Αριθμ.Πρωτ.: 74

9-9-2020

Απαιτούμε να γίνουν δεκτές στο σύνολο τους οι αιτήσεις βελτίωσης τοποθέτησης μόνιμων και αναπληρωτών

Δεκάδες κενά στα σχολεία της περιοχής μας . Απαιτούμε να γίνει δεκτό το σύνολο των αιτήσεων βελτίωσης τοποθέτησης μόνιμων και αναπληρωτών, πριν τη β´ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Η πραγματικότητα που βιώνει το σύνολο των σχολικών μονάδων της περιοχής μας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη διαστρεβλωμένη εικόνα που αναπαράγουν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τα ΜΜΕ.

Οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών της Α φάσης, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας, αποτέλεσαν την καλύτερη πρόφαση στον νέο διευθυντή εκπαίδευσης, να προχωρήσει σε αυθαίρετη ιεράρχηση των κενών, ώστε να «μοιράσει» τους αναπληρωτές και να περιορίσει τις αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών, παρουσιάζοντας λίγα κενά σε κάθε σχολική μονάδα. Αποτέλεσμα αυτής της αντιπαιδαγωγικής και αντισυναδελφικής πρακτικής είναι:

1ο Η νέα σχολική χρονιά να βρίσκει σχεδόν το σύνολο των σχολικών μονάδων της περιοχής μας χωρίς δασκάλους στα ολοήμερα, τη στιγμή που η υπουργός Παιδείας καλεί τους γονείς να εγγράψουν ακόμα και τώρα τα παιδιά τους στα Ολοήμερα Τμήματα, δεκάδες παιδιά (το 35% του συνόλου) χωρίς εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και τα πρωινά τμήματα με κενά σε ειδικότητες συναδέλφων.

2ο Δεκάδες συνάδελφοι μας μόνιμοι και αναπληρωτές να τους καταστρατηγείτε το δικαίωμά τους να τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες της προτίμησης τους με βάση τα μόριά τους και στα κενά που δυστυχώς αποκρύπτονται, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν αργότερα στις θέσεις αυτές αναπληρωτές της β΄ φάσης με λιγότερα μόρια.

Διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση πραγματοποίηση Β´ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, τη στιγμή μάλιστα που ισχύουν έκτακτα μέτρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω covid .

Απαιτούμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής να δώσει άμεσα το δικαίωμα για βελτίωση θέσης- τοποθέτησης για το σύνολο των εκπαιδευτικών ( μόνιμων , αναπληρωτών , αναπληρωτών παράλληλης ) πριν τον αγιασμό των σχολικών μονάδων και την τοποθέτηση των αναπληρωτών από την πρόσληψη της β´ φάσης .

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης