συγκατάθεσης από τους αντίστοιχους συναδέλφους.

Η χρονιά κλείνει με ένα ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ  ως τρόπο διορισμού αλλά και ως τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών που απαξιώνει την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών με μοριοδότηση ακαδημαϊκών και άλλων προσόντων. Το υπουργείο και η κυβέρνηση επιχειρούν να επαναφέρουν το προσοντολόγιο του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, επεκτείνοντάς το και στις προσλήψεις αναπληρωτών  και να επιβάλουν το σχέδιο ΟΟΣΑ  και ΕΕ για ανακύκλωση της ανεργίας των αναπληρωτών, μόνιμο κυνήγι προσόντων, ανασφάλεια και απολύσεις.

Απαιτούμε ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΠΤΥΧΙΟ

Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας - Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Ως ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ θα συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους, στον αναγκαίο αποφασιστικό και αταλάντευτο αγώνα, όπως κάναμε μέχρι τώρα.  Για να μην περάσει το έκτρωμα του υπουργείου, που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών,

Να κάνουμε την οργή ΑΓΩΝΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Για αξιοπρεπή ζωή,  σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους - μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, όχι σε προσοντολόγιο για διορισμό, ίσα δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων, πραγματικές αυξήσεις  σε μισθούς και συντάξεις - επιστροφή των δώρων, λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους, κατάργηση όλων των Μνημονιακών νόμων και επιστροφή των κλεμμένων από το 2009 και τα Μνημόνια.

Κλείνοντας τον κύκλο της παρέμβασής μας από τη θέση του αιρετού όπου προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη μια άλλη αντίληψη κόντρα στη συνδιαχείριση και συνδιοίκηση δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μέσα από τους συλλόγους, την συνεχή δράση των Παρεμβάσεων και  το συλλογικό αγώνα  μαζί με κάθε συνάδελφο και όλους μαζί.

                       

Ας ανοίξουμε λοιπόν τα φτερά μας τη νέα αυτή χρονιά για αγώνες, όνειρα, συλλογικές & προσωπικές επιτυχίες !!

Υγεία & ευτυχία σε όλες/όλους!!

Alas, (φτερά) 1958.

Από πρωτότυπο σε ακουαρέλα. Αναφορά στις Βαλκυρίες της Σκανδιναβικής μυθολογίας, Salvador Dalí, 1958