ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,   v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Ευχόμαστε μια δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ Νο 24

Λειτουργικές υπεραριθμίες και χωρισμός πληθωρικών τμημάτων

Αιτήσεις απόσπασης  εντός ΠΥΣΠΕ μέχρι Δευτέρα 3/9/18 στις 14:00

Η εκπαίδευση χρειάζεται προσλήψεις και όχι περικοπές!

Να καθοριστούν τα κενά δασκάλων-νηπιαγωγών και ειδικοτήτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες μαθητών & γονιών!

  Να αποτραπούν μετακινήσεις και πλασματικές υπεραριθμίες!

Δευτέρα πρωί 3/9  η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής δηλ. την πρώτη μέρα & τις πρώτες ώρες λειτουργίας του σχολείου που δεν είναι πλήρης η εικόνα σε σχέση με την ενημέρωση αδειών κύησης/ανατροφής /επαπειλούμενες/ αναρρωτικές κι ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις σε ΑΕΙ καλεί σε ΠΥΣΠΕ για τη διαπίστωση στις σχολικές μονάδες λειτουργικών υπεραριθμιών κλ. ΠΕ70, ΠΕ60 μέχρι 10π.μ.!!

Λίγες ώρες μετά θα πρέπει να  έχουν σταλεί και οι θετικές-αρνητικές δηλώσεις των εκπαιδευτικών. 

Δε θα αποδεχτούμε καμία λειτουργική υπεραριθμία που τελείται στο όνομα των περικοπών και της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου!

Ζητάμε να δοθεί το χρονικό περιθώριο τόσο για τη διαπίστωση υπεραριθμιών και ακολούθως να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προθεσμίες για υποβολή θετικών/αρνητικών δηλώσεων .

Κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!

Απαιτούμε: 

Εκτός τη δέσμευση, από την περσινή χρονιά, της Δ/ντριας για τοποθέτηση ενός δασκάλου (ΠΕ 70) σε σχολεία που θα λειτουργήσουν 4 τμήματα ολοημέρου επισημαίνουμε την ανάγκη ορισμού από την αρχή της σχ. χρονιάς

1. για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης  ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος με αποτέλεσμα  την απογοήτευση των γονιών  και την  συρρίκνωση του αριθμού των μαθητών και των τμημάτων.

2.ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα 

3. κάλυψη συνολικά των κενών από τις αναγκαίες ειδικότητες

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής

6. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση για  παράλληλη στήριξη/ καμία ανάθεση-μοίρασμα ωρών στο υπάρχον προσωπικό

7. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας

8. ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία

Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος

Να γίνουν δεκτά  από τη Δ/νση Αν. Αττικής  όλα τα αιτήματα για χωρισμό (διχοτόμηση ή τριχοτόμηση) τμημάτων όπου αυτά προκύπτουν από τις εγγραφές ή μεττεγγραφές που αιτούνται οι γονείς στις πλησιέστερες  σχ. μονάδες του τόπου κατοικίας τους. Η αρχική δέσμευση της Δ/νσης λίγο πριν τη λήξη του σχ. έτους παρουσία σωματείων και αιρετών ήταν η παραπάνω. Τώρα επικαλείται ότι ο χωρισμός δεν ισχύει όταν η αύξηση προκύπτει από τις μετεγγραφές και δεν τον επιτρέπει! π.χ. 2ο Δ.Σ Κερατέας, 2ο Δ.Σ  Κορωπίου, 1ο Δ.Σ Διονύσου

Ø  Καλούμε όλα τα σχολεία που έχουν ανάγκη κατάτμησης τμημάτων να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε το αίτημά τους.

Ø  Καλούμε τους συλλόγους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ  στη Δ/νση Αν. Αττικής τη Δευτέρα 3/9  στις 10π.μ. όπου θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ βάσει της πρόσκλησης που λάβαμε για  τις λειτουργικές υπεραριθμίες προκειμένου συλλογικά να απαιτήσουμε να υλοποιηθούν οι θέσεις του κλάδου.

v  Μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ ζητάμε να παρουσιάζονται είτε σε σχ. μονάδες της Αν. Αττικής τις πλησιέστερες της οικίας τους, είτε σε σχ. μονάδες ευθύνης της Δ/νσης που εργάστηκαν την περσινή σχ. χρονιά.

v  Όποιος συνάδελφος /συναδέλφισσα οποιουδήποτε κλάδου ενδιαφέρεται για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση μέχρι αύριο Δευτέρα 3/9/18 στις 14:00 στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.