Παλλήνη:29-11-2022                                                                                           προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 76                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

                           

                                Παλλήνη:29-11-2022                                                                                           προς

                               Αριθμ.Πρωτ.: 77                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Γενική Συνέλευση συλλόγου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο 1ο δημοτικό Παλλήνης.

Συνάδελφοι ,

το ΔΣ του συλλόγου « Αλέξανδρος Δελμούζος » καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα συζήτησης :

  • Η κατακόρυφη άνοδος της ακρίβειας , ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση το σύνολο της κοινωνίας και ειδικότερα τους εκπαιδευτικούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση αναγκασμένοι κάθε χρόνο να βρίσκουν σπίτι σε νέα περιοχή διορισμού ή να μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο κατοικίας τους στα σχολεία τους.
  • Θέματα λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως ο νόμος Χατζιδάκη για την λειτουργία των συνδικαλιστικών σωματείων , το σκάνδαλο των υποκλοπών , η λειτουργία των ΜΜΕ .
  • Η βίαιη κατάργηση θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και η αρπαγή της περιουσίας του ΜΤΠΥ .
  • Η επιβολή από το υπουργείου παιδείας κλίματος τρομοκρατίας μέσα στις σχολικές μονάδες με στόχο να κάμψει το φρόνημα των εκπαιδευτικών . Ο πυρήνας δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου ο σύλλογος διδασκόντων, δέχεται βίαιη επίθεση με την εισαγωγή θεσμών όπως ο μέντορας και ο συντονιστής.
  • Η συνέχιση του αγώνα για την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών μέχρι τη συνολική κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ν. 4692/20 και ν. 4823/21, ακριβώς γιατί αποτελούν στρατηγικά εργαλεία για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου, την όρθωση ακόμα περισσότερων ταξικών φραγμών στη γνώση και την αλλαγή του περιεχομένου αλλά και των διδακτικών μεθόδων σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
  • Πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι, ανάμεσα στα άλλα, το ζήτημα της μονιμοποίησης χιλιάδων νεοδιόριστων του 2020 που εκκρεμεί στις περισσότερες Δ/νσεις Εκπ/σης  της χώρας, το ωράριο των νηπιαγωγών και η εντατικοποίηση της εργασίας τους και η γιγάντωση της ελαστικής εργασίας με την κάλυψη όλο και περισσότερων κενών με προσλήψεις αναπληρωτών και τα φαινόμενα αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στις τοποθετήσεις των νέων συναδέλφων.
  • Η συντριπτική αποχή της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές για την ανάδειξη αιρετών, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν αναγνωρίζουμε τους νόθους «αιρετούς».Διεκδικούμε την διεξαγωγή γνήσιων εκλογών αποκλειστικά δια ζώσης, με ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων με συνδικαλιστική άδεια. Επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων σωματείων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής με αντίστοιχο περιεχόμενο. Η μαζική ανταπόκριση του Κλάδου στο κάλεσμα για Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές είναι ενδεικτική της δύναμης που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα να ακυρώσει στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, να υπερασπιστεί τη φυσιογνωμία και τη ζωντανή λειτουργία των σωματείων, να πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να απέχουν από τις εκλογές παρωδία της Κεραμέως .

Ο σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε μια κοινή εκδήλωση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου .

Η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ στο θέμα των ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μας αναγκάζει να άρουμε τις επιφυλάξεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη με τα σωματεία που σεβάστηκαν τη θέση του κλάδου για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές .

Μέχρι σήμερα  το  ΔΣ της ΔΟΕ, έστω και με χαρακτηριστική αργοπορία, αφουγκραζόταν τη βάση του κλάδου και διαμόρφωνε μια στάση συμβατή με τη στάση του μαχόμενου εκπαιδευτικού. Τελευταία σοβαρή περίπτωση η μάχη της βάσης των εκπαιδευτικών για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και η θέση της ΔΟΕ. Δεν σας κρύβουμε πως μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές έχουμε έντονες επιφυλάξεις αν θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώνονται ανάλογες  πλειοψηφίες στο ΔΣ της ΔΟΕ, ειδικά για θέματα όπως η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οι μέντορες και οι συντονιστές τα οποία θα βρεθούν σύντομα μπροστά μας. Αλλά και για τον χρόνο των αποφάσεων σε σχέση με τους σχεδιασμούς του υπουργείου .

Δίνουμε συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η Απεργία στις 9/11 και κλιμακώνουμε τον αγώνα, προτείνοντας στα Δ.Σ. και στις Γ.Σ. των Συλλόγων και ΕΛΜΕ αλλά και στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τα εξής:

  • Απαιτούμε άμεσα ουσιαστική δικαίωση στο αίτημα μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών και μονιμοποίηση των νεοδιόριστων σε όσα ΠΥΣΠΕ δεν έχει συμβεί αυτό . Συνολική κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ν. 4692/20 και ν. 4823/21
  • Προχωράμε σε προειδοποιητική 24ωρη Απεργία (με ενδεικτική ημερομηνία 13/12), με αιχμή την αύξηση μισθών και την άμεση απόδοση του Δώρου των Χριστουγέννων.
  • Συμμετέχουμε σε συλλαλητήριο Σωματείων και Συνδικάτων το επόμενο διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας και των περικοπών.
  • Καλούμε τις/τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. και τις αποκλειστικά δια ζώσης αρχαιρεσίες στα σωματεία που έχουν εκλογές, με βάση το Καταστατικό τους. Υπερασπιζόμαστε τις ζωντανές γνήσιες εκλογικές διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων μας.
  • Θέτουμε στη βάση των σωματείων, στις ΓΣ του επόμενου διαστήματος, πρόταση για σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να συζητηθεί ολοκληρωμένα και διεξοδικά σε όλα τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Με το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά, να υπάρξει κύκλος Γ.Σ. και Ολομέλεια Προέδρων με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση με νέα Απεργία στα μέσα του Γενάρη.
  • Προχωράμε αμέσως μετά τις γιορτές σε νέα πανελλαδική σύσκεψη των εκπαιδευτικών σωματείων με ενδεικτική ημερομηνία 14 Ιανουαρίου.
  • Κοινή δράση με το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα με στόχο για την ακύρωση στην πράξη του διαγωνισμού της λεγόμενης Ελληνικής PISA, με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και συντονισμό με το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα.
  • Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε έκδοση ψηφισμάτων για την απόλυση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων  Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Αττικής «Ο Βύρωνας» και για την απειλή μήνυσης σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης» από φερόμενη νομική εκπρόσωπο του Δ/ντή εκπ/σης Π.Ε. Δράμας και σε όσους εκπαιδευτικούς διώκονται.

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση συλλόγου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

στις 19.00 στο 1ο δημοτικό Παλλήνης.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                                                     Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                                                    Α. Γείτονα