ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των ΑΙΡΕΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗ  ΤΡΙΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 

( Εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Ε.)

28 ΓΕΝΑΡΗ 2018

 

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

πριν από δύο βδομάδες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, έφερε στη βουλή  και ψήφισε προαπαιτούμενα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης  που τσακίζουν τις ζωές μας:

περικοπές επιδομάτων και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ …), ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  και της πρώτης κατοικίας.

επί της ουσίας «ξηλώνει»  το δικαίωμα στην απεργία, αφού για την κήρυξή της απαιτεί την παρουσία του 50% των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στόχος είναι να εξασφαλίσει «εργασιακή ειρήνη» για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων. Άριστοι συνεργάτες της κυβέρνησης αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά ΑΔΕΔΥ, ΓΕΣΕΕ, ΔΟΕ – ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα για τη Παιδεία :

  1. Ψήφισαν την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες την εβδομάδα, μέτρο που αποτελεί προπομπό για την επερχόμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου.
  2. Προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και σε μειώσεις των οργανικών θέσεων .
  3. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης να περάσει όλα αυτά τα μέτρα στα «μουλωχτά» δεν πέρασαν. Δεκάδες σωματεία και ΕΛΜΕ βρεθήκαμε σε κοινό αγώνα με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στην απεργία στις 12 Γενάρη και στα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 23 Γενάρη τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στην επικύρωση πράξεων Διευθύντριας, αιτήσεις επανατοποθέτησης, αναγνώριση μεταπτυχιακών, άδειες άσκησης έργου, αναγνώριση προϋπηρεσίας.  Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο αίτημα για επανατοποθέτηση συναδέλφισσας ΠΕ 19.5 (Πληροφορική Ειδικής Αγωγής). Η συναδέλφισσα τοποθετήθηκε στο Ειδικό σχολείο Αχαρνών και για να συμπληρώσει το ωράριό της η Διεύθυνση τη στέλνει στο Ειδικό σχολείο Ωρωπού, παρόλο που το σχολείο αυτό δεν είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Καταψηφίσαμε την απόρριψη του αιτήματος επανατοποθέτησης.

Εκτός των παραπάνω θεμάτων θέσαμε τη ζήτημα των υπερωριών των Αναπληρωτών στα ολιγοθέσια σχολεία της περιφέρειάς μας και ιδιαίτερα στο Δημοτικό σχολείο των Αγίων Αποστόλων.  

Η Διεύθυνση  αρνείται να αναγνωρίσει τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο (έως και 6 ώρες την εβδομάδα) προκειμένου να συμπληρώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα, ισχυριζόμενη ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή. Τα παρουσιολόγια των εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ αποδεικνύουν ότι η Διεύθυνση ήταν γνώστης και συναινούσε.

Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής (Λ. Λαυρίου 150 Γλυκά Νερά), την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 13: 30 που έχει κηρύξει ο σύλλογος ΄΄Σωκράτης΄΄ για τα παραπάνω θέματα.

Σας καλούμε  να πάρετε μαζικά μέρος στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για να οργανώσουμε την δική μας απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ  Αν. Αττικής  εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Α. Σ. Ε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ         Τακτικό μέλος

( Τηλ.  6978269331   mail   trimpos.dimitris@gmail .com)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αναπλ. μέλος

(  Τηλ. 6945375612 mail panosevaggelou@gmail.com)