Αριθμ.Πρωτ.: 89

4-11-2020

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και την δημόσια διαπόμπευση του που μας φέρνει στις μνήμες μας ναζιστικές πρακτικές .

Θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός και να επισημάνουμε :

1. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην κοινωνία έχει γίνει πλέον απροκάλυπτα φανερή η συντηρητική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που ως στόχο έχει την συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων , αναρωτιόμαστε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κατάπτυστη ενέργεια , η οποία δίνει τροφή στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να αναμασήσουν για ακόμη μια φορά την καραμέλα εναντίον των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων .
  2. Δεν έχει περάσει και μεγάλο χρονικό διάστημα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του υπουργού δημόσιας τάξης για το δόγμα νόμος και τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια , αλήθεια πως στο περιβάλλον ασφάλειας και τάξης της κυβέρνησης μπόρεσαν να παρεισφρήσουν άτομα με σκοπό παράνομες πράξεις .
  3. Είναι καιρός να αναλάβει και το φοιτητικό κίνημα τις ευθύνες του και να ανεξαρτητοποιηθεί από τα κόμματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εύρεση κομματικής πελατείας . Οι φοιτητές ανεξάρτητα και μαχητικά θα δώσουν τον τόνο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για μια πραγματικά δημόσια και δωρεά παιδεία , μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές .

Καλούμε την κοινωνία να κλείσει τα αυτιά της στις επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και η δημόσια και δωρεάν παιδεία .

Καλούμε τον υπουργό δημόσιας τάξης να συλλάβει τους υπεύθυνους της αποκρουστικής αυτής άνανδρης επίθεσης . Όσο οι δράστες μένουν ελεύθεροι , η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη .

Σήμερα όσο ποτέ είναι επίκαιρο το σύνθημα

Ψωμί -παιδεία -ελευθερία

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας