Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

14-1-2020

35ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Tετάρτης 19-2-2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη 19-2-2020, καταψηφίσαμε την ‘Οργανική σύνθεση διδακτικού προσωπικού Π.Ε. Αν. Αττικής’ όπως την κατέθεσε η Διοίκηση. Η θέση μας που κατατέθηκε εγγράφως έχει ως εξής:

«Οργανική σύνθεση διδακτικού προσωπικού»

Η Αν. Αττική είναι μια πολύπαθη περιοχή, στην οποία, για να στελεχωθούν κάθε χρόνο τα σχολεία, προσλαμβάνεται πολύ μεγάλος αριθμός Συναδέλφων αναπληρωτών. Από τη Διοίκηση και την πολιτεία δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ουσιαστική ενέργεια για τη σύσταση οργανικών θέσεων, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια σύσταση οργανικών θέσεων που είναι απαραίτητες για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα από τη διασφάλιση και τη σταθερότητα της εργασίας των Συναδέλφων. Στις σχολικές μονάδες της περιοχής οι οργανικές θέσεις είναι πολύ μικρότερες σε αριθμό και σε σχέση με τις λειτουργικές ανάγκες.

Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε την «Οργανική σύνθεση διδακτικού προσωπικού» που τέθηκε υπόψη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από τη Διεύθυνση Π.Ε Ανατολικής Αττικής. Η αποτύπωση που επιχειρείται για την παρούσα εικόνα της περιοχής δεν προχωράει τα πράγματα και δεν αλλάζει τίποτα προς το θετικότερο, όπως φάνηκε και σε σχέση με πέρσι. Η διοίκηση συνεχίζει το βιολί της.

‘Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει:

υπάρχει ανάγκη ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων και νέων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας, το δικαίωμα όλων των Συναδέλφων, για τη διεκδίκηση και την κάλυψη μέχρι και της τελευταίας οργανικής θέσης που έχει ανάγκη η Ανατολική Αττική.

Θα πρέπει να ιδρυθούν και να αποδοθούν οργανικές θέσεις για όλους τους Συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση και κάθε χρόνο αλλάζουν σχολείο, για όλες τις σχολικές μονάδες που η λειτουργικότητα είναι μεγαλύτερη από την οργανικότητα και να σταματήσει ο στραγγαλισμός και ο περιορισμός των θέσεων διδακτικού προσωπικού που επιχειρείται από Υπουργείο-Περιφέρεια-Διεύθυνση με τα πληθωρικά τμήματα και με τους γνωστούς τρόπους. Οι περιοριστικές πολιτικές που ακολουθούνται χρόνια τώρα και η μη ύπαρξη μόνιμων διορισμών, έχουν αποστεώσει την εκπαίδευση από προσωπικό με σοβαρές συνέπειες στους Συναδέλφους και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δε θα σταματήσουμε, ώσπου όλοι οι Συνάδελφοι που είναι στη διάθεση να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, που έπρεπε ήδη να έχουν ιδρυθεί, και μέχρι να υπάρξει ταύτιση οργανικών και λειτουργικών κενών σε όλα τα σχολεία. Να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με Συναδέλφους που τρέχουν κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο, με επισφάλεια εργασίας και με ζωές λάστιχο.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση στο σύνολό της και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί με τις συνειδητές πολιτικές της λιτότητας, των πληθωρικών τμημάτων, την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών για τόσα χρόνια και με όλες τις γνωστές τακτικές, έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση και έχουν μεγιστοποιήσει την ελαστική εργασία

 Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους Πίνακες Προσδιορισμού Οργανικής Σύνθεσης Π.Ε. Αν. Αττικής (σελ.5).

 

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ