Παλλήνη:29-11-2022                                                                                           προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 76                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι ,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο παραπληροφόρησης σχετικά με τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν το 2020.

Με τη ΔΟΕ ηχηρά να σιωπά, διάφοροι πρόθυμοι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν αναλάβει εργολαβικά να δημιουργήσουν κλίμα αποδοχής τετελεσμένων ως προς την ατομική αξιολόγηση του νόμου 4823/21 .

Με αίσθημα ευθύνης το ΔΣ του συλλόγου δηλώνει τα εξής :

  • Μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από το υπουργείο στήριξαν τους μαθητές τους και την ελληνική οικογένεια στην πανδημία .
  • Οι εκπαιδευτικοί, που διορίστηκαν την τελευταία διετία, έχουν υπηρετήσει σε όλες τις εσχατιές της χώρας, μορφώνοντας τους μαθητές τους και καλύπτοντας ως αναπληρωτές τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά με οικονομικό και οικογενειακό κόστος.
  • Δεν θα ανεχτούμε καμία χυδαία κυβερνητική προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του κλάδου μας για το θέμα της αξιολόγησης .
  • Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους νεοδιόριστους και στους μόνιμους ως προς την ατομική τους αξιολόγηση όπως περιγράφεται στον νόμο 4823/21.
  • Να μην τολμήσει καμία Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που προχώρησε στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών, να κάνει ανάκληση των μονιμοποιήσεων.
  • Καλούμε τους νεοδιόριστους του 2020, που υπηρετούν σε Διευθύνσεις οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, να θέσουν γραπτώς ερώτημα προς αυτές και να απαιτήσουν να λάβουν γραπτή απάντηση .
  • Η ΔΟΕ άμεσα να πάρει απόφαση υπέρ της μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών και να πιέσει όλες τις Διευθύνσεις να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση να καλέσει τους συναδέλφους να προσφύγουν νομικά εναντίον των Διευθύνσεων και να καλύψει τα έξοδα που θα προκύψουν.
  • Αγωνιζόμαστε μαζικά και αγωνιστικά για την κατάργηση του συνόλου των νόμων που αφορούν την ατομική αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
  • Τέλος υπενθυμίζουμε πως πρώτα αξιολογούμε εμείς στις κάλπες …και στην συνέχεια θα μας αξιολογήσει η κυβέρνηση.

Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία των συναδέλφων μας και την τρομοκράτησή τους από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη μονιμοποίησή τους.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                                    Αργυρώ   Γείτονα