ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο  2

Για πράξη 3η ΠΥΣΠΕ (15/2/2017) και την πράξη 4η ΠΥΣΠΕ (17/2/2017)

Σχετικά με την αναμοριοδότηση σχ. Μονάδων , την αναγνώριση Μ.Κ. αναπληρωτών , την κατάφορη αδικία για μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση,  την απόρριψη προϋπηρεσίας μονίμων για βαθμολογική εξέλιξη (υπό αίρεση καθώς θα τεθεί άμεσα νέος νόμος σε εφαρμογή)   

Σχετικά με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων: Σύνθεση των προτάσεων των συλλόγων από τους αιρετούς –Αισθητή η απουσία πρότασης από το σύλλογο «Αλ. Δελμούζο» παρά τις επίμονες προσπάθειες και επαφές μας με τον πρόεδρο του συλλόγου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης καταθέσαμε την εκτίμησή μας  ότι σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία είναι προσχηματική και αποπροσανατολιστική. Το Υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της έντασης των περικοπών θέσεων εργασίας και οργανικών με κάθε τρόπο. Η προανακοινωμένη επέκταση της εφαρμογής των υπουργικών  αποφάσεων για το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, οι ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή, το σπάσιμο των ορίων για το ποιος μπορεί να διδάσκει τί, οι συμπτύξεις τμημάτων, οι κατασκευασμένες υπεραριθμίες, οι περικοπές θέσεων στη ΔΕ ώστε να δημιουργούνται πλεονάσματα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελαχιστοποίηση έως εξαφάνιση των μεταθέσεων. Αρκεί να  θυμηθούμε ότι πέρσι ικανοποιήθηκε μόνο το 8,78 % (από τις 4.056 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356). Με βάση αυτό το πολιτικό σκεπτικό και χωρίς καμιά αυταπάτη, από την αρχή δηλώσαμε ότι στη διαμόρφωση της πρότασης για την αναμοριοδότηση θα σεβαστούμε και θα υποστηρίξουμε τις προτάσεις των συλλόγων της Ανατολικής Αττικής και θα επιμείνουμε στη σύνθεση τους.

Φτάσαμε στη συνεδρίαση στις 15/2  έχοντας στη διάθεση του  ΠΥΣΠΕ τις προτάσεις του  «Κώστα Σωτηρίου» , του «Σωκράτη» , της «Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης»  και της  Δ/νσης ΔΕ Αν Αττικής, η οποία είχε ενσωματώσει την πρόταση της «Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής” ενώ δεν στάλθηκε πρόταση του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος».

Με έκπληξη είδαμε καταγγελία από την παράταξη των «Εκπαιδευτικών Ρευμάτων» του συλλόγου  « Αλ. Δελμούζος»  ότι επιδιώξαμε και διαμορφώσαμε πρόταση για να ικανοποιήσουμε τους άλλους συλλόγους και συνειδητά «ρίξαμε» σχολεία του συλλόγου "Δελμούζος".

Είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τις ενέργειές μας πριν τη συνεδρίαση για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

Την παραμονή της συνεδρίασης το πρωί 14/2 που θα συζητιόταν το θέμα της αναμοριοδότησης των σχ. μονάδων της Ανατολικής Αττικής  στο υπηρεσιακό συμβούλιο   η αιρετός και αντιπρόεδρος του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του συλλόγου « Αλ. Δελμούζος» α) για να διασφαλίσει ότι είχε λάβει την πρόταση του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» που είχε αποσταλεί εγκαίρως και β)να του ζητήσει την πρόταση του συλλόγου του καθώς ήδη είχε στη διάθεση της τις προτάσεις  των άλλων συλλόγων-ΕΛΜΕ  ώστε να μπορεί να τις υποστηρίξει στο υπηρεσιακό. Οι σύλλογοι είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα από όλους τα σχολεία τους –τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτές και μπορούν να βοηθήσουν- να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με  τους αιρετούς εκπροσώπους.

Εκείνος δεσμεύτηκε να στείλει πρόταση μέχρι την επομένη. Η αιρετός επικοινώνησε για 2η φορά, 10 λεπτά πριν την έναρξη του υπηρεσιακού καθώς και πάλι δεν είχε κατατεθεί πρόταση στο ΠΥΣΠΕ. O πρόεδρος του Δελμούζου απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόταση από το σύλλογο και δεν ενημέρωσε την αιρετό ούτε για όποια προσωπική ή παραταξιακή του πρόταση.

Στην πρώτη συνεδρίαση στις 15/2 υπήρξε διάσταση στις εκτιμήσεις για τη μοριοδότηση των σχολείων  ανάμεσα στην πρόταση της Δ/νσης αλλά και σ΄ αυτές ανάμεσα στους συλλόγους για τη βάση εκκίνησης των σχολείων του κέντρου των περιοχών τους. Επιμείναμε ότι έπρεπε να υπάρξει σύνθεση λαμβάνοντας υπόψη  ενιαία κριτήρια και τις προτάσεις των συλλόγων- ΕΛΜΕ  και δηλώσαμε ότι όσο αυτό δεν γίνεται εμείς θα τηρήσουμε αποχή από τη συνεδρίαση. Με βάση αυτό  συμφωνήσαμε να δοθεί νέος χρόνος για να ξαναδούν οι σύλλογοι τις τοποθετήσεις τους και να μπορέσει και ο σύλλογος Δελμούζος να καταθέσει την πρόταση του.

Μέχρι και την επόμενη συνεδρίαση στις 17/2 ο σύλλογος Δελμούζος δεν κατέθεσε καμία πρόταση αφήνοντας ανίσχυρη την αρχική τοποθέτηση μας για αναβάθμιση περιοχών ευθύνης  του και την τελική επικράτηση της πρότασης της Δ/νσης για προσαρμογή στην πρόταση της ΔΕ με βάση την επιδίωξη για ενιαία μοριοδότηση σε ΠΕ και ΔΕ.

Δε μας αφορούν οι ευθύνες είτε του προέδρου του « Αλ. Δελμούζου» που επί ένα μήνα που ήταν γνωστό το θέμα, δεν συγκάλεσε ΔΣ είτε του ΔΣ συνολικά για την ολιγωρία διαμόρφωσης και αποστολής πρότασης. Δεν θα αποδεχτούμε όμως παντελώς έωλες κατηγορίες και αβάσιμα επιχειρήματα με μικροπαραταξιακά ελατήρια και προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

Καλούμε έστω και τώρα το Σύλλογο Δελμούζο να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στους συναδέλφους και να έχουμε έστω και καθυστερημένα  ολοκληρωμένη την πρόταση του συλλόγου  και τότε θα απαιτήσουμε και εμείς από τη μεριά μας την επανεξέταση της πρότασης του ΠΥΣΠΕ με βάση  και την πρόταση του ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ.

Για τα ΜΚ, την προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία και την συνάφεια μεταπτυχιακών των αναπληρωτών

Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις και την παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων αναγνωρίσθηκαν τα ΜΚ των αναπληρωτών συναδέλφων. Καταβλήθηκαν τα αναδρομικά στα περισσότερα έργα ενώ με την εκκαθάριση του Φεβρουαρίου ο μισθός τους καταβλήθηκε  με ενσωματωμένα τα Μ.Κ. Για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν  μετά το Νοέμβριο η διαδικασία σύμφωνα με τη δέσμευση της Δ/νσης θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Γνωμοδότηση χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εκκρεμούν αρκετές αναγνωρίσεις καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις επιβεβαίωσης  από τους  φορείς κτήσης του τίτλου.

Κατάφορη αδικία η μη αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων  στην ιδιωτική εκπαίδευση σύμφωνα με το νόμο Ν. 4354/2015 (άρθρο 7) καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί η προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο πεδίο εφαρμογής του με αποτέλεσμα τόσο τη μισθολογική όσο και τη μη  εκπαιδευτική αναγνώριση προϋπηρεσίας. Αποδεικνύεται ότι αυτή η ρύθμιση που πέρασε στα ψιλά το Δεκέμβρη του 15 αποτελεί άλλο ένα μικρό “κόφτη” στα οικονομικά των συναδέλφων.. Πρέπει άμεσα να αναδειχτεί και να μπει από το κίνημα το αίτημα για άμεση κατάργηση της ρύθμισης αυτής που περικόπτει αμοιβές συνάδελφων που επί χρόνια τις έπαιρναν κανονικά. Καλούμε όσους συνάδελφους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό να έρθουν σε  επικοινωνία μαζί μας καθώς πρέπει να οργανώσουμε από κοινού  τις αντιδράσεις μας απευθυνόμενη και στη ΔΟΕ προκειμένου να το αναδείξει ως άμεσο αίτημα και να πιέσουμε το Υπουργείο να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα μας.

Για τις ΔΥΕΠ και επανατοποθετήσεις συναδέλφων

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στις ΔΥΕΠ Λαυρίου και Ραφήνας λόγω του ότι δεν αναβαθμίστηκαν σε πλήρους  οι συνάδελφοι που ήδη εργάζονταν στις δομές παρά προσλήφθηκαν σε άλλο έργο,  ορίστηκαν υπεύθυνοι νέοι  συνάδελφοι που μετά από πιέσεις προσλήφθηκαν ως πλήρους ωραρίου. Πολλά και άλυτα  θα  παραμένουν τα ζητήματα  στη λειτουργία των τάξεων όσο η εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρωινή ζώνη των σχολείων με όλο το θεσμικό πλαίσιο να καλύπτει από: τη φύλαξη και ασφάλεια των παιδιών έως τη συμμετοχή τους σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη και κυρίως την ολοκληρωμένη και πλήρη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ζωή του σχολείου και στην αλληλεπίδραση και στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων  με όλα τα παιδιά του σχολείου.

Συνεχίζεται αδικαιολόγητα η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της ΔΥΕΠ για το κέντρο στη Μαλακάσα.

Επανατοποθέτηση συναδέλφων αναπληρωτών καθώς τα κενά που είχαν αρχικά  τοποθετηθεί ήταν περιορισμένου χρόνου.

Εναντιωνόμαστε στην υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων από την μια περιοχή μετάθεσης στην άλλη της Αν. Αττικής. Όπως είπαμε και στο προηγούμενο ενημερωτικό μας είναι αυθαίρετη κάθε τέτοια μετακίνηση καθώς ανατρέπει τους πίνακες των αναπληρωτών. Οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε και δεν πρέπει να αποδέχονται οποιεσδήποτε πιέσεις για να κάνουν οικιοθελή αίτηση για τέτοιου τύπου μετακινήσεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση να απευθύνονται είτε στους αιρετούς  είτε στο σύλλογό τους.

Καταψηφίσαμε μετακίνηση χωρίς αίτηση της αναπληρώτριας συναδέλφου γυμνάστριας από το Κρυονέρι στο 6ο Αχαρνών.

Υπερψηφίσαμε αίτηση συναδέλφου από το Τ.Ε .Πολυδενδρίου  να μετακινηθεί στο 14ο Αχαρνών που υπήρχε κενό.

Αρνηθήκαμε αίτηση συναδέλφου Γερμανικών να καλύψει το ωράριο της σε 6 σχολεία καθώς αυτό αντίκειται όχι μόνο στη νομοθεσία αλλά καταλύει και κάθε ανθρώπινη-παιδαγωγική επαφή δασκάλου –μαθητή. Καλούμε τους συνάδελφους να μην κάνουν τέτοιου τύπου οικιοθελείς δηλώσεις που κατοχυρώνουν στην πράξη χειρότερους όρους εργασίας για όλους καθώς αυτό θα αποτελέσει βήμα  για την αλλαγή του νόμου προς το χειρότερο για όλους.

Ενημερώνουμε τους μόνιμους συναδέλφους στους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις  τους για αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική κατάταξη και εξέλιξη το αίτημά τους θα επανεξεταστεί με το νέο νόμο μόλις αυτός κοινοποιηθεί και επίσημα υπηρεσιακά. Καθώς  κάτω από τις πιέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και την ανάγκη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας  εκατοντάδων συναδέλφων πανελλαδικά  με  νέο NOMO (15 Φεβρουαρίου 2017)  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4452 με το  Άρθρο 9  β) Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία που συνίσταται σε: αα) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή ή/και ββ) εξαρτημένη μισθωτή εργασία. Ενώ μέχρι σήμερα δεν αναγνωριζόταν παρά μόνο η εξαρτημένη εργασία.  Με νέες αιτήσεις τους που θα υποβληθούν από την έναρξη εφαρμογής του νόμου οι συνάδελφοι θα κληθούν από τη Δ/νση να καταθέσουν.

Ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα της ΔΟΕ για Παράταση υποβολής αιτήσεων μετάθεσης παρατείνονται:

1.Η υποβολή αιτήσεων έως και την Κυριακή 05-03-2017 και ώρα 23:59

2.Η αποστολή δικαιολογητικών έως και την Δευτέρα 06-03-2017

Πολλά παραμένουν τα κενά στην παράλληλη στήριξη.