Παλλήνη:   4-11-2023                                                           προς

Αριθμ.Πρωτ.: 129                                                   όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι συναδέλφισσες ,

Μετά την παταγώδη και εκκωφαντική αποτυχία της 1η προσπάθειας ( σχολικό έτος 2022-2023) της κυβέρνησης να επιβάλει τον επιθεωρητισμό με την δυναμική απάντηση που έδωσε οργανωμένα και συντονισμένα ο κλάδος , η κυβέρνηση επανέρχεται, μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης όλης της χώρας, καλώντας να αξιολογηθούν το σύνολο των νεοδιόριστων των ετών 2020, 2021, 2022, 2023.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι η καλύτερη απόδειξη του πανικού στον οποίο βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου παιδείας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά !

Μόνο στην διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλήθηκαν να αξιολογηθούν πάνω από 630 εκπαιδευτικοί , διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί !

Μετά τους κενού περιεχομένου εκβιασμούς για τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, την ψευδή δήλωση του πρωθυπουργού για ποινές ενώ η απεργία αποχή της ΔΟΕ βρίσκεται σε ισχύ , η τελευταία ζαριά που παίζει η κυβέρνηση είναι να αυξήσει τους εκπαιδευτικούς που καλεί σε αξιολόγηση για να βρει έστω ελάχιστους που θα υποκύψουν στους εκβιασμούς .

Η υπόθεση της ατομικής αξιολόγησης είναι υπόθεση ολόκληρου του κλάδου και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών της τάξης .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στο mail που θα σταλεί από τον αξιολογητή απαντάμε πως συμμετέχουμε στην απεργία αποχή της ΔΟΕ και δεν προβαίνουνε σε καμία άλλη ενέργεια

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή. Καλό είναι το απαντητικό αυτό μήνυμα να κοινοποιηθεί και στο Σχολείο και στο ΔΣ του Συλλόγου. Δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε συμπληρώνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν δίνουμε στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Ξέρουμε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο και τα «παπαγαλάκια» του για να θριαμβολογήσουν για τα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση. Ακόμα και αν έχουμε «μπει» στην ειδική πλατφόρμα και έχουμε δεχτεί το μήνυμα από τον «αξιολογητή» για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ενημερώνουμε άμεσα και πάλι το Δ.Σ. με οποιονδήποτε τρόπο.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                                           Η γραμματέας

Βερέτσος Κ.                                                                                                      Γείτονα Α.