Παλλήνη: 14-11-2018                                                             Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.:   125                                                                τους συναδέλφους μας 

 

Δύο  μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους υπολειτουργούν οι σχολικές μονάδες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών

Στις αρχές του σχολικού έτους η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και οι φιλικά προσκείμενες παρατάξεις προς την κυβέρνηση ,πανηγύριζαν  για το μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών και για την έγκαιρη τοποθέτηση όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει.

Δυο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν ,τα ολοήμερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα και αρκετά παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι χωρίς παράλληλη στήριξη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες ,να μην μπορούν τα σχολεία να συντάξουν πρόγραμμα ,ούτε να προγραμματίσουν τις διδακτικές επισκέψεις τους.

Η κατάσταση αυτή φανερώνει για μια ακόμη σχολική χρονιά ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Όπως και  για την τρέχουσα περίοδο για να λειτουργήσουν τα σχολεία και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι αναγκαίο το Υπουργείο να κάνει προσλήψεις αναπληρωτών των ειδικοτήτων που λείπουν τώρα.

Tο ΔΣ του συλλογου Αλέξανδρος Δελμουζος δηλώνει για ακόμη μια φορά την θεση του για τον απόλυτο σεβασμό στα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν απο το βασικό πτυχίo.

 

  Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας                 

Σάββας    Σεχίδης                                     Κων/νος  Βερέτσος