ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

24/9/18

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 28

Με…. συμπληρώσεις πώς θα πορευτούμε σχολειό μου!!!

Τα κενά στην Αν. Αττική  πριν από τη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο λειτουργίας πολλά σχολεία της Αν. Αττικής (π.χ. 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου, 2ο & 3ο  Δ.Σ. Κερατέας, 1ο & 2ο  Δ.Σ. Λαυρίου, 4ο Δ.Σ. Κορωπίου, 3ο  Δ.Σ. Παλλήνης, Δ.Σ. Βαρυμπόμπης, 1ο Δ.Σ. Κρυονερίου ) δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμα τους καθώς τα ολοήμερα λειτουργούν μόνο όσο επιτρέπει το περίσσευμα ωρών των τοποθετημένων εκπαιδευτικών που καλούνται να γίνουν λάστιχο πρωί απόγευμα. Πάνω από 10 πρωινά τμήματα χωρίς δάσκαλο.

Ο ελλιπείς προσλήψεις αποτέλεσμα ενός προγραμματισμού βασισμένου αποκλειστικά σε λογιστική ωρών, η αποστράγγιση ωρών και ανθρώπων οδηγούν στο μαρτύριο της σταγόνας για το «γέμισμα» των σχολικών προγραμμάτων με την υπογραφή της Δ/νσης Αν. Αττικής και του Υπουργείου

Φαίνεται ότι αυτή η συνειδητή επιλογή του Υπουργείου που υπηρετεί η Δ/νση τροφοδοτεί φαινόμενα όπως αυτά της μεταφοράς παιδιών με τα λεωφορεία των "κέντρων μελέτης" με το σχόλασμα στις 13:15', εκείνων των γονιών που οι φρούδες προσδοκίες τους για ολοήμερο διαψεύστηκαν και η υπομονή τους εξαντλήθηκε.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

Οι πολυαναμενόμενες συμπληρώσεις ωραρίου των ΠΕ 06 που θα ανακούφιζαν τα σχολεία, αποδείχθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις εφιαλτικές καθώς βρέθηκαν συνάδελφοι να μετακινούνται ακόμη και 50 χιλιόμετρα από το σχολείο που αρχικά τοποθετήθηκαν (Κάτω Σούλι → Αγ. Μαρίνα Κορωπίου & Δ.Σ. Ανατολής → Καλύβια). Η Δ/νση έχει την ευθύνη καθώς αρνήθηκε στην πρώτη παράσταση που καλέσαμε στο ΠΥΣΠΕ παρουσία του ΔΣ του ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου» να φτιάξει ομάδες σχολείων υπολογίζοντας και επιπλέον ώρες για όλες /όλους τους συναδέλφους στα σχολεία.

Με τις συμπληρώσεις ωραρίου των ΠΕ05 & ΠΕ07 που ακολουθούν, η δ/νση θέλει και πάλι να «κλείσει  τρύπες» στα  σχολεία και να αποστραγγίξουν για άλλη μια φορά τις συναδέλφους των «5 σχολείων» εξαντλώντας και την τελευταία τους διαθέσιμη ώρα.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη, μετά την εμπειρία των 2 τελευταίων χρόνων του «σχολείου Φίλη» την πρόβλεψη 2 επιπλέον ωρών υποστηρικτικού παιδαγωγικού έργου για κάθε εκπαιδευτικό ειδικότητας, σε κάθε σχολείο όπου διατίθεται και οι οποίες θα συνυπολογίζονται ως μέρος του υποχρεωτικού ωραρίου του. Απαιτούμε να προσμετράται στο ωράριο των συναδέλφων και οι ώρες για τη μετακίνηση τους από το ένα σχολείο στο άλλο.

Μόνον έτσι μπορούν να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για ουσιαστική συνεργασία εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου προκειμένου να εξυπηρετηθούν α) η διαμόρφωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων β) η λειτουργία ομάδων (αθλητικών, εικαστικών, θεατρικών, χορωδιών γ) η αξιοποίηση των εργαστηρίων πληροφορικής δ) περιορισμός των πολλαπλάσιων μετακινήσεων .

Μόνον έτσι διασφαλίζονται καλύτεροι όροι για την παροχή του εκπαιδευτικού έργου για να αναπτυχθεί ουσιαστικότερη παιδαγωγική σχέση με καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα . (Ζητούμενα που υποβαθμίζονται από την υποχρέωση να αναλάβει κάθε εκπαιδευτικός ακόμη και 24 διδακτικές ώρες σε διαφορετικά τμήματα, οδηγώντας στο να αδυνατεί να γνωρίσει ακόμη και τα ονόματα των μαθητών του).

Τα κενά όπως εκτιμώνται & δόθηκαν από τη Δ/νση Π.Ε Αν . Αττικής για την πρόσληψη  Β΄ φάσης  αναπληρωτών.

           

Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  

Β΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΠΕ 70            12 πρωινά + 5 ολοήμερα 4πρωινά + 3 ολοήμερα
ΠΕ 08    4 ΑΠΩ + 3  ΑΜΩ            3ΑΠΩ + 1 ΑΜΩ
ΠΕ11 2 ΑΠΩ + 2 ΑΜΩ                   2ΑΠΩ + 4 ΑΜΩ
ΠΕ 79  2 ΑΠΩ+1 ΑΜΩ                  1 ΑΠΩ
ΠΕ 91                                              3 ΑΠΩ + 4 ΑΜΩ   

ΑΠΩ = Απασχόληση Πλήρους Ωραρίου /  ΑΜΩ Απασχόληση Μειωμένου Ωραρίου

Απαιτούμε να υπολογιστούν όπως είχε δεσμευτεί η Δ/νση και να δοθούν άμεσα τα κενά που αφορούν: διχοτομήσεις τμημάτων και όλα τα αιτήματα συλλόγων  διδασκόντων για ΠΕ 70 για το ολοήμερο σχολείο. Ακόμη: να συμπεριληφθούν όλες οι ανάγκες-αιτήματα για ενισχυτική διδασκαλία στους αδυνατούντες (χωρίς διαγνώσεις ή αλλοδαπούς) μαθητές μας σε ισότιμη βάση, να δοθεί διοικητικό έργο σε όλους τους συναδέλφους πληροφορικής ή άλλων ειδικοτήτων που υποστηρίζουν τη λειτουργία, οργάνωση, ενημέρωση των σχ. μονάδων που υπηρετούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Οι περιορισμένες συμπληρωματικές  προσλήψεις ΕΑΕ  που έγιναν την Παρασκευή 21/9/18 δεν θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των τμημάτων ένταξης καθώς είναι 5 στην Β΄ Ανατολικής για 9 κενά (ειδικό σχολείο Αχαρνών, 11ο Δ.Σ.  Αχαρνών, 24 Δ.Σ. Αχαρνών, 25 Δ.Σ. Αχαρνών, Κάλαμος, Δ.Σ. Νέων  Παλατίων  , Δ.Σ.  Συκάμινου, Μαρκόπουλο Ωρωπού και Ωρωπός) και 2 προσλήψεις για 4 κενά ( Αγ. Μαρίνα Κορωπίου, Βαρνάβας, 3Ο Δ.Σ Κερατέας , 1 ολοήμερο στο ειδικό Νέας Μάκρης –Παμμακάριστος)

Απαιτούμε να εξεταστούν όλες οι βελτιώσεις που έχουν αιτηθεί συνάδελφοι της Α΄ φάσης και μετά να δοθούν ορθά τα κενά στους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ( ΖΕΠ)

Μένουν ακάλυπτα 7 τμήματα ΖΕΠ στην  Ανατολική Αττική (Δ.Σ Βάρκιζας – 2ο  Δ.Σ. Κορωπίου, 1ο Δ.Σ Αρτέμιδος, 5ο Δ.Σ. Κορωπίου, Δ.Σ Καπανδριτίου, Δ.Σ Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων) και το 2ο τμήμα για το 2ο Δ.Σ Λαυρίου που σηκώνει όλο το βάρος της φοίτησης των προσφύγων από τη δομή του Σουνίου αλλά και του καταυλισμού στο Νεράκι και του κέντρου υποδοχής Λαυρίου.

Σήμερα Τρίτη 25/9 είναι η τελευταία ημέρα υποβολής νέων αιτημάτων για ΖΕΠ.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη τους. Δε δεχόμαστε καμία περικοπή των πραγματικών αναγκών των μαθητών που έχουν άμεση ανάγκη ένταξης στο κανονικό πρόγραμμα των σχολειών μας και χωρίς τα τμήματα υποδοχής καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Σε εκκρεμότητα οι 187 και όχι 152 παράλληλες στηρίξεις όπως υπολογίζει η Δ/νση Αν. Αττικής. Χωρίζουν τις παράλληλες στηρίξεις με απλές διαιρέσεις αριθμών χωρίς ποτέ να συζητηθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών αυτών. Οι μαθητές που χρήζουν παράλληλης  αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να διαιρεθούν για να «τακτοποιηθούν» τα πινακάκια του Υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης ώστε να παραπλανούν την κοινωνία!

Αναρωτιέται κανείς ποιος επιστήμονας  ή έστω εκπαιδευτικός σε θέση ευθύνης, μπορεί να εξακολουθεί να βάζει, αγόγγυστα εδώ και τόσα χρόνια, την υπογραφή του κάτω από το μοίρασμα της μιζέριας των παράλληλων στηρίξεων με το ζύγι, ένας εκπαιδευτικός σε 2-3 ή 4 παιδιά, καλύπτοντας το ένα τρίτο των "εγκεκριμένων" αιτήσεων. Είναι απαράδεκτο στο όνομα «της δικαιοσύνης του μοιράσματος» να προτείνονται λογικές του τύπου: τόσους εκπαιδευτικούς έχουμε, τόσους μαθητές, διαιρούμε ανθρώπους ώρες και παίρνουν όλοι από λίγο ( π.χ. 4 ώρες κάθε μαθητής)!!!

Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

Οφείλουν οι σύλλογοι να παρέμβουν συλλογικά για να ανατρέψουμε την μιζέρια και τις περικοπές.

Όλοι την Παρασκευή 28/9 στις 13:30μμ στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας

Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών τώρα

Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών – κενών των σχολείων