Παλλήνη:3-11-2023                                                                        προς

                Αριθμ.Πρωτ.: 128                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το ΔΣ του συλλόγου έγκαιρα ζήτησε εγγράφως από την διεύθυνση Π.Ε. να χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια σε όλα τα μέλη του για την διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής  συνέλευσης του συλλόγου και της ψηφοφορίας για ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου . Η διεύθυνση δήλωσε αναρμόδια και μας παρέπεμψε στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας . Αποτελεί πολιτική απόφαση του υπουργού παιδείας να μην χορηγεί συνδικαλιστική άδεια στα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων , όπως γινόταν μετά την μεταπολίτευση.

Στην κεντρική πολιτική επιλογή συρρίκνωσης των σωματείων, για να έχουν μικρότερη παρέμβαση , απαντάμε αγωνιστικά και ηχηρά με την μαζική συμμετοχή μας στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου που θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου αποκλειστικά με δια ζώσης διαδικασία .

Συγκεκριμένα :

  1. Τα μέλη μας που εργάζονται σε σχολικές μονάδες ( δημοτικά και νηπιαγωγεία ) του Γέρακα , της Παλλήνης , της Ανθούσας , των Γλυκών Νερών , των Σπάτων και του Πικερμίου ψηφίζουν στο 1ο δημοτικό Παλλήνης το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 17.00.
  2. Τα μέλη μας που εργάζονται σε σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία και ειδικά ) της Αρτέμιδας , της Ραφήνας , της Νέας Μάκρης και  του Μαραθώνα ψηφίζουν στο 2ο δημοτικό Ραφήνας  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 17.00.
  3. Ο σύλλογος δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να επιλέξουν εκλογικό κέντρο διαφορετικό από αυτό που ανήκει η σχολική τους μονάδα , αρκεί να το δηλώσουν εγγράφως στο mailτου συλλόγου έως τις 27 Νοεμβρίου .
  4. Οι μόνιμοι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση Ανατολικής Αττικής  ψηφίζουν μόνο με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.
  5. Οι μόνιμοι συνάδελφοι , αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ , είτε έχουν καταβάλει  την συνδρομή τους ( 30 ευρώ )  με τραπεζική κατάθεση και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης , είτε την ημέρα των εκλογών καταβάλλουν την συνδρομή τους στα μέλη του ΔΣ με μετρητά με δυνατότητα τριών μηνιαίων δόσεων των 10 ευρώ και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη που θα λάβουν από το μέλος του ΔΣ .
  6. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι,  είτε έχουν καταβάλει  την συνδρομή τους ( 15 ευρώ )  με τραπεζική κατάθεση και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης , είτε την ημέρα των εκλογών καταβάλλουν την συνδρομή τους στα μέλη του ΔΣ με μετρητά με δυνατότητα τριών μηνιαίων δόσεων των 5 ευρώ και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη που θα λάβουν από το μέλος του ΔΣ . Υπενθυμίζουμε πως το σύνολο της συνδρομής τους ( 15 ευρώ )  ο συλλογος το αποδίδει στην ΔΟΕ.
  7. Οι ωρομίσθιοι/ιες συνάδελφοι και συναδέλφισσες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής συνδρομής .
  8. Οι συνάδελφοι μόνιμοι ή αναπληρωτες που εργάζονται σε παραπάνω από μια σχολική μονάδα ( ειδικότητες ) ψηφίζουν στο εκλογικό κέντρο που ανήκει η σχολική μονάδα που έχουν οργανική  ή της πρώτης τοποθέτησης τους.
  9. Οι αποσπασμένοι σε γραφεία καθώς και αυτοί που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια ψηφίζουν στα εκλογικά κέντρα που ανήκουν οι σχολικές μονάδες που έχουν οργανική .
  10. Η κατάθεση ψηφοδελτίων παρατάξεων και  μεμονωμένων υποψηφίων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο mailτου συλλόγου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου  έως τις 20.00 .
  11. Καλούμε τα μέλη μας στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο 1ο δημοτικό Παλλήνης στις 19.00.

   Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                                         Η γραμματέας

Βερέτσος Κ.                                                                                                    Γείτονα Α.