Παλλήνη: 9-11-2017                                                                           Προς όλους

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 149                                                                           τους συναδέλφους μας                      

Όχι στην ενοποίηση των τμημάτων ΑΤΕΙ Νηπιοβρεφοκόμων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Νηπιαγωγών.14χρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με  δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο.

Η πρόταση Παιδαγωγικών Πανεπιστημιακών  Τμημάτων  Νηπιαγωγών που είδε το φως της δημοσιότητας,  για ενοποίηση-συγχώνευση των ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας  με τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΕΙ, αποτελεί αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου και ειδικότερα του Νηπιαγωγείου και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους , αφού :

  • Θα διαλυθούν τα Νηπιαγωγεία και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το Νηπιαγωγείο αποτελεί αναπόσπαστη δομή της Δημόσιας Εκπαίδευσης και με την ενοποίηση αυτή θα ιδιωτικοποιηθεί μέρος της πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης παιδιών (ηλικίας 4-6 ετών). Αυτό θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για την παροχή του δημόσιου και δωρεάν αγαθού της παιδείας σε όλα τα παιδιά.
  • Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως αυτή υπάρχει στη χώρα μας.
  • Η ενοποίηση δύο διακριτών επιστημονικών χώρων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απορρύθμιση, αποδιοργάνωση και κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων νηπιαγωγών,
  • Κυρίως , όμως, βλάπτει, πρώτα απ΄όλα, αυτούς που πρέπει να υπηρετεί, δηλαδή, τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας (4-6 ετών).

Καλούμε

  • Τα Παιδαγωγικά τμήματα που έχουν εκδώσει αποφάσεις για συγχωνεύσεις – συνενώσειςνατις αναθεωρήσουν και να σταματήσουν την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργουτων Νηπιαγωγών και των Νηπιαγωγείων.
  • Τη ΔΟΕ να κινηθεί άμεσα, ενωτικά και δυναμικά.
  • Όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών 4-6 στην απρόσκοπτη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα .
  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να μην υιοθετήσουν τις προτάσεις για συγχώνευση των τμημάτων αυτών αλλά να προχωρήσουν σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και ναδημιουργήσουν τις αναγκαίες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να θεσμοθετήσουν άμεσα την 14χρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με  δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο.
  • Τους αρμόδιους φορείς να δημιουργήσουν θέσεις για όλα τα παιδιά 0-4 ετών (των οποίων οι γονείς επιθυμούν) στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία και κουπόνια και με μόνιμο προσωπικό.

  Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος