Παλλήνη: 9-11-2017                                                                           Προς όλους

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 144                                                                            τους συναδέλφους μας                      

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ανάμεσα στα 95 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης είναι και αυτό για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών, μαζί με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά. Περιορίζει δραματικά, ουσιαστικά διαλύει οποιαδήποτε προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Πρόκειται βέβαια για διατάξεις, στις οποίες δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να ενταχθεί ένας δημόσιος υπάλληλος, λόγω των εισοδηματικών ορίων και περιορισμών που έθεταν. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί έχουν δει τα τελευταία χρόνια το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά (μέχρι και 6 μισθούς το χρόνο) και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνεια που σύναψαν πριν ξεκινήσουν τα διαδοχικά τσεκούρια στο μισθό.

Είναι φανερό ότι τραπεζίτες, ξένα funds και άλλα αρπαχτικά θα επιχειρήσουν να βάλουν χέρι ακόμα και στο σπίτι λαϊκού κόσμου! Ήδη πραγματοποιούνται περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα (που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη), τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Αλ.Δελμούζος» καλεί τους συναδέλφους να μη συμβιβαστούν με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα, με την αντιλαϊκή και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και άλλων ξένων ή ντόπιων αρπαχτικών. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των εργαζομένων, απειλούν να τους το κατασχέσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Αλ.Δελμούζος», το σωματείο μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενάντια στο νέο αυτό επιχειρούμενο έγκλημα. Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Ντροπή δεν είναι να μην έχεις να πληρώσεις, ντροπή είναι να σε ληστεύουν και να μην αντιδράς!

Καλεί όποιο συνάδελφο αντιμετωπίζει τώρα ή στο μέλλον σχετικό πρόβλημα να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ήδη σωματεία, άλλοι φορείς πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν συσκέψεις,  παρεμβάσεις στα Ειρηνοδικεία. Σε αυτά θα προστεθεί και ο Σύλλογος μας, με όλες τις μορφές αγώνα (παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, απεργίες).

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος