Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565  mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032 mail:ggeorg@sch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

μετά τις των τοποθετήσεις της β’ φάσης των συναδέλφων μας αναπληρωτών αλλά και της ολοκλήρωσής της στο ΠΥΣΠΕ στις 16/10/ 2019 εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς σε ολοήμερα και υπεύθυνους τάξεις. Συγκεκριμένα 6 κενά ΠΕ 70 σε ολοήμερα στην Α΄ Αν. Αττική και 4 υπεύθυνοι τμημάτων στην Β’ Ανατολική. Κενά εξακολουθούν να υπάρχουν σε ειδικότητες γενικής και ειδικής Αγωγής, νηπιαγωγών και περίπου 100 κενά σε Παράλληλη Στήριξη. Τα κενά αυτά δε είναι πολύ περισσότερα, αν λάβουμε υπόψη μας τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για 15 παιδιά στα νηπιαγωγεία, στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού και 20 παιδιά ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού. Επίσης τη θέση για κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να αντιστοιχεί ένας δάσκαλος.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αν. Αττικής εισηγήθηκε στο συμβούλιο να καλυφθούν πρώτα σχολεία που έχουν 3- 4 κενά από την αρχή της χρονιάς κι όχι να «σπάσουν» τμήματα που αυτή τη στιγμή λειτουργούν με 26 παιδιά ( 9ο Δημ. Σχολείο Αχαρνών, Δημ. Σχ. Αφιδνών, Δημ. Σχ. Μαρκόπουλου Ωρωπού και 2ο Δημ. Σχ. Αυλώνας).

Η αιρετός της Α.Σ.Ε καταψήφισε τη θέση αυτή, πρώτον γιατί καταστρατηγεί το δικαίωμα των συναδέλφων μας να τοποθετηθούν σε σχολεία επιλογής τους και δεύτερον είναι μια «λύση» διαχειριστική, προκειμένου να μη φαίνονται πολλά κενά σε μία σχολική μονάδα, τα οποία θα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Όσο όμως υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των κενών στα σχολεία και την εύρυθμη λειτουργία τους, άλλο τόσο υπάρχει ανάγκη να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, το ζήτημα δεν είναι διαχειριστικό αλλά καθαρά πολιτικό. Από τη στιγμή που οι προσλήψεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, δε γίνονται μόνιμοι μαζικοί διορισμοί,

τουλάχιστον 33.000 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες της εκπαίδευσης, τέτοια ζητήματα θα ανακύπτουν συνεχώς. Η συμμετοχή μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο εξασφαλίζει την ανάδειξη τέτοιων ζητημάτων, αλλά και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Μαζί και με τους συλλόγους μας θα δώσουμε τη μάχη για την παιδεία που αξίζουμε και ονειρευόμαστε, για την παιδεία των λαϊκών αναγκών.

                                                                                            

                                                                                                    Οκτώβρης 2019