Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

 

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr

https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μια διαφορετική σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. ‘Ένα σχολικό έτος που για πρώτη φορά επιβλήθηκε μακροχρόνιο κλείσιμο των σχολείων σε ολόκληρη την επικράτεια, εξαιτίας της πανδημίας του covid19.

Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και με πολλή προσπάθεια και δουλειά, χαράζοντας δρόμους που δεν υπήρχαν και χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση κρατήσαμε όρθιο το δημόσιο σχολείο και σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση βέβαια και το υπουργείο παιδείας στάθηκαν απέναντι στους Συναδέλφους και στον Κλάδο ολόκληρο, αφού ψήφισαν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο στις αρχές Ιουνίου, ένας νόμος πια, που έχει συγκεντρώσει την αντίδραση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και που έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση όλων μας. Μεταξύ άλλων προβλέπει :

Επαναφορά της τιμωρητικής αξιολόγησης και, επί της ουσίας, του Π.Δ. 152, εισαγωγή διακριτών αντικειμένων στα νηπιαγωγεία απέναντι από κάθε επιστημονικά παιδαγωγική άποψη, επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα και ζητήματα που αφορούν εσωτερικές αναδιαρθρώσεις της ύλης, διδακτικών αντικειμένων και θεματικών ενοτήτων.

Η συνολική αποδόμησή του και οι κινητοποιήσεις μας θα είναι το εφαλτήριο για τη συνολική ανατροπή του. Ο αγώνας θα δοθεί τον Σεπτέμβριο όπου καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει απόφαση για Απεργία-Αποχή και κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο, ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση που επιχειρείται να περάσει.

‘Όπως γνωρίζετε οι υπηρεσιακές διαδικασίες δε σταματούν κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Θα συνεχίσουμε να σας εκπροσωπούμε με βάση τις αρχές που έχουμε διακηρύξει και τις οποίες κάνουμε πράξη στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας.

Η ενημέρωσή σας, με όλους τους γνωστούς τρόπους, θα είναι έγκαιρη και έγκυρη σε όλη τη διάρκεια των διακοπών.

Σας ευχόμαστε έναν ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ