ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ στο υπηρεσιακό 27/8/18

των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής  Αττικής

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ   

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Να μην προχωρήσουν οι τοποθετήσεις των ΠΕ 06 & ΠΕ 11 που βρίσκονται στη διάθεση Αν. Αττικής προτού δοθούν όλα τα κενά. Σχολεία τοποθέτησης για όλους!

Κάθε σχ. χρονιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδικία που συντελείται με τους δεκάδες συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση καθώς δεν έχουν δοθεί οργανικές θέσεις στα σχολεία με αποτέλεσμα να βρίσκονται μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας σε περιπλάνηση κάποιες φορές υποχρεωτικά μετακινούμενοι από την Α΄ στη Β΄ Αν. Αττική  και αντίστροφα. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά αποκλειστικά τους  ΠΕ 06 & ΠΕ11 καθώς οι υπόλοιπες ειδικότητες έλαβαν οργανικές θέσεις.

Κάθε φορά ως αιρετοί θέτουμε το θεμελιώδες και απαράβατο ζήτημα της ανάρτησης όλων των κενών.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα κενά γέννησαν τεράστιο προβληματισμό σε μας και ανησυχία σε συναδέλφους και γι΄ αυτό απευθυνθήκαμε τόσο  στο τμήμα Γ΄ προσωπικού όσο και στη Δ/ντρια εκπαίδευσης ώστε να δοθούν εκ νέου τα κενά. Η απάντηση ήταν ότι ανακοινώθηκαν τα κενά που αφορούσαν πάνω από 12ώρες και σε επόμενη επικοινωνία ότι θα δοθούν τα υπόλοιπα  μικρότερα σε 2η φάση σε όλους για συμπλήρωση ωραρίου ανάλογα με τα μόριά τους με απόλυτη διαφάνεια και δυνατότητα επιλογής μέσω ΠΥΣΠΕ.

Προβλήματα προκύπτουν καθώς αποκλείονται συνάδελφοι από τις πραγματικές επιλογές-προτιμήσεις τους και αυτό  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.

Τα κενά που αναρτώνται  στους ΠΕ 06 είναι 48 (με κάποια οριακά διπλά π.χ.  34 ώρες-3ο Αχαρνών) και ενώ είναι 80 οι εκπαιδευτικοί (πραγματικό νούμερο μικρότερο λόγω αποσπάσεων, εν δυνάμει αδειών κλπ) παραμένουν περίπου 20 συνάδελφοι χωρίς πρώτη τοποθέτηση. Εδώ τίθεται το ζήτημα αν στα συμπληρωματικά κενά που θα αναρτηθούν προηγούνται οι συνάδελφοι που δεν έλαβαν σχολείο Α΄ τοποθέτησης ή θα συμπληρώσουν  πρώτα οι έχοντες και οι άλλοι θα έπονται;;

Αντίστοιχα στους ΠΕ 11 τα κενά είναι 69 και οι εκπαιδευτικοί 79! Το ερώτημα που τίθεται είναι και πάλι το ίδιο.

Υπάρχουν ολόκληρες πόλεις που  δεν εμφανίζουν κενά ειδικότητας και άλλες που ενώ οι πραγματικές ώρες που λείπουν από τα σχολεία τους υπερκαλύπτουν το ωράριο εκπαιδευτικού αντίστοιχης ειδικότητας αποκλείεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί κάποιος ενδιαφερόμενος π.χ. Αν κάποιος συνάδελφος ΠΕ 06 δεχτεί βάσει των αναρτημένων κενών να δηλώσει π.χ. το 4ο ή 5ο Κορωπίου  καλύπτοντας πλήρως εκεί  το ωράριο του, δεν του δίνεται καμία δυνατότητα τοποθέτησης, όσο ψηλά  κι αν  βρίσκεται στον πίνακα μοριοδότησης,  στο 1ο & 2ο Κορωπίου τα οποία είναι σχολεία που δεν εμφανίζονται.

Η διαδικασία της τοποθέτησης στο σύνολο των κενών θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση θα πάρουν τοποθέτηση  και δε θα μείνει κανένας μετέωρος.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες αλλαγές από την μείωση ωραρίου κατά 2 ώρες υποδιευθυντών α΄& β΄ καθώς και των υπευθύνων σχολικών βιβλιοθηκών κατά 3 ώρες η διάθεση επιπλέον  2-4 ωρών των παραπάνω  ειδικοτήτων για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων  καθίσταται αναγκαία. 

Προτείνουμε

ü  να αναβληθεί  η  αυριανή  διαδικασία τοποθετήσεων στη βάση της ισοτιμίας καθώς η συνέχιση τοποθετήσεων σε αυτή τη βάσει θα εγείρει σωρία ενστάσεων και αδικιών καθώς και αλλεπάλληλων επανατοποθετήσεων που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

( τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ανακοινωθεί η πραγματοποιηθείσα  Β΄ φάση αποσπάσεων)

ü  να δοθεί δυνατότητα νέων  δηλώσεων με ταυτόχρονη ανακοίνωση όλων των κενών με συνυπολογισμό των συνολικών αναγκών όλων των σχ. μονάδων .

ü  Να δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους να επιλέξουν σχ. μονάδες  που έχουν υπηρετήσει  προηγούμενα χρόνια ώστε να συνεχίσουν το διδακτικό έργο με τους μαθητές τους και τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους. 

Επισημαίνουμε ότι δε θα αποδεχτούμε να προχωρήσει η διαδικασία με αυτούς τους όρους.

Ø  Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν το σύνολο των προτιμήσεων τους αναδεικνύοντας τα προβλήματα που επισημάναμε  παραπάνω.

Για να λάβει οριστικό τέλος η ομηρία των συναδέλφων στη διάθεση πολλά χρόνια  Καλούμε τόσο συναδέλφους όσο και τους συλλόγους Π.Ε. να προτάξουμε το αίτημα ίδρυσης οργανικών θέσεων κοινών ειδικοτήτων με βάση τα κενά μεγαλύτερα των 12 ωρών ανά σχ. μονάδα.