ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 27

Να δηλωθούν από τις σχολικές μονάδες όλα τα κενά όλων των κλάδων εν όψει της Β΄ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών

Να ζητηθούν από τη Δ/νση όλα τα κενά βάσει των εισηγήσεων των συλλόγων διδασκόντων

Άμεση πρόσληψη όλων των δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων

Ολοκληρώθηκαν μετά από πολλές ταλαιπωρίες και χρονοκαθυστέρηση όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές και τοποθετήσεις αναπληρωτών, αμοιβαίες αποσπάσεις, επανατοποθετήσεις, συμπληρώσεις ωραρίου.

Υπολείπονται να εξεταστούν άμεσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο οι ενστάσεις, αιτήσεις βελτίωσης των ΠΕ 06 καθώς και οι συμπληρώσεις ωραρίου τους.

Καλούμε όλες τις σχ. μονάδες μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των ειδικοτήτων να καταγράψουνε και να στείλουν στη Δ/νση τις ανάγκες, εναπομείναντα κενά τόσο για το πρωινό όσο και για το απογευματινό ωράριο τους προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως το πρόγραμμα και να καλυφτούν όλες οι ανάγκες του σχολείου. Θα βοηθούσε την παρέμβαση μας στο ΠΥΣΠΕ να μας κοινοποιήσουν τα κενά και σε μας.

Σε αυτές να υπολογιστούν: πρωινή ζώνη, μείωση ωραρίου δ/ντη , υποδ/ντη /ντων , μείωση για υπεύθυνο σχ. βιβλιοθήκης ( για τις 25 σχ. μονάδες που μπήκαν στο δίκτυο), όλες οι ώρες ολοημέρου ΠΕ 70 & ειδικοτήτων.

Πάγιο αίτημα και πραγματική ανάγκη για τις σχολικές μονάδες ο συνυπολογισμός ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς σε πολλά σχολεία (χωρίς ιδρυμένο τμήμα ΖΕΠ ) φοιτούν αλλοδαποί μαθητές χωρίς καμία γνώση της ελληνικής ( πχ 3ο Παλλήνης, 3ο Δ.Σ Καλυβίων, 3ο Δ.Σ. Κερατέας) αλλά και μαθητές χωρίς διαγνώσεις για ΤΕ. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους αδύναμους μαθητές και την ανάγκη στήριξης ιδιαίτερα σε παιδιά από χαμηλά λαϊκά στρώματα με ελλιπή βοήθεια που πολλαπλασιάζονται στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε.

Να συνυπολογιστούν στα κενά που θα ζητηθούν και να κατατεθούν άμεσα από τους συλλόγους διδασκόντων προς έγκριση όλες οι αναγκαίες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας.

Καμία συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών σε Παράλληλη Στήριξη.

Έχουμε δηλώσει, σε προηγούμενα Συμβούλια, ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε την ανάθεση δύο ή τριών μαθητών σε ένα εκπαιδευτικό, και πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να δεχτούμε την ανάθεση της συγκεκριμένης και ειδικής βοήθειας, που πρέπει να έχουν αυτοί οι μαθητές μας , σε 2 , 3, 4, ή και πέντε εκπαιδευτικούς για να καλύψουν το ωράριό τους!!!

Επιμένουμε και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι όλα τα παραπάνω αντιστοιχούν:

  • σε αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που οφείλει να παρέχει το σχολείο σε όλα τα παιδιά κατοχυρώνοντας τα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά και
  • σε θέσεις εργασίας και προσλήψεις συναδέλφωνΔεν έχουμε δικαίωμα να μετράμε τις ανάγκες με τους κόφτες του Υπουργείου και της Δ/νσης. Έχουμε όλοι υποχρέωση να καταγράψουμε, τουλάχιστον να ζητήσουμε και να υπερασπίσουμε συλλογικά την κάλυψη όλων των αναγκών και τις αντίστοιχες προσλήψεις νέων συναδέλφων.Στο τελευταίο υπηρεσιακό συμβούλιο θέσαμε ξανά όλα τα ανοιχτά ζητήματα συγκεκριμένα και η Δ/ντρια εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να ζητήσει όλα τα κενά τόσο
  • για την πρωινή λειτουργία (κενά ΠΕ 70 & 60) που προέκυψαν  
  •  τα κενά εκπαιδευτικών (δασκάλων και ειδικοτήτων) για διχοτομήσεις τμημάτων και
  •  για ολοήμερο. Επιτακτική ανάγκη η κάλυψη 10 τμημάτων πρωινής λειτουργίας – έχουμε γράψει αναλυτικά συγκεκριμένα τα τμήματα που γνωρίζουμε ότι έχουν ζητήσει σχολεία να διχοτομηθούν. Καταγγέλλουμε ότι η Δ/νση μέχρι τώρα σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο δεν υπολόγισε τα κενά αλλά υπέδειξε μετακινήσεις μαθητών – μεταγραφές σε όμορα σχολεία ώστε να διαμορφώσει τετελεσμένα με αριθμούς μαθητών που δεν δικαιολογούν κατάτμηση Απαιτούμε τώρα να ζητηθούν εκπαιδευτικοί και γι αυτά τα τμήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων .Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις –διαμαρτυρίες-επισημάνσεις-καταγγελίες-παραστάσεις μας  το πιο σοβαρό πρόβλημα παραμένει αυτή τη στιγμή το ότι δεν καλύπτεται η λειτουργία των περισσότερων ολοημέρων τμημάτων. Ελάχιστα σχολεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω κι ένα τμήμα, κι αυτό χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο τμήματος, με τα απομεινάρια των αθροισμάτων ωρών που περισσεύουν.Άλλωστε αυτή η επιδίωξη φαίνεται και από τη νέα ιδέα του υπουργείου για έναρξη των μαθημάτων 9-3μμ που στην ουσία καταργεί το ολοήμερο στο σύνολό του και χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.Υπολείπονται για κάλυψη 15 Τμήματα ένταξης στα Δημοτικά6 τμήματα ΖΕΠ και 184 παράλληλες στηρίξεις για να καλυφθούν πλήρως όλα τα παιδιά με αποκλειστική υποστήριξη από ένα δάσκαλο/α και όχι μοιράσματα ωρών.Η μάχη για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών αναγκών των σχολικών μονάδων είναι υπόθεση όλων μας και του εκπαιδευτικού κινήματος. Θεωρούμε ότι τόσο οι σύλλογοι διδασκόντων και οι δ/ντές όσο και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών (που οφείλουν να οργανώσουν τον αγώνα) πρέπει ο καθένας από τη μεριά του και όλοι μαζί με συλλογικές παρεμβάσεις να τις διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε την κάλυψή τους. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πλευρά του αγώνα για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους που πρέπει να εντείνουμε αυτή την περίοδο που επίκεινται εξελίξεις και αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από το Υπ. Παιδείας.