11/09/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΤΡΙΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 

( Εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Ε.)

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ολοκληρώθηκαν οι υπηρεσιακές μεταβολές για την σχολική χρονιά χωρίς όμως να καλυφτούν τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία .

Οι αγωνίες, τα άγχη, τα ερωτηματικά, με την έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς είναι κοινά και αφορούν το πώς τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, θα έχουν το σχολείο και τη μόρφωση που δικαιούνται.

Αυτή η αγωνία για το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και η πεποίθηση ότι στην εποχή μας, το 2017, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να έχουμε ένα σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών αναγκών, που θα διαπαιδαγωγεί ολόπλευρα, που δε θα χωρίζει τους μαθητές σε «καλούς» και «κακούς», που δε θα έχει ταξικά φίλτρα, μας φέρνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, απέναντι στα κόμματα και τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.

Η έναρξη της νέας σχολική χρονιάς βρίσκει την περιοχή μας με ελλείμματα που ξεπερνούν τους 200 εκπαιδευτικούς  συνολικά . 

Το γεγονός ότι ήρθε στην περιοχή μας  ένα μεγάλο μέρος των αναπληρωτών  (περίπου 600 αναπληρωτές συνολικά) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας ικανοποιήσει όταν λείπουν:

Ø δάσκαλοι  για τα ολοήμερα σχολεία , δάσκαλοι για τμήματα που έχουν πάνω από 25 μαθητές , εκπαιδευτικοί εικαστικών, εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής

Ø 200 περίπου εκπαιδευτικοί  ειδικής αγωγής    ( 50 περίπου για τμήματα ένταξης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και 150 περίπου για παράλληλες στηρίξεις ).

Δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι όταν τα τελευταία 6 χρόνια δεν έγινε κανένας διορισμός  και όταν οι συνάδελφοί μας, αναπληρωτές με 16 χρόνια στα σχολεία, αναγκάζονται να κοιμούνται κάτω από τον γαλανό ουρανό των νησιών μας !!!

Τα κενά αυτά ,αν βγάλουμε τους δασκάλους για τα ολοήμερα , είναι κενά που υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης. 

Αν υπολογίσουμε και τους εκπαιδευτικούς που  απαιτούνται για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις  μας ( 15 νήπια ,15 μαθητές σε Α΄ και Β΄ τάξη και 20 μαθητές στις υπόλοιπες ) τότε καταλαβαίνουμε όλοι μας το μέγεθος των ελλείψεων όχι μόνο δασκάλων αλλά και ειδικοτήτων . Θα πρέπει να προσθέσουμε και τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού για την εκπαίδευση των «ΡΟΜΑ»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.) ακολουθώντας πιστά τις επιλογές της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α τις επιλογές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εξακολουθεί να παίρνει μέτρα για την εκπαίδευση που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουν καλύτερο το σχολείο . 

Το προεδρικό διάταγμα 79/2017 που ρυθμίζει τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων αντικαθιστώντας τα προεδρικά διατάγματα 200 και 201 αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που στοχεύει στον «εξορθολογισμό» των δαπανών και σε ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Η διατήρηση όλων των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια  τόσο στο Νηπιαγωγείο αλλά και στο Δημοτικό με τον ενιαίο τύπο «ολοήμερο δημοτικό σχολείο» που εισάγει  έχει ξεκάθαρο στόχο ,όπως διαπιστώσαμε από την εφαρμογή του την προηγούμενη χρονιά , η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και η μείωση των δαπανών .

Στο έδαφος αυτής της πραγματικότητας, η οποία καθορίζει σε γενικές γραμμές την καθημερινότητα στο σχολείο, το Π.Δ. 79 έρχεται να επεκτείνει, να συμπυκνώσει, να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Χρέος μας είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα της εποχής μας για ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Αυτό απαιτεί αγώνες σε σύγκρουση με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του!

Ταυτόχρονα με το αίτημα για απόσυρση του Π.Δ. 79 δυναμώνουμε την πάλη μας. Διεκδικούμε Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο Σχολείο, ώστε όλα τα παιδιά ως τα 18 τους χρόνια να διαπαιδαγωγούνται και να μορφώνονται για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Διδασκόντων αλλά και κάθε εκπαιδευτικό, να οργανώσουν την πάλη από τα κάτω, να διεκδικήσουν το δικαίωμα κάθε παιδιού να γραφτεί στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό της περιοχής του και να διασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να εργάζεται ως παιδαγωγός και να μην γίνεται λάστιχο.

Οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ  Αν. Αττικής  εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Α. Σ. Ε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ         Τακτικό μέλος       ( Τηλ.  6978269331   mail   trimpos.dimitris@gmail .com

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αναπληρωματικό μέλος  (  Τηλ.6945375612 mail  panosevaggelou@gmail. com