ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο  1

Για πράξη 1η ΠΥΣΠΕ (18/1/2017) και την πράξη 2η ΠΥΣΠΕ (26/1/2017)

Μέσα από τις διαδικασίες των 2 υπηρεσιακών συμβουλίων ανέκυψαν ζητήματα που κρίνουμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε  τόσο στα εκπαιδευτικά σωματεία όσο και στους συναδέλφους όπως: μετακινήσεις αναπληρωτών από την Α΄ στη Β΄ Αν. Αττική,   σοβαρό εργασιακό θέμα διεύρυνσης ωραρίου εκπαιδευτικού μέχρι της (6μμ) στις ΔΥΕΠ , καθυστερήσεις στην απόδοση συνάφειας μεταπτυχιακών στους αναπληρωτές συναδέλφους καθώς και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, την απόδοση της 7ης Σεπτέμβρη πρώτη μέρα παρουσίας των αναπληρωτών της Α΄ φάσης ως μέρα πρόσληψης και το σοβαρό ζήτημα της σύνταξης των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων με τις εκατοντάδες ωρών σίτισης (σε όλη τη διεύθυνση) που δεν προσμετρούνται.

Από το 1ο υπηρεσιακό συμβούλιο

Ενημέρωση σχετικά με τοποθετήσεις αναπληρωτών και κενά στις σχολικές μονάδες

Ενώ βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς με τις ανάγκες ειδικής αγωγής στα σχολεία να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες καλύφθηκαν επιτέλους με την τελευταία πρόσληψη αναπληρωτών Β΄ φάσης ΠΕ 70   τα Τμήματα Ένταξης 6  στην Α΄ Ανατολική (1ο Νέας Μάκρης, 5ο Αρτέμιδας ,2ο Κερατέας Παλαιάς Φώκαιας, Βαρνάβα και ειδικό Ν. Μάκρης ) και 5 στη Β΄ (Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Συκάμινο, Χαλκούτσι  και έμεινε 1κενό  στη Ροδόπολη καθώς μια συνάδελφος δεν ανέλαβε.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προσλήφθηκαν ειδικά για Τμήματα Ένταξης και τοποθετούνται αποκλειστικά εκεί και όχι σε κενά τμημάτων τάξεων.

Για την  ειδική αγωγή-παράλληλη στήριξη παραμένουν εκκρεμή  55 εγκεκριμένα αιτήματα σε μαθητές  δημοτικού και  11 σε μαθητές νηπιαγωγείου στην Α΄ Ανατολικής Αττικής και αντίστοιχα  27  και 6 στην Β΄. Συνολικά 99 κενά παράλληλης! Από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης οι περισσότεροι  αναλαμβάνουν 2 τουλάχιστον  μαθητές που συνεχίζουν να καλύπτονται για 10 ώρες αντί των απαιτούμενων 30 ωρών την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα πολλές οικογένειες προστρέχουν στην ιδιωτική παράλληλη.

Με Γ'  ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ ΠΕ 60 -ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (Β΄ Ανατ. Αττική) καλύφθηκαν 2 κενά νηπιαγωγείων (Ροδόπολη και Πολυδένδρι).

Επικυρώθηκαν  αποφάσεις- πράξεις  για τις ανάγκες της Υπηρεσίας κυρίως περιπτώσεις αναπληρωτών που μετακινήθηκαν μετά από επιστροφή μόνιμου εκπαιδευτικού. Καταψηφίσαμε συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού ΠΕ 05  που διατίθεται για συμπλήρωση ωραρίου σε πάνω από 5 σχολεία ακόμη κι αν αυτά είναι συστεγαζόμενα.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπ/κων βάσει του Ν.4354/2015.

Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία 2 εκπ/κων  και 5 απορρίφθηκαν είτε λόγω έλλειψης των απαραίτητων δικαιολογητικών είτε γιατί δεν καλύπτονταν ή προβλέπονταν από  το νόμο.

Αναγνωρίστηκε επίσης  εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε συναδέλφους.

Γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (μονίμων & αναπληρωτών εκπ/κων)

Χορηγήθηκε συνάφεια μεταπτυχιακών-διδακτορικών  τίτλων σπουδών σε δυο μόνιμους συναδέλφους και

Για τους αναπληρωτές

Θέσαμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της άμεσης αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων των συναδέλφων και προτείναμε την απόδοση αυτών σε όλους καθώς η καθυστέρηση στερεί οικονομικές απολαβές  από τους ήδη ταλαιπωρημένους συναδέλφους.

Δόθηκε συνάφεια σε όλους τους τίτλους  από τα ελληνικά πανεπιστήμια εκτός από δύο για τα οποία δε βρέθηκε συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο.

Αναγνωρίστηκαν από τα ξένα πανεπιστήμια και το πανεπιστήμιο Λευκωσίας όσα είχαν αναγνωριστεί- ελεγχθεί από τον ΔΟΑΤΑΠ (Οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής)

Ακόμη:

Θέσαμε το ζήτημα της απόδοσης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ενημερωθήκαμε ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος συλλογής στοιχείων δεν έχουν αποδοθεί  οι προϋπηρεσίες αναπληρωτών παρότι στην παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων στις   5/12/17 υπήρχε δέσμευση από τη Διευθύντρια ότι θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Γενάρη και θα αποδοθούν με τη μισθοδοσία του Φλεβάρη. Ενημερώνουμε τους συλλόγους και τους συναδέλφους γιατί μπορεί να χρειαστεί ξανά η παρέμβαση όλων μας. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι αναπληρωτές να ζούνε τα ίδια κάθε χρόνο και ενώ βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση να καθυστερούν τα δεδουλευμένα τους.

Με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων ζητάμε την αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό και την απόδοση στους αναπληρωτές και στις αναπληρώτριες συναδέλφους/ισσες όλων των δικαιωμάτων μισθολογικών, βαθμολογικών και εργασιακών.

Γνωμοδότηση χορήγησης  άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις συναδέλφων/ουσών που έφερε η υπηρεσία προς έγκριση γιατί είχαν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων. Όσοι συναδέλφισσες/οι επιθυμούν να λάβουν άδεια, χρειάζεται να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους καθώς και το ποσό που θα λαμβάνουν.

Νέα προβλήματα στη ΔΥΕΠ Λαυρίου στο 2ο ΔΣ Λαυρίου

Αναταραχή στη ΔΥΕΠ του 2ου Δ.Σ. Λαυρίου καθώς η  εκπαιδευτικός ΠΕ 70 προσλήφθηκε ως πλήρους και τα παιδιά αναγκάζονται να μοιραστούν στις άλλες 2 γειτονικές ΔΥΕΠ. Σ΄ αυτό οδήγησε το απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων μειωμένου ωραρίου αναπληρωτών- με απαράδεκτους όρους εργασίας για τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν το μισό μισθό τους για τις μετακινήσεις!

Σχετικά με τη φοίτηση των προσφυγόπουλων

Λέμε ακόμα μια φορά ότι διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την αποκλειστική φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων παιδιών στα πρωινά σχολεία με τις αντίστοιχους διορισμούς εκπαιδευτικών και λειτουργία τάξεων υποδοχής.

Στο 2ο Υπηρεσιακό συμβούλιο

Συμπλήρωση του ωραρίου μονίμων και αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ

Καταψηφίσαμε τη διάθεση  προσωπικού μονίμων και αναπληρωτών  (γυμνάστρια –αγγλικών) του ενιαίου ολοήμερου σχολείου στις ΔΥΕΠ καθώς

α)αυτές αποτελούν ανεξάρτητες εκπαιδευτικές δομές με ξεχωριστή χρηματοδότηση. Διεκδικούμε σε αυτές προσωπικό πλήρους ωραρίου.

β)καλούνται να διευρύνουν το διδακτικό ωράριο τους μέχρι τις 6μμ ακόμη κι αν δεν καταστρατηγείται το εργασιακό 6ωρο συντείνοντας στην παραπέρα ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας όλων των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει πουθενά στο θεσμικό πλαίσιο πρόβλεψη για ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών μετά της 4  δηλαδή πέραν του ωραρίου της λειτουργίας του ολοήμερου. Αν σήμερα αποδεχτούμε κάτι τέτοιο αύριο θα το κατοχυρώσουν ως υποχρεωτικό στο θεσμικό πλαίσιο για όλους. Καλούμε τους συναδέλφους να μην το αποδέχονται και ιδιαίτερα 4-6μμ εθελοντικά για να μην ανοίξει ο δρόμος για όλους υποχρεωτικά.  Σήμερα στις ΔΥΕΠ αύριο στα ΚΔΑΠ της Φωτίου μέχρι της 8μμ και πάει λέγοντας....

Όχι στη συμπλήρωση ωραρίου για λίγες ώρες στην παράλληλη στήριξη – Κενά παραμένουν τα 2/3 των εγκεκριμένων θέσεων μετά και τις τελευταίες προσλήψεις απαλείφοντας τις ελπίδες εκπαιδευτικών και βασανισμένων γονιών.

Καταψηφίσαμε τη διάθεση εκπ/κου κλ. ΠΕ70 με πλεονάζον διδακτικό ωράριο σε εγκεκριμένο αίτημα παράλληλης στήριξης με το ίδιο σκεπτικό που είχαμε καταψηφίσει σχετικό αίτημα και στο ΠΥΣΠΕ  της 9ης Δεκεμβρίου.

Όχι στη μετακίνηση αναπληρωτών από την Α΄ στη Β’ Αν Αττικής και το αντίθετο

Η δ/ντρια ενημέρωσε το ΠΥΣΠΕ ότι θα στείλει συναδέλφους αναπληρώτριες που περισσεύουν (καθώς επανήλθαν στις θέσεις τους οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί) από την Α΄ περιοχή στη Β΄.  Η μετακίνηση εκπαιδευτικών από την Α΄ στη Β΄ Αν. Αττική για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας (όπως επικαλείται η διεύθυνση) δεν τέθηκε προς επικύρωση στο ΠΥΣΠΕ με το πρόσχημα ότι αυτή αποτέλεσε απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή. Εκφράσαμε τη αγωνία μας με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η απόφαση αυτή καταστρατηγεί την περιοχή μετάθεσης και τον πίνακα των συναδέλφων αναπληρωτών καθώς αλλάζει η περιοχή τοποθέτησης τους! Είναι χαρακτηριστικό ότι  συναδέλφισσες καλούνται να μετακινηθούν στην Β΄ Αν. Αττικής  περιοχή που δεν υπήρχε καν στην αρχική αίτηση τους για πρόσληψη.

Μετά από πολλά χρόνια περικοπών, προκύπτουν στη διεύθυνση εκπαιδευτικοί που θα μπορούσαν να καλύψουν το οποιοδήποτε έκτακτο κενό. Ζητάμε να παραμείνουν οι αναπληρώτριες στη διάθεση και διεκδικούμε τη δήλωση όλων των κενών το Υπουργείο.

Ενημερώνουμε τους συλλόγους για να υπερασπίσουν συλλογικά τα δικαιώματα των συνάδελφων αναπληρωτών .

Σχετικά με το αίτημα- δήλωση εκατοντάδων εκπαιδευτικών για τον υπολογισμό της ώρας σίτισης η Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε, μετά από σχετικό ερώτημα μας, ότι θα δημοσιοποιήσει σύντομα  την απάντησή της και ότι παρότι ο Περιφερειακός δεν κρίνει σύννομο το σχετικό αίτημα θα το διαβιβάσει στο Υπουργείο.

Σχετικά με τη διεκδίκηση της μέρας πρόσληψης της 7/9 για τους συναδέλφους αναπληρωτές. Ως αιρετός, μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»  απευθυνθήκαμε στο Υπ. Εργασίας. Στην παρέμβαση μας εκεί ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει τρόπος για την αναγγελία της πρόσληψης για την 7/9 και δεσμεύτηκαν ότι θα αποστείλουν εγγράφως την απάντηση αυτή προς το Υπ. Παιδείας και τη δ/νση. Είμαστε σε αναμονή ώστε με την παραλαβή του εγγράφου να πιέσουμε τη δ/νση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται οι σύλλογοι και οι αιρετοί εκπρόσωποι  για τα κενά που δημιουργούνται σε κάθε σχολική μονάδα ώστε συλλογικά να διεκδικούν την κάλυψή τους, να μην κρυφτεί το κενό από τη διοίκηση, να μην καλυφθεί με εσωτερικές διευθετήσεις που καταπατούν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.