ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής :

Βιολέττας  Πατέλη -Χρήστου Κανδηλώρου

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης στην Αν. Αττική

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε το γεγονός ότι αντί για κενά ανά σχολείο ζήτησαν από τους αναπληρωτές να δηλώσουν Δήμους πράγμα εντελώς παράνομο. Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή έγινε η σύσκεψη της Δ/ντριας με τους σχολικούς συμβούλους και την δ/ντρια του ΚΕΔΥΥ για να ορίσουν τις προτεραιότητες και την εξευτελιστική διαδικασία των «ομάδων μαθητών» προς ανάθεση που έχει καθιερώσει η διοίκηση τα τελευταία χρόνια για να εμφανίζει ότι κάλυψε περισσότερους μαθητές, ακυρώνοντας την ουσία της παράλληλης στήριξης.

Στη σημερινή συνεδρίαση Δευτέρα 10/9/18  ξαναθέσαμε το ζήτημα ότι δεν πρέπει να γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης χωρίς ανάρτηση των σχολείων με γνωματεύσεις παιδιών. Ο νόμος ορίζει ρητά την υποχρέωση της υπηρεσίας να δώσει κενά στους αναπληρωτές και να καταθέσουν δήλωση προτιμήσεων. Αφού αυτά τα έχει καθορίσει μονομερώς η διοίκηση έχει υποχρέωση και έχει ακόμη και τώρα το χρονικό περιθώριο να ανακοινώσει ηλεκτρονικά τις χαρακτηρισμένες σχ. μονάδες  με διαγνώσεις, να καλέσει τους συναδέλφους μέχρι αύριο το μεσημέρι να αποστείλουν δήλωση και να τους τοποθετήσει στη συνέχεια. Η Δ/ντρια αρνήθηκε να συζητήσει κάτι τέτοιο.

Θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε εντελώς αυθαίρετα να καταστρατηγείται το νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα των συνάδελφων να υποβάλουν συγκεκριμένη δήλωση επί των κενών. Θεωρώ ότι αύριο Τρίτη 11/9/18 στις 12:30 το μεσημέρι πρέπει να οργανωθεί κινητοποίηση όλων των συναδέλφων της παράλληλης στη Δ/νση και με τη στήριξη των συλλόγων να απαιτήσουμε να δοθούν επί τόπου δημόσια όλα τα κενά και να γίνουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να γίνει το ΠΥΣΠΕ με βάση αυτές τις δηλώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να πάρουν την οργάνωση της κινητοποίησης στα χέρια τους και τους συλλόγους να βγάλουν κάλεσμα και να τη στηρίξουν.