Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032 mail:ggeorg@sch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 13/ 11/ 2019 έγιναν από το υπηρεσιακό συμβούλιο οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών της Γ’ φάσης. Για ακόμα μια φορά οι προσλήψεις έγιναν με το σταγονόμετρο, ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, και πολλά σχολεία λειτουργούν με αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70,σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, παρά τις τεράστιες ανάγκες της περιφέρειάς μας. Δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς λειτουργεί υπεράριθμο τμήμα με 26 παιδιά, ολοήμερα τμήματα δε λειτουργούν ή δεν αναπτύσσουν πλήρως το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. 

Στο συμβούλιο καταψηφίσαμε την πρόταση της διοίκησης για «ομαδοποίηση» των παιδιών που έχουν ανάγκη για εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης και την τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολεία έχοντας στην ευθύνη τους δύο παιδιά ή ακόμα χειρότερα έχοντας στην ευθύνη τους δύο παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία.

Με τον τρόπο αυτό η Διεύθυνση «συνηγορεί» στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, αφού το μεν υπουργείο δεν κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών, η δε Διεύθυνση τα «εξαφανίζει» καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Δε φτάνει δηλαδή που οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές είναι εργασιακά όμηροι, περιμένοντας να προσληφθούν όποτε και αν, περιπλανιούνται σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης, τοποθετούνται και σε δύο σχολεία!

 Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν για τις ΔΥΕΠ δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλων των δομών, με αποτέλεσμα η ΔΥΕΠ στο Δ.ΣΧ. Μαλακάσας να μη λειτουργήσει ακόμα. Η εκπαιδευτική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης πατώντας στα χνάρια της προηγούμενης αφήνει χωρίς εκπαίδευση τα προσφυγόπουλα, που οι ίδιοι δημιουργούν με τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεκδικούμε την ισότιμη ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο με κατάλληλη στήριξη, με την ίδρυση παντού Τάξεων Υποδοχής, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη και μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους, την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και τη σίτιση.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μαζί και με τους συλλόγους μας θα δώσουμε τη μάχη για την παιδεία που αξίζουμε και ονειρευόμαστε, για την παιδεία των λαϊκών αναγκών. 

Στηρίζουμε την Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου ΠΕ «ο Σωκράτης» και του Συλλόγου ΠΕ «Αλ. Δελμούζος» την Τρίτη 19/ 11 στις 13:30 στη Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, καθώς και στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συγκέντρωση ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ και ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου, 12:00 στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζόμενων στο Δημόσιο.