ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

                         

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ Νο 19

Ενημέρωση για τις υπερωρίες αναπληρωτών από παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση 2/2

Άρση αναστολής μισθολογικής εξέλιξης

Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη με βάση το νόμο 4452/2017 και Αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη βάσει του Ν.4354/2015

Χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών (τέλη Μάρτη –αρχές Απρίλη)

Για την πράξη ΠΥΣΠΕ αριθμ. 2/23-02-2018

(Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Π.Ε. Αν. Αττικής, τοποθετήσεις αναπληρωτών ΠΕ 70, χορήγηση  συνάφειας μεταπτυχιακού, χορήγηση άδειας  άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, Μ.Κ. Αναπληρωτών )

Για τις δεδουλευμένες υπερωρίες των αναπληρωτών στα ολιγοθέσια

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Δ/νση από σύλλογο Π.Ε. Αν. Αττικής στις 2/2 η Δ/ντρια εκπαίδευσης  αποδέχτηκε ότι ήταν σε γνώση της υπηρεσίας (μέσω  πρακτικού και παρουσιολογίου) η υπερωριακή εργασία των αναπληρωτών. Αναφέρθηκε σε ύπαρξη  αντίστοιχων περιπτώσεων μη καταβολής δεδουλευμένων και σε άλλα ΠΥΣΠΕ. Όταν ρωτήσαμε πού αλλού  έχει συμβεί καθώς οι δικές μας πληροφορίες ήταν διαφορετικές δε γνώριζε επακριβώς για να το προσδιορίσει. Δήλωσε ότι η πρόθεση της Δ/νσης είναι να πληρωθούν αλλά καθώς η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα  υποβολής (απόφαση ΠΥΣΠΕ –ανάρτηση στο Διαύγεια κλπ) που έπρεπε να γίνει από τη μεριά της Δ/νσης έχει παρέλθει,  απευθύνθηκε στο Υπουργείο που μόνο με νομοθετική νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λύσει το ζήτημα.                                         Δεν επαναπαυόμαστε-Ζητάμε την άμεση δικαίωση των συναδέλφων.

Η απεύθυνση στο Υπουργείο  και η αναμονή σε ρυθμίσεις συνεχίζει μια τακτική κωλυσιεργίας που και σ άλλες περιπτώσεις ακολουθεί η δ/νση ώστε να περάσει η χρονιά. Οι συνάδελφοι πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και έχουν κάθε δικαίωμα να τα διεκδικήσουν από όποιον έχει την ευθύνη για τη μη πληρωμή τους.

Άρση αναστολής μισθολογικής εξέλιξης

Από 1/1/2018 ενεργοποιήθηκε εκ νέου η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από 1-1-2016 μέχρι και 31-12-2017. Αυτό σημαίνει ότι από 1/1/2018 και μετά αρχίζει να προστίθεται ξανά ο χρόνος στον

ήδη πλεονάζοντα χρόνο κάθε υπαλλήλου (αυτόν που κατείχε ως πλεονάζοντα στις 31/12/2015) και θα αποδοθεί ως ΜΚ όποτε κάθε υπάλληλος συμπληρώσει νέα διετία. Επίσης, θα αποδοθούν τα κλιμάκια που αντιστοιχούν από την αναγνώριση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών που είχαν κατατεθεί μετά την 1/1/2016. Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο με Θέμα: «Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης της παρ. 2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015».

Όσον αφορά την  αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη με βάση το νόμο 4452/2017 και Αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη βάσει του Ν.4354/2015

Το νομοθετικό πλαίσιο (Νόμοι: 4354/15, 4369/16, Π.Δ 69/16 και 4452/17) για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας είναι ΑΔΙΚΟ.

1ο: Όσοι συνάδελφοι/ισσες καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αναγνωρίζουν τις προϋπηρεσίες τους με βάση τον νόμο 4452/2017, στην πραγματικότητα δεν κερδίζουν τίποτα γιατί η προϋπηρεσία αυτή, όπως ορίζει ο νόμος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την βαθμολογική ένταξη και εξέλιξη και πουθενά αλλού. Όπως επισημαίνει η Νομική Σύμβουλος της Δ.Ο.Ε, κ. Μ. Τσίπρα, σε αναλυτικό της σημείωμα προς την Ομοσπονδία: «…Με βάση τα δεδομένα αυτά (δηλ. το νομοθετικό πλαίσιο), για τον χώρο της εκπαίδευσης, η  αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, κανένα ουσιαστικό μισθολογικό ή άλλο όφελος για τους εκπαιδευτικούς φαίνεται να έχει…».

2ο: Με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα παραπάνω νομοθετήματα, μένουν ακάλυπτοι πολλοί συνάδελφοι/ισσες που για πολλά χρόνια βίωσαν, λόγω αδιοριστίας, την εργασιακή περιπλάνηση. Απαράδεκτες  και άδικες περιπτώσεις του τύπου «Ο φορέας δεν έχει ενσωματωθεί ή απορροφηθεί από άλλο φορέα» άρα δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία  ασχέτως αν από τα ένσημα και τη σχέση εργασίας αποδεικνύεται η παροχή συγκεκριμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Η αναγνώριση ή θα είναι πλήρης και θα δίνει στους εκπαιδευτικούς όλα τα δικαιώματα (βαθμό, κλιμάκια, μείωση ωραρίου κλπ) ή είναι άλλη μια κοροϊδία της Κυβέρνησης η οποία για να μειώσει το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και να πετύχει τους στόχους των Μνημονίων θυσιάζει για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών

Υπενθυμίζουμε βάση της  Ενημέρωσης _Προγραμματισμός Υλοποίησης Διαδικασιών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών για το σχολικό έτος 2018-2019. Στο πλαίσιο της έγκαιρης και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019 (με τη συμμετοχή και της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού) οι σχετικές Υ.Α. πρόσκλησης υποψηφίων αναπληρωτών (και ωρομισθίων) για τις δομές της γενικής και ειδικής αγωγής αναμένεται να εκδοθούν το ίδιο διάστημα με πέρυσι, ήτοι  περί τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

Επισημαίνουμε στους συναδέλφους αναπληρωτές να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μη βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα να μην γίνουν εμπρόθεσμα όλες οι αιτήσεις και να αποκλείονται έτσι συνάδελφοι από την εργασία.

Για την πράξη ΠΥΣΠΕ αριθμ. 2/23-02-2018

Μ.Κ. Αναπληρωτών Καθυστερεί η τελική απόδοση των Μ.Κ. των αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς διαπιστώθηκε ότι τα Μ.Κ. πολλών συναδέλφων τροποποιούνται το Φεβρουάριο. η διαδικασία προσδιορισμού των κλιμακίων θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 2/3 και θα καταβληθούν στην επόμενη μισθοδοσία.

Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Π.Ε. Αν. Αττικής

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για το θέμα αυτό καταψηφίσαμε τις εκτιμήσεις της Δ/νσης.     Παραθέτουμε τους πίνακες στο τέλος του ενημερωτικού.

Δεν εγκρίναμε όταν

ü    είναι ακόμη σε εκκρεμότητα η απόδοση 96 οργανικών θέσεων στην Α΄ Ανατολικής και 45 στη Β΄ Ανατολικής ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32 & ΠΕ18.41 μεταταγμένων συναδέλφων. 

ü    δόθηκε 1 έλλειμμα στην Α΄ Ανατολικής και 23 μόνο στη Β΄ Ανατολικής  ενδεικτικά για τους νηπιαγωγούς. Η εκτίμηση έρχεται μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου νόμου για την σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Με βάση αυτό, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για σημαντική αύξηση των απαιτούμενων οργανικών. Δεν θα εισαχθούν όλα τα προνήπια των δήμων της Αν. Αττικής στα δημόσια νηπιαγωγεία;

ü    διεκδικούμε να δημιουργηθούν και να αποδοθούν  οργανικές σε όλους τους συναδέλφους Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών που βρίσκονται στη διάθεση.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο επιδιώκει:

  • να νομιμοποιήσει με τη διαδικασία και τους πίνακες αυτούς την απόρριψη των μεταθέσεων, αποσπάσεων, να επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς και να διαμορφώσει το έδαφος για τα σχέδια του όσον αφορά:την ενεργοποίηση των 3μελών επιτροπών στις Δ/νσεις, τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, των ωρολογίων προγραμμάτων και τις αναθέσεις μαθημάτων αλλά και την κατασκευή πλεονασμάτων – τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός δ/νσης κ.λ.π.
  • να δεσμεύσει τα ΠΥΣΠΕ στον τρόπο υπολογισμού των αναγκών, να προσδιορίσει υπεραριθμίες και από την άλλη θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την παράβαση του θεσμικού πλαισίου για τις μεταθέσεις.
  • να αλλάξει αυτό που ρητά προβλέπει ο νόμος για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων στη βάση των πραγματικών οργανικών κενών – αυτά έχει υποχρέωση το ΠΥΣΠΕ να προσδιορίσει.
  • να επιβάλει τον υπολογισμό των λειτουργικών αναγκών – από τώρα όταν δεν είναι γνωστές ακόμα ούτε καν οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!!! – στη βάση της απόλυτης εφαρμογής όλων των μέτρων που περικόπτουν δραστικά εκπαιδευτικές ανάγκες και θέσεις εργασίας βλ. : Yπ. αποφάσεις για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο, ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή – αριθμό μαθητών με βάση τη νέα ρύθμιση, τα ωρολόγια προγράμματα και το myschool (περικοπή ωρών για ενισχυτική)

Για τα κενά

Καλύφθηκαν τα 6 από τα 8 αναρτημένα κενά που υπήρχαν στην Α΄ Ανατολικής Αττικής καθώς δεν ανέλαβαν υπηρεσία 2 συνάδελφοι ΠΕ 70.

Καλύφθηκε μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία το ΖΕΠ στο 2ο Δ.Σ. Λαυρίου.

Λόγω μετάταξης δημιουργείται κενό θεατρολόγου σε 3 σχολεία ( 1ο , 2ο , 3ο Καλυβίων ).

Απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση από αντίστοιχη ειδικότητα για να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα των σχολείων.

10 συνάδελφοι έλαβαν άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου

Χορηγήθηκε συνάφεια μεταπτυχιακού σε 8 μόνιμους συναδέλφους και 1 συνάφεια διδακτορικού.

Αναγνωρίζεται η  συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων  σε 31 συναδέλφους αναπληρωτές και 1 διδακτορικό. 

Όλες/Όλοι στις 2/3 στο Υπουργείο για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών/τριων με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Ακολουθούν οι πίνακες οργανικής σύνθεσης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2018
ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Π.Π.Σ. ΜΕ ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 31-08-2018 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ (δεν έχουν οργανική σε σχολικη μονάδα) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ05 24 26 26 2+ 2+
ΠΕ06 78 133 55 55+ 55+
ΠΕ07 11 11 11 0 0
ΠΕ08 6 6 6 0 0
ΠΕ11 81 131 49 50+ 50+
ΠΕ 32 6 1 1 -5 -5
ΠΕ16 64 39 1 -25 -25
ΠΕ19-20 54 54 54 0 0
ΠΕ60 304 303 -1 -1
ΠΕ70 1133 1056 5 -77 -77

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2018
ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Π.Π.Σ. ΜΕ ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 31-08-2018 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ (δεν έχουν οργανική σε σχολικη μονάδα) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ05 13 13 13 0 0
ΠΕ06 52 79 26 27+ 27+
ΠΕ07 5 5 5 0 0
ΠΕ08 4 4 4 0 0
ΠΕ11 56 88 34 32+ 32+
ΠΕ 32 1 -1 -1
ΠΕ16 32 7 -25 -25
ΠΕ19-20 23 24 24 1+ 1+
ΠΕ60 200 177 1 -23 -23
ΠΕ70 700 625 3 -75 -75

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ  ΣΕ ΣΜΕΑΕ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ (δεν έχουν οργανική σε σχολικη μονάδα) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
  ΠΕ 60 20 5 -15 -15 -14
ΠΕ 70 103 58 -45 -45 -35

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ  ΣΕ ΣΜΕΑΕ Β΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ (δεν έχουν οργανική σε σχολικη μονάδα) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 16 2 -14 -14
ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 55 20 -35 -35