Παλλήνη:19-8-2020

 Αριθμ.Πρωτ.: 68

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αναπληρωτές που κάθε σχολική χρονιά βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από την προηγούμενη .

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , την τελευταία δεκαετία , έχουν υποστεί , τις συνέπειες της πιο ανάλγητης και της πιο άδικης κρατικής πολιτικής . Δεν γνωρίζουμε , άλλη κοινωνική ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο κοινωνικό σύνολο και κάθε χρόνο να βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από την προηγούμενη χρονιά .

Φέτος η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει :

  • χιλιάδες αναπληρωτές εκτός πίνακα διορισμού , ως ¨ απορριφθέντες λόγω παραβόλου ¨ εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος του συστήματος .
  • αναπληρωτές σε λάθος θέση στην κατάταξη του πίνακα διορισμού , λόγω λάθους υπολογισμού στα μόρια τους .
  • Αναπληρωτές, όμηρους των κυβερνητικών αποφάσεων και διαρροών , για την λειτουργία των ΖΕΠ και των προσλήψεων για παράλληλες στηρίξεις. Αποφάσεις που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών , αλλά δημιουργούν και αίσθημα ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς για το δικαίωμα τους στην εργασία .
  • Αναπληρωτές στο έλεος των κομματικά διορισμένων διευθυντών εκπαίδευσης , οι οποίοι βάσει του ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 έχουν την δυνατότητα να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα κενά . Οι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν με άλλα λόγια την δυνατότητα να κρύβουν τα κενά και να τα εμφανίζουν όποτε θέλουν καταργώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας
  • Επιπλέον το ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 καταργεί τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών , οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους μας σε απόγνωση ( ΑΜΕΑ , μονογονεϊκές οικογένειες , μητέρες ανηλίκων ) .
  • Το σύνολο των αναπληρωτών όμηρους του προσωρινού πίνακα προσλήψεων . Δηλαδή όσες και όσοι έχουν αποκλειστεί από τους πίνακες άδικα και οι ενστάσεις τους θα δικαιωθούν με τους οριστικούς πίνακες φέτος δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν. Οι αναπληρωτές που είναι στους πίνακες και δουλέψουν φέτος αλλά μετά την έκδοση των τελικών πινάκων φανεί ότι δεν δικαιούνταν αυτή την πρόσληψη, ενώ θα έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν με παιδιά, θα έχουν νοικιάσει σπίτι, ίσως ακόμα ολόκληρες οικογένειες να έχουν μετακομίσει, ξαφνικά θα βρεθούν άνεργοι . 

Διεκδικούμε :

Μόνιμους διορισμούς με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο.

Άμεση κατάργηση του προσοντολόγιου , που οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς .

Δικαίωση των συναδέλφων που έχουν άδικα απορριφθεί από τους πίνακες λόγω της μη καταβολής παραβόλου .

Την κάλυψη του συνόλου των κενών στην Ά φάση .

Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα.

Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνουν με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ και με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς

Η ΔΟΕ να αναδείξει το πρόβλημα των προσωρινών πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών .

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους ίδιους τους τους εαυτούς !

Ενότητα.   Αλληλεγγύη .   Αγώνας

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης