Παλλήνη:6-12-2022                                                                                                                  προς

                                                   Αριθμ.Πρωτ.: 78                                                          όλους τους συναδέλφους μας

Ο σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος » δεν αναγνωρίζει τους νόθους αιρετούς των ηλεκτρονικών εκλογών.

Συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του συλλόγου αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για την ομόφωνη απόφαση του να μην συμμετάσχει στις εκλογές παρωδία της Κεραμέως. Με τη θέση αυτή συντάχτηκε το 84% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Το ποσοστό αποχής στο σύλλογο μας διαφαίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστούμε τον εκλογικό καταποντισμό που υπέστησαν τα μέλη που ανήκουν στο Σύλλογό μας, που ήταν υποψήφιοι στις ηλεκτρονικές εκλογές. Το παραπάνω ποσοστό είναι ενδεικτικό της εκκωφαντικής απάντησης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί «γυρίζοντας την πλάτη » στην κυβέρνηση, το Υπουργείο και σε όσους τους στήριξαν στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία.

Παίρνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και εκφράζοντας τη θέληση όλων των συναδέλφων, αλλά και τη δημοκρατική νομιμότητα, αφού δεν νοείται έγκυρη εκλογική διαδικασία με ποσοστό συμμετοχής 16%, δηλώνουμε τα εξής:

  • Δεν αναγνωρίζουμε τους νόθους αιρετούς της Κεραμέως ως αιρετούς του κλάδου. Εκπροσωπούν μια μικρή μειοψηφία και όχι το σύνολο των συναδέλφων.
  • Καλούμε τους νόθους αιρετούς της Κεραμέως στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής να μην αναλάβουν υπηρεσία και έστω και τώρα να συνταχθούν με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους .
  • Δεν φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας καμία ανακοίνωση που υπογράφεται από τους νόθους αιρετούς της Κεραμέως . Καλούμε τους όμορους Συλλόγους, αλλά και τα μέλη μας που διαχειρίζονται σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική .
  • Ζητούμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να ενημερώνει το ΔΣ του συλλόγου μας κάθε φορά που θα συγκαλείται το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και να επιτρέπει τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου του συλλόγου μας ως παρατηρητή, ώστε τα μέλη μας να έχουν έγκυρη ενημέρωση .
  • Θέτουμε τον νομικό σύμβουλο του συλλόγου μας στη διάθεση των μελών μας που τυχόν θα αδικηθούν από τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής .
  • Θα συμμετέχουμε, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, σε κάθε κοινή δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για το παραπάνω θέμα.
  • Καλούμε τις παρατάξεις στη ΔΟΕ, έστω και την τελευταία στιγμή, να συνταχτούν με τη μεγάλη μερίδα των συναδέλφων που γύρισαν την πλάτη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και να καλέσουν όλους τους «εκλεγμένους» αιρετούς να παραιτηθούν. Δεν μπορεί να κλείνουν τα μάτια και να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην πραγματικότητα που έχει ήδη αποτυπωθεί.

Αγωνιζόμαστε να επαναφέρουμε τους αιρετούς του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια με εκλογές διά ζώσης, με συνδικαλιστική άδεια και με ευθύνη των σωματείων. Δεν αποδεχόμαστε αυτούς που για την καρέκλα και τα προνόμια της είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν τον ρόλο του χειροκροτητή της κυβέρνησης, άλλωστε οι θριαμβευτικές δηλώσεις της Κεραμέως και του Πιερρακάκη , την επόμενη των ηλεκτρονικών εκλογών, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη .

Μπροστά στον αυταρχισμό, στις απειλές και στην προσπάθεια χειραγώγησης συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία του κλάδου μας στις 15 Δεκέμβρη!

Ο πρόεδρος                                                                              Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                               Α. Γείτονα