Παλλήνη:2-8-2020

 Αριθμ.Πρωτ.: 67

                                                                                                                                                                                                           Προς : Όλους τους συναδέλφους μας

Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος του υπουργείου για τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών

Ενώ τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, απέστειλε εγκύκλιο με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ως τις 14 Αυγούστου, όπως :

  • Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών
  • Ονομαστικός χαρακτηρισμός υπεράριθμων και επικύρωση λειτουργικών κενών. Με πρόσκληση θα κληθούν οι υπεράριθμοι και οι εκπ/κοί που βρίσκονται στη διάθεση να δηλώσουν σχολεία προτίμησης.
  • Τοποθέτηση υπεράριθμων, τοποθέτηση εκπ/κών που βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Στη συνέχεια πρόσκληση αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ, για δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά.
  • Τοποθέτηση αποσπασμένων – Αποσπάσεις εντός.

Οι διαδικασίες αυτές κάθε χρόνο  πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο, αφού ανοίξουν τα σχολεία,  γιατί μόνο τότε μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (οι μεταγραφές των μαθητών, αριθμός μαθητών ανά τάξη κ.ά.) και να διαπιστωθούν οι υπεραριθμίες ή τα λειτουργικά κενά, αφού ληφθούν υπόψη και οι άδειες που θα αιτηθούν οι συνάδελφοι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Πως είναι δυνατόν να διαπιστωθούν λειτουργικές υπεραριθμίες, στις αρχές Αυγούστου, με τα σχολεία κλειστά, χωρίς τη δυνατότητα συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων; Επιπλέον, ο χρόνος και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που ορίζονται με την εγκύκλιο περιορίζουν σημαντικά την ενημέρωση όλων των συναδέλφων, ενώ βρίσκονται σε διακοπές, και ακυρώνουν τη δυνατότητα ενστάσεων σε περίπτωση λάθους ή αδικίας.

Καλούμε :

Τη ΔΟΕ να καταγγείλει τη διαδικασία, να καλέσει τους αιρετούς να απέχουν και να απαιτήσει την ανάκληση της παράνομης εγκυκλίου.

     Τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής με την αποχή τους να μην νομιμοποιήσουν και να καταγγείλουν αυτές τις διαδικασίες

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης