Παλλήνη:7-12-2022                                                                                           προς

Αριθμ.Πρωτ.: 79                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν.Αττικής «Αλ.Δελμούζος» με απόφαση του (20/12/22) έχει στηρίξει την καταγγελία για την απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου. Υπενθυμίζουμε πως η συνάδελφος έχασε την δουλειά της εξαιτίας της απόφασης της να εξηγήσει στους μαθητές της τον λόγο που γιορτάζεται η 17η Νοέμβρη κάθε χρόνο και γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία. Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου.

Ως συνέχεια της στήριξης μας στον αγώνα για δικαίωση της συναδέλφου μας , λαμβάνοντας υπόψιν μας την απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής « Ο Βύρων » για κλιμάκωση του αγώνα καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν με την παρουσία τους :

1. Το Συλλαλητήριο στη Ν. Ιωνία την Πέμπτη 8/12 στις 15:00 (Μητροπολίτου Τιμόθεου και Λ. Ηρακλείου)

2. Την Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση Ν. Ιωνίας, στις 14/12 στις 12:00, ημέρα που θα κληθεί η ιδιοκτήτρια του φρ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για εξηγήσεις.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                                                               Α. Γείτονα