Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

14-1-2020

Δε θα ανεχτούμε προσωπικές ενέργειες για μικροπαραταξιακά οφέλη και υπόγειες διαδρομές στη Δ/νση Αν. Αττικής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή που σας εκπροσωπούμε στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής κάναμε πράξη μία από τις βασικές εξαγγελίες μας: Διαφάνεια παντού και σε όλες τις διαδικασίες. Με επίσημες ανακοινώσεις και ενημερωτικά, όπως και με κάθε τρόπο, επικοινωνούμε μαζί σας, σεβόμενοι και γνώμες και απόψεις, διαφορετικές κάποιες φορές αλλά και επικουρικές προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν.

Δυστυχώς η αγωνία για να επιδείξουν τον εαυτό τους και την παράταξή τους ορισμένοι, δεν κρύβεται με τίποτα. ‘Όμως όλοι γνωριζόμαστε στην Αν. Αττική και είμαστε σίγουροι πως κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο (11-12/1) δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από κανέναν επίσημο φορέα σχετικά με τα αρχικά ασφυκτικά ημερήσια χρονικά όρια της Δ/νσης για την κατάθεση αιτήσεων των Συναδέλφων αναπληρωτών, για την κατάταξή τους στους αξιολογικούς πίνακες. Βγάζουμε ως αιρετοί επίσημη ανακοίνωση που βάζουμε το ζήτημα, έπειτα και από τα πολλά παράπονα που δεχτήκαμε από Συναδέλφους αναπληρωτές, την Κυριακή το βράδυ και ΜΕΤΑ από την ανακοίνωσή μας, ΜΕΤΑ λοιπόν, με έναν «μαγικό τρόπο», και μετά από «τηλεφωνικές επικοινωνίες»… ακούμε!!! για διάφορες «διαδικασίες». Ολόκληρο Σ/Κ είχε περάσει και δεν είχε κουνηθεί ούτε φύλλο.

Μαθαίνουμε από προσωπική ανάρτηση στο Facebook πως έχει υπάρξει επικοινωνία με τη Δ/νση, πως έχει υπάρξει υπόσχεση για επίλυση και πως όλα αυτά θα τεθούν αύριο (13/1) στη δρομολογημένη !!!! συνάντηση (ποια συνάντηση;;;) με τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης. Για όλα αυτά δεν ήξερε κανείς τίποτα, ούτε οι αιρετοί, ούτε οι άλλοι πρόεδροι των Συλλόγων ούτε κανένας, παρά μόνο η πρόεδρος του «Κ. Σωτηρίου»!!! Αν είναι δυνατόν!!!

Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Δε θα αναφερθούμε στην άστοχη προσπάθεια να καπελωθεί ολόκληρη η Αν. Αττική, γιατί είναι να γελάει κανείς και μόνο που το αναφέρουμε ακροθιγώς. Ούτε θα μιλήσουμε για τον άκρατο οπορτουνισμό που επιδεικνύεται από τη στιγμή που χρησιμοποιείται κάθε τρόπος αυτοπροβολής και καπηλείας των πάντων. ‘Όλοι έχετε και μνήμη και κρίση και θα κρίνετε και πρόσωπα και πρακτικές. Και εμάς και όλους. ‘Άλλωστε αν ήταν κάθε φορά που κάνουμε μια παρέμβαση στη Δ/νση και επιλύουμε ένα θέμα να κάναμε ανάρτηση, δε θα κάναμε άλλη δουλειά όλη μέρα. Θα τονίσουμε όμως με πεντακάθαρο τρόπο το εξής:

Είναι η τελευταία φορά που παρατηρείται φαινόμενο υπόγειων διαδρομών, προνομιακής πληροφόρησης;-συνεννόησης; και προσπάθεια να δρομολογηθούν διαδικασίες ερήμην των πάντων. Η Δ/νση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Καταλαβαίνουμε πως ορισμένοι, αν και συνδικαλιστές, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας εκεί έχουν γίνει κατεστημένο και έχουν ταυτιστεί με τη Δ/νση αλλά επιτέλους όλα έχουν ένα όριο. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους, Δ/νση και Συναδέλφους: να υπάρχει σεβασμός στις διαδικασίες και τη θεσμική λειτουργία όλων. Αυτός είναι και ο ασφαλέστερος δρόμος μέσα από τον οποίο με ενότητα θα υπηρετήσουμε όλοι καλύτερα τον ρόλο μας. Δεν μπορεί η Δ/νση να δείχνει μονομέρεια απέναντι σε πρόσωπα και σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη.

Προσωπικές ενέργειες με στόχο προσωπικά και μικροπαραταξιακά οφέλη δεν είναι ανεκτές και θα μας βρουν απέναντι και μας και το σύνολο των Συναδέλφων. Ακόμη δηλώνουμε πως, ακόμα και να προκληθούμε, δε θα ασχοληθούμε ξανά με το θέμα και ταυτόχρονα ελπίζουμε πως δε θα χρειαστεί.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ