Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

15-11-2019

29ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΆΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

             Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αναλυτικό και έγκυρο τρόπο έχουμε αναδείξει, πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, τα κενά της Αν. Αττικής. Η στελέχωση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας στηρίζεται σε ποσοστό άνω του 30% σε Συναδέλφους αναπληρωτές. Αυτή είναι η διαχρονική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με Συναδέλφους που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους εαυτούς τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα απαιτούσαμε από την αρχή τουλάχιστον το αυτονόητο, να στελεχωθούν άμεσα τα σχολεία και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως μετά και την τελευταία φάση προσλήψεων και τοποθετήσεων, κενά στην Αν. Αττική θα συνεχίσουν να υφίστανται.

‘Έχουμε φτάσει να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Τα σχολεία έπρεπε να είναι πλήρως στελεχωμένα από την 1η μέρα λειτουργίας τους και τώρα όχι μόνο αυτό δε γίνεται αλλά ακόμη και αυτή την εποχή αρκετές σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανάπτυξη του προγράμματος τους (κυρίως στο Ολοήμερο Πρόγραμμα) με ό, τι αυτό συνεπάγεται (άνεργοι Συνάδελφοι, ταλαιπωρία μαθητών και γονέων). Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αν συνυπολογιστούν και οι άδειες των Συναδέλφων που προκύπτουν για διάφορους λόγους, σε σχολεία που δεν υπάρχει ούτε μια ώρα να περισσεύει. Για τα κενά θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση μόλις υπάρξει η δυνατότητα συγκέντρωσης των στοιχείων.

Ακόμη καμία πρόσληψη δεν έγινε σε ΖΕΠ άρα οι ελλείψεις από την προηγούμενη φάση παραμένουν ακριβώς ως έχουν με δεδομένο πως δεν έχει προχωρήσει σε έγκριση ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης των τάξεων Υποδοχής για τις οποίες ήδη υπάρχει ΦΕΚ.

Σε ό, τι αφορά τις παράλληλες στηρίξεις οι ανάγκες που δηλώθηκαν καλύφτηκαν μόνο σε ποσοστό της τάξεως του 60%. Εδώ να τονίσουμε και πάλι, όπως έχουμε ήδη δηλώσει και στο 23ο Ενημερωτικό μας (24/9),: «Ειδικότερα στις παράλληλες στηρίξεις υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την πάγια θέση του Κλάδου και των αιρετών δε συμμετείχαμε στη διαδικασία κατανομής, από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν καλύπτει στο σύνολό τους όλους τους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη. Η παράλληλη στήριξη είναι ουσιαστική, εκπαιδευτική παρέμβαση και δεν προσφέρεται για ημίμετρα. Επίσης, σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, δε συμφωνήσαμε και δε συμμετείχαμε στη διχοτόμηση παράλληλων στηρίξεων σε δύο μαθητές για τους ίδιους λόγους και απαιτούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με 1 παράλληλη στήριξη ανά μαθητή. Ωστόσο απαιτήσαμε και διασφαλίσαμε, παρά τις όποιες διχοτομήσεις έγιναν από τη διοίκηση, να δοθούν και πάλι τα κενά για τη β’ φάση στο σύνολό τους, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, χωρίς την περικοπή ούτε ενός». Εκτός από την παραπάνω θέση και δέσμευση που ισχύει στο έπακρο καταγγέλλουμε την επιλογή της διοίκησης να τοποθετεί παράλληλη στήριξη ακόμα και σε δύο σχολεία. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει και για τις ελλείψεις στις παράλληλες.

‘Όλα τα παραπάνω είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που φαλκιδεύει τα δικαιώματα των μαθητών μας και διαβρώνει τον χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Απαιτούμε να υπάρξει Δ’ φάση προσλήψεων και να καλυφτούν επιτέλους όλα τα κενά.

Δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε πως η μοναδική λύση είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό και με διασφάλιση σταθερής εργασίας για τους Συναδέλφους.

Καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών να αναδείξουν το θέμα και όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών μας στη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα των Συναδέλφων στην εργασία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δε θα μπούμε στον πειρασμό, τουλάχιστον προς το παρόν, να απαντήσουμε σε άθλια σχόλια χαρακτηρισμών και υπονοούμενων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη στάση μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Αντιλαμβανόμαστε τι προκαλεί η απώλεια κεκτημένων και θα δείξουμε κατανόηση. Σας καλούμε όλες και όλους να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας, να διαπιστώνετε τη στάση μας και να βγάζετε τα συμπεράσματά σας. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι διαθέτουμε και μνήμη και κρίση.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ