ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Με «ψαλίδι» σε τμήματα, αλχημείες στα κενά και χωρίς ολοήμερα «χτίζεται» η εικόνα των συμπληρωμένων σχολείων στον αγιασμό!

300 τα πραγματικά κενά που παραμένουν στην Αν. Αττική

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας μιλάει διθυραμβικά για την «επιστροφή στην κανονικότητα» και την «κάλυψη των σχολείων από την πρώτη μέρα»! κρύβοντας την πραγματικότητα.

Η πρόσληψη 791 αναπληρωτών στην Αν. Αττική στην Α΄ Φάση, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να ανοίξουν τα σχολεία δείχνει ότι όχι μόνο κανονικότητα δεν υπάρχει αλλά η δημόσια εκπαίδευση και οι νέοι εκπαιδευτικοί είναι «υπό διωγμό» και ομηρία. Πρέπει ΤΩΡΑ να γίνουν 25.000 διορισμοί όσοι δηλαδή και αναπληρωτές που επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια  δουλεύουν στα σχολεία. Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει το σχέδιο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για περικοπές και μηδενικούς διορισμούς για πάνω από 8 χρόνια.

Πιστή στην τήρηση αυτού του σχεδίου η Δ/νση Αν. Αττικής κρύβει όχι μόνο την ατελείωτη ταλαιπωρία με τοποθετήσεις τελευταίας στιγμής μονίμων και αναπληρωτών αλλά και τα πραγματικά κενά και ανάγκες. Αυτή τη στιγμή μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης παραμένουν περίπου 300 κενά στην Αν. Αττική.

Κενά σε τάξεις 10 -τμήματα που έμειναν κενά ή δεν διχοτομήθηκαν, αφού δεν έχουν υπολογιστεί, αιτήματα για χωρισμό  πληθωρικών  τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που προέκυψαν μετά τις 3/9 από μεταγραφές. (πχ. 2ο Μαρκοπούλου, 2ο Κερατέας, 2ο Κορωπίου, 1ο Διονύσου)

Σε ολοήμερα 65 (μόνο για πάνω από 3 τμήματα) ενώ για ένα υπεύθυνο δάσκαλο σε κάθε ολοήμερο θα χρειαζόταν περίπου ακόμα 70 δάσκαλοι. Τεράστια η  ευθύνη της Δ/νσης καθώς δεν είναι εφικτή η πλήρης ανάπτυξη του ολοήμερου προγράμματος σε όλα τα Δ. Σχολεία .

Τμήματα ένταξης 15  σε δημοτικά

ΖΕΠ 6

Πληροφορικής 5

Παράλληλη στήριξη 185

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι οι ελλείψεις αυτές της πρώτης μέρας, σε τμήματα και ολοήμερα, φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσουν σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για μεγάλο διάστημα καθώς στο  ΠΥΣΠΕ προτάχθηκε ως δικαιολογία για την αναδιαμόρφωση των κενών και την επανάληψη των τοποθετήσεων για 2η φορά στο ΠΥΣΠΕ ότι η Β΄ φάση προσλήψεων θα καθυστερήσει και δεν μπορούν να μείνουν τάξεις  πρωινού προγράμματος χωρίς δάσκαλο!!!

Υπονομεύουν συνειδητά τα ολοήμερα σχολεία. Αυτή η μεθόδευση έγινε συστηματικά από τη δ/νση από την αρχή των υπηρεσιακών μεταβολών. Πρώτα, παρά τις αντιδράσεις τις δικές μας  και των συλλόγων έβγαλε λειτουργικά υπεράριθμους δασκάλους στα σχολεία όπου το ωράριό τους καλύπτονταν στο ολοήμερο λέγοντας ότι θα τοποθετηθούν  στη θέση τους αναπληρωτές όσες ώρες χρειάζεται αλλά ……σε επόμενη φάση.

Καλούνται τώρα οι σχ. μονάδες να λειτουργήσουν τα ολοήμερα με τα περισσεύματα των ωρών των εκπαιδευτικών, κάνοντας λάστιχο τα ωράριά τους πρωί – απόγευμα με αποτέλεσμα να κλείνουν τα περισσότερα από δύο τμήματα και κατά συνέπεια να μην χρειάζονται επιπλέον εκπαιδευτικούς.

Δεν καλύφθηκαν όλες οι ώρες των προβλεπόμενων ειδικοτήτων για τα ολοήμερα.

Δεν κάλυψαν όλες τις ανάγκες στην ειδική αγωγή.

Τραγική είναι η εικόνα στην παράλληλη στήριξη στην Αν. Αττική όπως και παντού. Για πάνω από 250 γνωματεύσεις μέχρι τώρα προσέλαβε 66 αναπληρωτές για όλη την Αν Αττική!!! αφήνοντας περίπου 185 κενά.

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε το γεγονός ότι αντί για κενά ανά σχολείο ζήτησαν από τους αναπληρωτές να δηλώσουν Δήμους πράγμα εντελώς παράνομο. Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή έγινε η σύσκεψη της Δ/ντριας με τους σχολικούς συμβούλους και την δ/ντρια του ΚΕΔΥΥ για να ορίσουν τις προτεραιότητες και την εξευτελιστική διαδικασία των «ομάδων μαθητών» προς ανάθεση που έχει καθιερώσει η διοίκηση τα τελευταία χρόνια για να εμφανίζει ότι κάλυψε περισσότερους μαθητές, ακυρώνοντας την ουσία της παράλληλης στήριξης.

Στη σημερινή συνεδρίαση Δευτέρα 10/9/18  ξαναθέσαμε το ζήτημα ότι δεν πρέπει να γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης χωρίς ανάρτηση των σχολείων με γνωματεύσεις παιδιών. Ο νόμος ορίζει ρητά την υποχρέωση της υπηρεσίας να δώσει κενά στους αναπληρωτές και να καταθέσουν δήλωση προτιμήσεων. Αφού αυτά τα έχει καθορίσει μονομερώς η διοίκηση έχει υποχρέωση και έχει ακόμη και τώρα το χρονικό περιθώριο να ανακοινώσει ηλεκτρονικά τις χαρακτηρισμένες σχ. μονάδες  με διαγνώσεις, να καλέσει τους συναδέλφους μέχρι αύριο το μεσημέρι να αποστείλουν δήλωση και να τους τοποθετήσει στη συνέχεια. Η Δ/ντρια αρνήθηκε να συζητήσει κάτι τέτοιο. 

Θεωρούμε  το θέμα πολύ σοβαρό. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε εντελώς αυθαίρετα να καταστρατηγείται το νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα των συνάδελφων να υποβάλουν συγκεκριμένη δήλωση επί των κενών. Θεωρώ ότι αύριο Τρίτη 11/9/18 στις 12:30 το μεσημέρι πρέπει να οργανωθεί κινητοποίηση όλων των συναδέλφων της παράλληλης στη Δ/νση και με τη στήριξη των συλλόγων να απαιτήσουμε να δοθούν επί τόπου δημόσια όλα τα κενά και να γίνουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να γίνει το ΠΥΣΠΕ με βάση αυτές τις δηλώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να πάρουν την οργάνωση της κινητοποίησης στα χέρια τους και τους συλλόγους να βγάλουν κάλεσμα και να τη στηρίξουν.  

Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους, μαθητές και γονείς!

Αυτή μπορεί να είναι καλή μόνο με τους αγώνες μας!

Καλή αρχή!