Παλλήνη: 13-11-2017                                                                           Προς όλους

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 150                                                                            τους συναδέλφους μας                      

Καταγγελία για τη στοχοποίηση του συναδέλφου Σωτήρη Σκαρτσίλα από φασιστικά και ακροδεξιά ιστολόγια

Με αφορμή αρθογραφία του για το ζήτημα των παρελάσεων, ο συνάδελφος Σωτήρης Σκαρτσίλας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου Αθηνά - π. μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, βρίσκεται στο στόχαστρο αναπαραγόμενων επιθέσεων από φασιστικά, χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά ιστολόγια με χυδαίες εκφράσεις, εμφυλιοπολεμική ρητορική και απειλές, που έχουν προφανή στόχο την τρομοκράτηση και τη στοχοποίησή του. Μια στοχοποίηση, που γίνεται καταφανής με τη δημοσιοποίηση από τα ίδια φασιστικά blogs των στοιχείων του συναδέλφου, του τηλεφώνου του, της παράταξής του, αλλά και του συλλόγου Αθηνά, για τον οποίο παρατίθεται link με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

            Είναι φανερό πως η επίθεση και η στοχοποίηση αυτή εκδηλώνονται στο έδαφος της προκλητικής διατήρησης κι ενίσχυσης από την Κυβέρνηση ολόκληρου του νεοσυντηρητικού ιδεολογικού πλέγματος στην εκπαίδευση, αλλά και του κλίματος ανοχής και παρατεταμένης ατιμωρησίας απέναντι στις εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών συμμοριών.Oι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, όπως ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη - συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, η επίθεση στο σπίτι του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γιάννη Ρόμπα - μέλους της ΑΣΕ στον Πειραιά και η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-πρόσφυγα, που κληρώθηκε αλλά δεν κράτησε τη σημαία στο 6ο ΔΣ Δάφνης, είναι προϊόν του κλίματος αυτού και της στοχοποίησης αγωνιστών, συνδικάτων και συνδικαλιστικών χώρων, εκπαιδευτικών, μεταναστών και προσφύγων.

            Aυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν! Συνεχίζουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική μας δράση, για  το σχολείο «των όλων και των ίσων» και τον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση. Συνεχίζουμε να ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στις εθνικιστικές, φασιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές που δηλητηριάζουν την εκπαίδευση. Καταγγέλουμε τη στοχοποίησή του κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Σωτήρη Σκαρτσίλα για την επίθεση που δέχεται από τους ίδιους φασιστικούς κύκλους που πριν λίγο καιρό διακινούσαν άρθρα με τίτλο «αλήτες, ρουφιάνοι, εκπαιδευτικοί».

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος