Αριθμ.Πρωτ.: 90

8-11-2020

Tο ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος με περηφάνια χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Tο ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος με περηφάνια χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής , οι οποίοι σε συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 95 % γύρισαν την πλάτη τους στις εκλογές παρωδία του Υπουργείου Παιδείας στέλνοντας ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στο Υπουργείο και την Κυρία Υπουργό.

           Το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιλέξει τον διάλογο και τη συνεργασία για να δοθεί λύση στην εκλογή των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων, βρήκε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενο την πανδημία, να κάνει επίθεση στους συνδικαλιστές, να τους απαξιώσει να τους απευθύνει μομφή, πιέσεις και εκφοβισμούς και να προκαλέσει με τρόπο ανοίκειο τον εκπαιδευτικό κόσμο ζητώντας του να γυρίσει την πλάτη στον συνδικαλισμό. Έδωσε μάχη γι’ αυτό μέσα από τα φιλικά ΜΜΕ.

Η απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυρία Υπουργό δόθηκε μέσα από τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών που δεν έφτασαν ούτε το 5% παρά την πίεση που ασκήθηκε στους εκπαιδευτικούς με τα αλλεπάλληλα mail που στάλθηκαν για να συμμετέχουν στις εκλογές παρωδία. Ο εκπαιδευτικός κόσμος στον οποίο απευθύνθηκε η κα Υπουργός έκανε την επιλογή του και της γύρισε την πλάτη. Τώρα είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί αυτή την αλαζονική της εμμονή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία! Mήπως κρύβονται οικονομικά συμφέροντα; Ποιο είναι το οικονομικό   κόστος που χρέωσε τον έλληνα φορολογούμενο; Μέχρι τώρα το κόστος στις εκλογές αιρετών ήταν μηδενικό, αφού οι εφορευτικές επιτροπές αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα επιπλέον επιμίσθιο.

Η κα Υπουργός δεν νομιμοποιείται πλέον να ηγείται του εκπαιδευτικού κόσμου στον οποίο απευθύνθηκε και με ποσοστό 95% της γύρισε την πλάτη. Η μόνη επιλογή για την κυρία Υπουργό είναι η παραίτησή της. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη που «εκλέχτηκαν» μέσα από τις ψευτοεκλογές. Μόνη επιλογή για το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα των αιρετών είναι η ακύρωση των αποτελεσμάτων και το κάλεσμα σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι εκπαιδευτικοί αποδείξαμε πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα . Η 7η Νοεμβρίου είναι μέρα θριάμβου και μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για τις προκλήσεις που έρχονται .

Στοιχεία εκλογών στη Δ/νση Ανατολκής Αττικής :

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟΧΗ
ΠΥΣΠΕ 4165   215 94,84 %
ΑΠΥΣΠΕ 4165 163 96,09 %
ΚΥΣΠΕ 4165 190 95,44 %

Ενότητα - αγώνας - αλληλεγγύη .

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης