ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 26

Παράλληλη στήριξη με το ζύγι – Δόθηκαν τα κενά σχ. μονάδων στους αναπληρωτές παράλληλης - Λάθη και αδικίες στις τοποθετήσεις-Κλειστά ολοήμερα- 6 Κενά στα πρωινά τμήματα-6 ΖΕΠ χωρίς δάσκαλο

Παράλληλη στήριξη

Μετά την πρωτοβουλία μας ως αιρετοί να καλέσουμε παράσταση διαμαρτυρίας πριν την συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τρίτη 11/9, που στήριξε μόνο ο Σύλλογος "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ " και με την καθοριστική συμμετοχή πάνω από 25 αναπληρωτών η Δ/νση υποχώρησε και έδωσε τα κενά σε σχ. μονάδες για παράλληλη στήριξη. Μέσα σε δυο ώρες χειρόγραφα & ηλεκτρονικά είχαν σταλεί στη Δ/νση Αν. Αττικής όλες οι δηλώσεις των συναδέλφων. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις.

Καταγγείλαμε για άλλη μια φορά το μοίρασμα και την επιλεκτική διαχείριση σχ. συμβούλων και Δ/νσης. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των παιδιών με πρόσληψη των αντίστοιχων εκπαιδευτικών

"Καλύφθηκαν" συνολικά 90 παιδιά αντί για τα 250 που είχαν  εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις  με διάθεση –τοποθέτηση 63 συναδέλφων! Δεν αποδεχόμαστε αυτές τις αλχημείες. Απαιτούμε ένα εκπαιδευτικό για ένα παιδί!

Τοποθετήσεις αναπληρωτών-Έλεγχος ενστάσεων

Αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί αναρτήθηκαν οι τοποθετήσεις των συναδελφισσών/ συναδέλφων που προσλήφθηκαν στα ΖΕΠ  «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) χωρίς καμία ενημέρωση και συμμετοχή των αιρετών στη διαδικασία. Καταγγέλλουμε ότι τις τοποθετήσεις των ΖΕΠ δεν τις έφεραν ποτέ στο ΠΥΣΠΕ και δεν είχαμε καμία γνώση για το πως έγιναν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Απαράδεκτη η απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη εκπαίδευσης για τη μη κάλυψη των 6 τμημάτων ΖΕΠ στην  Ανατολική Αττική (Δ.Σ Βάρκιζας – 2ο  Δ.Σ. Κορωπίου, 1ο Δ.Σ Αρτέμιδος, 5ο Δ.Σ. Κορωπίου, Δ.Σ Καπανδριτίου, Δ.Σ Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων) καθώς οι ανάγκες των σχολείων για υποστήριξη είναι τεράστιες. 

Για άλλη μια φορά χθες Τρίτη 9/11, μετά την τοποθέτηση των συναδέλφων παράλληλης στήριξης,  ζητήσαμε να συνεχίσει τη συνεδρίαση του το υπηρεσιακό συμβούλιο για να εξετάσει τις ενστάσεις που κατατέθηκαν για λάθη και αδικίες στις μέχρι τώρα τοποθετήσεις και να αποκαταστήσει τους συναδέλφους που έχουν αδικηθεί. Κάτω από τον όγκο του αριθμού προσλήψεων, τις πολύωρες συνεδριάσεις και την πίεση των ημερών έγιναν πολλά λάθη τόσο στη σύνταξη των πινάκων κατάταξης όσο και στις τοποθετήσεις. Επιμείναμε ότι τώρα πρέπει να δοθεί λύση καθώς δεκάδες συνάδελφοι ζουν την αγωνία της τελικής τοποθέτησης (άμεσα συναρτημένη με τη διαμονή τους) και πολλά σχολεία βρίσκονται στη δύσκολη θέση να μην μπορούν να φτιάξουν προγράμματα, να μοιράσουν τάξεις, βάρδιες νηπιαγωγείων και κάλυψη ολοημέρων.

Ζητάμε τον άμεσο έλεγχο των τοποθετήσεων αλλά και ενστάσεων που έχουν κατατεθεί.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση λαθών & αδικιών!

ΚΕΝΑ

5 κενά δασκάλων  ήδη στην Α΄ Ανατολικής Αττικής ( 2ο Δ.Σ Αρτέμιδος, 2ο Δ.Σ Παιανίας,  1ο Δ.Σ Ν. Μάκρης, 8ο Δ.Σ Γέρακα, 4ο Δ.Σ Παλλήνης) ενώ παραμένουν ως επείγοντα κενά και τα περίπου 10 τμήματα που έχουν τεκμηριωμένα ζητηθεί από τις σχολικές μονάδες να  διχοτομηθούν τμήματα και πολλά που έκοψε κατά την τοποθέτηση της Α΄ φάσης αναπληρωτών. (τμήματα όπως 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 2ο Δ.Σ Κορωπίου, 2ο Δ.Σ Κερατέας)

1 κενό νηπιαγωγού στο 1ο  Ν/Γ Σπάτων

Κενά πολλών ωρών για πλήρη ανάπτυξη  του Ολοημέρου προγράμματος (ενδεικτικά : 3ο Παλλήνης =40 ώρες - 4ο Κορωπίου=42ώρες, 3ο Κερατέας= 15 )

Για τις ειδικότητες

  • Απαιτήσαμε από την αρχή και κατοχυρώσαμε με την παρουσία μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο να καταγράφονται όλες οι ανάγκες του γνωστικού αντικειμένου όλων των ειδικοτήτων για το πρωινό πρόγραμμα και την προσμέτρηση όλων αυτών στα κενά και στο αίτημα αναπληρωτών για τις αντίστοιχες ειδικότητες.  
  • Εκτός λίγων περιπτώσεων π.χ. εικαστικά & μουσική, και άλλες σποραδικές ώρες άλλων ειδικοτήτων (λόγω μη ανάληψης υπηρεσίας συναδέλφων)  έχουμε την ενημέρωση ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει καλυφθεί το πρωινό ωράριο όλων των σχολείων με τις  απαιτούμενες  ώρες ειδικοτήτων.  Ωστόσο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε την ακριβή εικόνα σε έλλειψη  ωρών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία για να απαιτήσουμε να ξαναβγούν τα εναπομείναντα κενά για τη 2η φάση προσλήψεων αναπληρωτών που πρέπει να γίνει άμεσα. 
  • Απαιτούμε τη στελέχωση των ολοημέρων με τις ειδικότητες που εισηγούνται τα σχολεία - αναλυτικά παρακάτω

Ωστόσο η λογική του σταγονόμετρου στις προσλήψεις του Υπουργείου Παιδείας και η λογιστική προσέγγιση της Δ/νσης Αν. Αττικής αγνοούν και παρακάμπτουν τα αιτήματα τόσο των συναδέλφων ειδικοτήτων  για παραμονή στη σχ. μονάδας τους αλλά και τον προγραμματισμό που έστειλαν οι Δ/ντές από τις 3/9 (αλήθεια γιατί τον ζήτησε η Δ/νση αφού τον αγνοεί;;) και τα πρακτικά συλ. Διδασκόντων  που αιτούνται παραπάνω ώρες ειδικοτήτων για τη λειτουργία ολοημέρου.  

 Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή και προώθηση τέτοιων αιτημάτων  καθώς δεν έχουμε πάντα πρόσβαση σε πληροφορίες και δε δίνονται πάντα προς εξέταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

 Ολοήμερα σε διάλυση

Σε συνέχεια του ενημερωτικού μας στις 10/9 όπου καταγγέλλουμε με συγκεκριμένα στοιχεία τη μεθοδική υπονόμευση των ολοήμερων όπου δεν υπολογίζει τα κενά ούτε των δασκάλων, ούτε των ειδικοτήτων αφήνοντας τη λειτουργία τους στην τύχη της και όσο επιτρέπει το περίσσευμα των ωρών των συναδέλφων που είναι τοποθετημένοι για τις πρωινές τάξεις ενημερώνουμε ότι : 

Τώρα που ολοκληρώνονται όλες οι τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών  αποδεικνύεται ότι αυτό που καταγγέλλαμε σε κάθε φάση συνθέτει όλη τη μεθόδευση της Δ/νσης για την εγκατάλειψη των ολοήμερων στην τύχη τους. Με τις λειτουργικές υπεραριθμίες πήρε τους δασκάλους που θα κάλυπταν τα ολοήμερα και είπε ότι θα καλύψει με αναπληρωτές. Βλέπε Ενημερωτικό: Τα εκτιμώμενα από τη Δ/νση Αν. Αττικής κενά για τους ΠΕ70-ΠΕ60 για δηλώσεις υπεραρίθμων και αποπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΡΙΤΗ 4/9/18-ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9/18

Και Ενημέρωση για τις διαδικασίες ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής –Τοποθέτηση υπεραρίθμων-Ολοκλήρωση αποσπάσεων εκτός και εντός για τους κλάδους ΠΕ 70 & ΠΕ 60 Γενικής και ειδικής Αγωγής-Εναπομείναντα κενά

Με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών δεν έβαλε στα κενά και δεν ζήτησε αναπληρωτές για τα ολοήμερα εκτός από ελάχιστα (13) τα οποία στο τέλος κάποια περιέκοψε και δεν τοποθέτησε αναπληρωτή προκειμένου να καλυφθούν τα πρωινά τμήματα. Βλέπε Ενημερωτικό: Με «ψαλίδι» σε τμήματα, αλχημείες στα κενά και χωρίς ολοήμερα «χτίζεται» η εικόνα των συμπληρωμένων σχολείων στον αγιασμό

Στις τοποθετήσεις και συμπληρώσεις των ειδικοτήτων έκοψε στις περισσότερες περιπτώσεις τις ώρες που αντιστοιχούσαν στα ολοήμερα οδηγώντας τα σχολεία σε απόγνωση και αδυναμία λειτουργίας. Οι μόνες συμπληρώσεις που έπονται και θα ανακουφίσουν κατάτι τις σχ. μονάδες είναι αυτές των ΠΕ 06.

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δε φτάνει απλά να καταγγέλλουμε και να καταψηφίζουμε  τις πράξεις του ΠΥΣΠΕ πράγμα που κάθε συνάδελφος ξέρει ότι το έχουμε κάνει και το κάνουμε σε κάθε φάση στις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ. Το ζήτημα είναι αν εμείς μαζί με τους συναδέλφους και τους συλλόγους οργανώνουμε κινητοποιήσεις και παρεμβαίνουμε πριν και κατά τη διάρκεια των  διαδικασιών ώστε να εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τις αυθαιρεσίες και μεθοδεύσεις του Υπουργείου και της Δ/νσης.

 Καλούμε τους συναδέλφους δ/ντές και συλλόγους διδασκόντων να μας ενημερώσουν άμεσα για εναπομείναντα κενά ειδικοτήτων καθώς και όλες τις άλλες ανάγκες των σχολείων. Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών να συνεργαστούν σ αυτή την κατεύθυνση καθώς μέχρι τώρα δεν μας έχουν ενημερώσει για προβλήματα στα σχολεία ευθύνης τους (εκτός από το Σύλλογο «Κώστα Σωτηρίου») προκειμένου να παρέμβουμε από κοινού στο ΠΥΣΠΕ, ούτε ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα μας για κοινή παράσταση στο ΠΥΣΠΕ προκειμένου να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες της Δ/νσης.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σε απάντηση  και γραπτού αιτήματος μας προσδιορίστηκε για την Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ.  με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Εξέταση αιτήσεων επανατοποθέτησης – ενστάσεις μονίμων & αναπληρωτών

Θέμα2ο:Εξέταση αιτήσεων για αμοιβαία απόσπαση

Θέμα3ο: Τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπ/κων από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ κλ. ΠΕ05, ΠΕ07– Αποσπάσεις εντός κλ. ΠΕ05, ΠΕ07.

Θέμα4ο: Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπ/κων ΑΜΩ κλ. ΠΕ05, ΠΕ07