ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων Ανατολικής Αττικής :

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το  ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ    από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο  10

Η Δ/ντρια εκπαίδευσης Αν. Αττικής επανατοποθετεί εκπαιδευτικούς κατά περίπτωση σε κενά που προέκυψαν μετά την αρχική τοποθέτηση  9/11/17  «διορθώνοντας» έτσι λάθη της υπηρεσίας με νέα λάθη.

Αρνείται να εισάγει στο ΠΥΣΠΕ όλες τις αιτήσεις βελτίωσης θέσης των αναπληρωτών Α΄ φάσης πριν τις τοποθετήσεις των 25 (συμπληρωματικών Α΄ φάσης) προσληφθέντων αναπληρωτών.

Να γίνουν τώρα όλες οι δυνατές βελτιώσεις των αναπληρωτών της Α΄ φάσης.

(για την Πράξη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής αριθμ. 30/15-09-2017)

Σοβαρό ζήτημα εγείρεται  με την κατά περίπτωση επανατοποθέτηση συναδελφισσών   ΠΕ 70 που  στην τοποθέτηση της 9/9/17 λόγω λαθών  και παραλείψεων της υπηρεσίας  είτε τοποθετήθηκαν σε σχολεία που δεν ήταν στις προτιμήσεις τους, μη προσμετρώντας όλα τους τα μόρια,  είτε τοποθετήθηκαν σε μη υπάρχοντα κενά και θεωρήθηκαν πλεονάζουσες  στα σχολεία τοποθέτησης.  Ταυτόχρονα δεν αποδέχτηκε να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων και τις παρέπεμψε για το αόριστο μέλλον.

Να επισημάνουμε ότι τα λάθη αυτά (στα κενά που ανακοίνωσε η υπηρεσία) θα είχαν αποφευχθεί αν τα κενά των ΠΕ 60 και ΠΕ 70 είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει  και είχε δοθεί στοιχειωδώς χρόνος ελέγχου τους  από τις σχ. μονάδες.

Ζητήσαμε εγκαίρως, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τοποθετήσεων των αναπληρωτών που διαπιστώθηκαν τα λάθη, με παρέμβαση μας στη Δ/ντρια ( 13/9/17) να βρεθεί μια συνολική λύση και να μη δοθεί αποσπασματική λύση ώστε  να υπάρξει διαφάνεια που θα δημιουργήσει ασφάλεια δικαίου και ισονομίας για κάθε συνάδελφο. Παράλληλα ενημερώσαμε και τα εκπαιδευτικά σωματεία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε!

Με ιδιαίτερη καθυστέρηση κληθήκαμε σε συνεδρίαση την  Παρασκευή 15/11. Κατόπιν εισηγήσεως της Δ/ντριας,  με  πλειοψηφία 4-1 (με μόνη αντίθεση τη δική μας), το ΠΥΣΠΕ προέβη σε κατά περίπτωση επανατοποθετήσεις. http://dipe-anatol.att.sch.gr/017/anak30_pyspe_15.09.2017.pdf

Καταθέτοντας το συνολικό σκεπτικό εξηγήσαμε ότι μπορούν να γίνουν συνολικές επανατοποθετήσεις των ΠΕ 70 υποστηρίζοντας ότι βρισκόμαστε μόλις στην  4η μέρα λειτουργίας των σχολείων – δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα προγράμματα και κανένα παιδαγωγικό έργο δε θα διαταραχθεί. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε επιμέρους "μπαλώματα". Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να εξεταστούν οι αιτήσεις βελτίωσης θέσης στα σωστά κενά και σε όσα προέκυψαν αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και  κατόπιν αυτού να αναρτηθούν τα κενά στους 16 εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 και 9 ΠΕ 60 που προσλήφθηκαν την Πέμπτη 14/9 συμπληρωματικά των αναπληρωτών Α΄ Φάσης.

Ενώ στον αρχικό εισηγητικό φάκελο για το ΠΥΣΠΕ της Παρασκευής που μελετήσαμε και καταγράψαμε πριν τη συνεδρίαση  υπήρχαν πολλά αιτήματα βελτίωσης θέσης, εξετάστηκαν ελάχιστα. Η Δ/ντρια έβαλε στη συνεδρίαση μόνο όσες αιτήσεις αφορούσαν λάθος τοποθετήσεις της υπηρεσίας ενώ αρνήθηκε παρά την επιμονή μας  να εξετάσει τα υπόλοιπα. Το σκεπτικό της ήταν ότι είχαν δοθεί από την υπηρεσία  όλα τα κενά και έγιναν οι ανάλογες προσλήψεις-τοποθετήσεις. Κατά συνέπεια  δε χρειάζεται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα, ιδιαίτερα σε συναδέλφους που «γκρινιάζουν» όπως είπε,   μη δίνοντας την ευκαιρία στο υπηρεσιακό να ενημερωθεί καν για τη σοβαρότητα πολλών από αυτά.

Επισημαίνουμε ότι :

  • ακόμα και στα αρχικά κενά δεν δόθηκαν τα κενά των παραρτημάτων νηπιαγωγείων, των περίπου100 αναγκαίων για τη λειτουργία των ολοημέρων δασκάλων και δε ζητήθηκε η κάλυψη κενών όπως προκύπτουν από υπεράριθμα τμήματα > από 25 μαθητές όπου υπάρχει αίθουσα
  • Επίσης δεν δικαιολόγησε, η Δ/ντρια, γιατί είναι θεμιτόνα δοθούν τα νέα κενά που δεν ανακοινώθηκαν τις μέρες που παρουσιάστηκαν οι αναπληρωτές της Α΄ φάσης, στους αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν λανθασμένα με ευθύνη της υπηρεσίας αλλά δεν πρέπει να δοθούν αυτά τα κενά και για την ικανοποίηση των συναδέλφων που επιθυμούν να κάνουν βελτίωση.

Τη Δευτέρα 18/9/17 στις 13:00 το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει με θέμα την τοποθέτηση των νέων αναπληρωτών.

Καλούμε τόσο τη δ/ντρια, τα 2 διορισμένα μέλη και τον αιρετό να επανεξετάσουν τη μέχρι τώρα στάση τους στο θέμα και να μην αποδεχτούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων. Ζητάμε να εξεταστούν πρώτα όλες οι αιτήσεις βελτίωσης και να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Καλούμε τους συλλόγους Π.Ε.  Αν. Αττικής και τους θιγόμενους συναδέλφους να  διεκδικήσουμε από κοινού τη δικαίωση των αιτημάτων τους.  

Άλλα θέματα

Τροποποιήθηκε ο πίνακας λόγω προσμέτρησης  κοινωνικών κριτηρίων  συναδέλφου  και επανατοποθετήθηκαν οι νηπιαγωγοί ΕΑΕ της Β΄ Αν. Αττικής. 

Απορριφθήκαν αιτήσεις βελτίωσης  θέσης   λόγω έλλειψης  διαθέσιμων  ομάδων ΠΕ 19-20. Η μια εκ των δύο χρήζει επανελέγχου. Θεωρούμε ότι η εξεύρεση  λύσης από τη μεριά της υπηρεσίας σε  κραυγαλέες  περιπτώσεις προσωπικών και άλλων προβλημάτων υγείας, με ανθρωπιστικά κριτήρια, ενάντια στο γράμμα του νόμου κρίνεται απαραίτητη.

Για τις προσλήψεις ΖΕΠ

3 σχολεία ΖΕΠ ( Κουβαρά, του 2ου και 5ου Κορωπίου)στην Α΄ Αν. Αττικής και 1 σχολείο ΖΕΠ στην Β΄ Αν. Αττική (13ο Αχαρνών) δε στελεχώθηκαν.

Δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για τα προσφυγόπουλα του Κέντρου Αιτούντων Πολιτικού Ασύλου Λαυρίου καθώς και της Δομής Σουνίου, Ραφήνας και Μαλακάσας. Παρά τα μεγάλα λόγια του Υπουργού για την κανονική ένταξη αυτών των παιδιών στο πρωινό πρόγραμμα πρακτικά ούτε την εγγραφή τους στα σχολεία μεθόδευσε ούτε την δημιουργία τάξεων υποδοχής στα αντίστοιχα σχολεία. Δηλαδή συνειδητά οδηγούν αυτά τα παιδιά εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς δεν έχουν συσταθεί  σε κανένα σχολείο της Αν. Αττικής τμήματα υποδοχής.  

Περιορισμένες είναι και οι πιστώσεις  προσλήψεων σε βοηθητικό, νοσηλευτικό  και επιστημονικό προσωπικό ενώ οι ανάγκες των σχολείων ( ειδικών και μη) πολλαπλασιάζονται.

Ικανοποιήθηκαν αμοιβαίες αποσπάσεις.

Ορίστηκαν προϊσταμένες μονοθέσιων νηπιαγωγείων.

Χορηγήθηκαν άδειες ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 4 συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές να επικοινωνούν μαζί μας και να προχωρούν σε ενστάσεις σε περιπτώσεις υπερβάσεων και λαθών ώστε να μην επιτρέψουμε καμία αδικία σε συνάδελφο. Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν σε περίπτωση που δεν αναφέρεται το κενό του σχολείου τους είτε διεκδικούν κατάτμηση τμήματος και η δ/νση δεν την έχει υιοθετήσει.