ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 29

Κενά στα σχολεία/ Η  εκπαιδευτική  μεταναστευτική πολιτική του ΥΠΠΕΘ στην Αν. Αττική /Αναστολή λειτουργίας Ν/Γ & Δ.Σ./ ΜΚ Αναπληρωτών/ Ενημέρωση για 1η μέρα ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών/ Οδοιπορικά αναπληρωτών/ Προκήρυξη για Υποδιευθυντές

Για την πράξη ΠΥΣΠΕ 5-10-2018 (ΑΡΙΘΜ. Πράξης 36) ημέρα Παρασκευή - Ημέρα κινητοποίησης για τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς / Β΄ Φάση αναπληρωτών

Παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση που αφορούσε τις επανατοποθετήσεις μονίμων και τις βελτιώσεις θέσης των αναπληρωτών Α΄ φάσης. Απαιτήσαμε να γίνουν εγκαίρως ώστε να δοθούν τα πραγματικά κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές Β΄φάσης.

Υπερασπιστήκαμε όλες τις βελτιώσεις ιδιαίτερα αυτές που αφορούσαν κενά ορισμένου χρόνου.

Η Δ/ντρια έκανε δεκτές μόνο όσες αφορούσαν λόγους υγείας. Η εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων,  που επικαλείται η Δ/νση  όταν απορρίπτει τις αιτήσεις βελτίωσης των αναπληρωτών Α΄ φάσης  δε διαταράσσεται από την επανατοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών αλλά από την ολιγωρία του κράτους για μονίμους διορισμούς, τις αποσπάσεις τελευταίας και επόμενης στιγμής σε φορείς, πανεπιστήμια, ομοσπονδίες  και την αναμονή ( άγνωστο πότε!!) για επιστροφή των πρώην σχολικών συμβούλων καθώς και των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών στις οργανικές τους θέσεις

(3ο  Δ.Σ.  Μαρκοπούλου- 3ο Ν/Γ Παλλήνης, 2ο Δ.Σ. Παιανίας, Μαρκόπουλο κλπ)                                                                   

Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση λόγω της συμμετοχής μας στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας  και καλέσαμε και τους νεοπροσληφθένετες συναδέλφους να τη στηρίξουν.

Η Δ/νση εκτίμησε και δήλωσε τα κενά με γνώμονα τη λογιστική κάλυψη των σχολείων όλων των γνωστικών αντικειμένων. Πολλά σχολεία ζουν ακόμη και σήμερα το μαρτύριο των συμπληρώσεων του Ολοημέρου με περισσεύματα.

Καταγγέλλουμε τον παραπάνω υπολογισμό που καταργεί το δάσκαλο ολοημέρου απαξιώνοντας το, οδηγεί σε κατακερματισμό των σχ. προγραμμάτων, εξάντληση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε πολλαπλά σχολεία με ποικίλες αναθέσεις και πριμοδοτεί τα παράνομα κέντρα μελέτης  προκαλώντας την οικονομική  αφαίμαξη των γονιών.

Σε πολλές περιπτώσεις προλήψεων ειδικοτήτων το Υπουργείο Παιδείας μετρώντας τα ρέστα ΕΣΠΑ που του απομένουν επέλεξε να στείλει ΑΜΩ (Μειωμένου ωραρίου) διαλύοντας έτσι και κατακερματίζοντας τα εικαστικά, τη γυμναστική  και τη μουσική σε διάφορα σχολεία αλλά και διαλύοντας τη ζωή συναδέλφων που περίμεναν μια «Ολόκληρη πρόσληψη» .

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μετά και την τοποθέτηση των αναπληρωτών Β΄ Φάσης ( δεν παρουσιάστηκαν 5 συνάδελφοι και βγήκε σε άδεια 1) παρέμειναν αλλά  και προέκυψαν  πρωινά κενά  στο 5ο Δ.Σ. Κορωπίου, 2Ο  Δ.Σ. Κορωπίου (για διχοτόμηση που εκκρεμεί ), 1ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 2ο Δ.Σ. Γέρακα, 3ο Δ.Σ. Κορωπίου , 22ο Δ.Σ. Αχαρνών , Δ.Σ.  Αγ. Αποστόλων

Υπολειτουργούν τα ολοήμερα στο 1Ο Δ.Σ. Θρακομακεδόνων, 1Ο Δ.Σ. Σπάτων, Δ.Σ Χαλκουτσίου , Δ.Σ. Μαρκόπουλου Ωρωπού &  Δ.Σ. Ωρωπού, 2Ο Δ.Σ Καλυβίων,  2ο Δ.Σ. Αναβύσσου.  Αδυνατούν να λειτουργήσουν, λείπουν ώρες για τη συμπλήρωση πρωινού προγράμματος

Πληροφορικής στο 2ο Δ.Σ. Αυλώνα,  Δ.Σ. Ν. Παλατίων,  Δ.Σ. Χακουτσίου, Δ.Σ. Πολυδενδρίου

Θεατρικής αγωγής στο Δ.Σ Χαλκουτσίου , Δ.Σ. Μαρκόπουλου Ωρωπού &  Δ.Σ. Ωρωπού

Εικαστικών στο Δ.Σ. Βαρνάβα, Δ.Σ Ν. Μάκρης, 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου, 4Ο Γέρακα

Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων

Αναμένοντας  εγκρίσεις ΖΕΠ – Η  εκπαιδευτική  μεταναστευτική πολιτική του ΥΠΠΕΘ στην Παιανία και στο Λαύριο

Αναμένοντας τη Β΄ Φάση για χρηματοδότηση - έγκριση  ΖΕΠ  τόσο για τα 6 τμήματα που υπολείπονται από την Α΄ φάση όσο και για τα νέα αιτήματα των σχ. μονάδων, τα σχολεία βιώνουν μια ασφυκτική κατάσταση με την ένταξη μαθητών μηδενικής ελληνομάθειας στις τάξεις, με μηδενικά πλεονάσματα και απαγορευμένο καρπό - με προφορική εντολή της Δ/ντριας - την αναγκαία για κάθε σχολική μονάδα ενισχυτική  διδασκαλία.

Με πρόταση μας στο υπηρεσιακό και γραπτό αίτημα  της προϊσταμένης ζητήσαμε επιπλέον προσωπικό για το 3ο Ν/Γ Παιανίας στο οποίο φοιτούν 20 προσφυγόπουλα  προκειμένου η σχ. μονάδα  να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες των παιδιών αυτών και στις πιέσεις των γονιών. Η Δ/νση ήταν αρνητική επικαλούμενη το my school!!

Παράλληλα στο Λαύριο με 3 δομές φιλοξενίας προσφύγων  (Δομή Σουνίου, Κέντρο Προσφύγων στο κέντρο  του Λαυρίου & Νεράκι) το 2ο Δ.Σ. Λαυρίου που έχει επωμιστεί όλο το βάρος της φοίτησής τους έχει εγκριθεί μόνο το ένα τμήμα ΖΕΠ που αριθμεί ήδη 25 μαθητές  ενώ οι εγγραφές στις τάξεις  των αντίστοιχων ηλικιών των παιδιών προσφύγων  έχουν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο των 25.

Αυτή είναι στην πράξη η πραγματική μεταναστευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων.  Έχουν τεράστια ευθύνη τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής γιατί στοιβάζουν τα προσφυγόπουλα στις δύο συγκεκριμένες σχολικές μονάδες χωρίς στοιχειώδεις προϋποθέσεις, χωρίς έγκριση επιπλέον εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων τμημάτων ΖΕΠ.

Υπονομεύουν την καλή λειτουργία των υφιστάμενων τμημάτων για όλα τα παιδιά του σχολείου, αδιαφορούν για την ουσιαστική εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα  και δημιουργούν αιτίες για αντιδράσεις γονέων με ρατσιστικές διαθέσεις.

Απαιτούμε για άλλη μία φορά την άμεση κάλυψη των σχολείων αυτών με επιπλέον εκπαιδευτικούς.

Για την πράξη ΠΥΣΠΕ 15-10-2018 (ΑΡΙΘΜ. Πράξης 37)

Επανατοποθετήσεις με αιτήσεις συναδέλφων και τροποποιήσεις ωραρίου για την καλύτερη λειτουργία  των σχ. μονάδων….

Αναγνώριση Μ.Κ. Αναπληρωτών

Μετά τις χρονοκαθυστερήσεις προηγούμενων ετών και τις πιέσεις μας  για άμεση αναγνώριση –καταβολή των ΜΚ των αναπληρωτών , αναγνωρίστηκαν σε μια πρώτη φάση τα Μ.Κ για τους πρώτους 364 συναδέλφους  που υπηρετούσαν και τα προηγούμενα χρόνια στην Αν. Αττική.

Ορίστηκαν υπεύθυνοι για τις ΔΥΕΠ Δ.Σ. Αυλώνα & Δ.Σ. Σκάλας Ωρωπού  και Ν. Παλατίων

Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία 15  εκπ/κων για βαθμολογική εξέλιξη βάσει του 4452/2017 και απορρίφθηκε στους υπόλοιπους για ελλιπή δικαιολογητικά.

Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή έλαβαν 8 εκπαιδευτικοί.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ

Το έγγραφο για  Αναστολή Λειτουργίας Νηπιαγωγείων -

Δημοτικών Σχολείων Ανατολικής Αττικής,  Σχ. Έτους 2018-19 που εξέδωσε η Δ/νση Αν. Αττικής  είναι  αποκαλυπτικό της αντιμετώπισης από την πλευρά του Υπουργείου του μαθητικού  μας δυναμικού.

Στην κορυφή όλων  η ολιγωρία –αδιαφορία- ανεπάρκεια των Δήμων στους οποίους έχει εκχωρηθεί η μέριμνα της σχολικής στέγης. 5 σχολεία αναστέλλονται με ορατό τον κίνδυνο να καταργηθούν λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών. ( Σπάτα, Βούλα, Παιανία, Ν. Μάκρη, Διόνυσος)

Ενώ η καθιέρωση της υποχρεωτικότητας  της προσχολικής αγωγής πάει με ρυθμούς χελώνας, την ίδια ώρα προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας 5 νηπιαγωγεία (Μαραθώνα, Ν. Μάκρη, Σαρωνίδα, Μήλεσι, Λεγραινά).

Η ανυπαρξία  σχολικής στέγης για το ειδικό Ν/Γ Λαυρίου και οι απαράδεκτοι  όροι με τους οποίους λειτουργούσε είναι οι λόγοι αναστολής κι όχι ο μειωμένος αριθμός μαθητών.

Κατοχυρώθηκε το ένσημο και το ημερομίσθιο της 5ης Σεπτέμβρη για όλους τους αναπληρωτές που παρουσιάστηκαν

Σε συνέχεια της κινητοποίησης μας για την κατοχύρωση του ενσήμου και της μισθοδοσίας της 5ης Σεπτέμβρη ( 1η μέρας ανάληψης υπηρεσίας)  για τους 111 που  παρουσιάστηκαν και δεν ολοκλήρωσαν την πρόσληψη  λόγω του ότι έκλεισε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ στις 4:00. ενημερώνουμε ότι έχει σταλεί από τη Δ/νση γραπτή ονομαστική αναγγελία πρόσληψης τους.  

Ενημερώνουμε για τα Οδοιπορικά αναπληρωτών να προσκομίσουν δικαιολογητικά έως 30/11 στη Δ/νση .

Εκδόθηκε  η προκήρυξη πλήρωσης θέσεων υποδιευθυντών με υποβολή αιτήσεων από  15-10-2018 και λήξη 26-10-2018