Παλλήνη: 5-6--2018                                                                           Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.:  47                                                                           τους συναδέλφους μας       

 

Όχι στην καταστρατήγηση των πινάκων προϋπηρεσίας  αναπληρωτών μέσω ΔΥΕΠ

Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα ήταν οι πρώτοι που αγκάλιασαν τα θύματα του πολέμου που έφθασαν στην πατρίδα μας τα τελευταίας χρόνια . Με δράσεις και έμπρακτη στήριξη , έσπευσαν να καλύψουν τα κενά της επίσημης πολιτείας και να προσφέρουν , τον πρώτο καιρό , ένα ζεστό καλωσόρισμα στους συνανθρώπους μας.

Μέσα από την λειτουργία των ΔΥΕΠ , δόθηκε η ευκαιρία σε συναδέλφους αναπληρωτές να δουλέψουν και στα μικρά παιδιά να ξεχάσουν για λίγο το αισχρό πρόσωπο του πολέμου .

Βέβαια , το υπουργείο , βρήκε μια ευκαιρία με την λειτουργία των ΔΥΕΠ για άλλη μια φορά να δείξει στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πως τους θεωρεί εκπαιδευτικούς δεύτερης κατηγορίας και εύκολα θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης .

Ο Σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» , καταδικάζει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια που γίνεται, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις ΔΥΕΠ ( άρθρο 80 παρ 1 και 4), να απαξιωθούν , με την μέθοδο της υπερπήδησης , οι υφιστάμενοι πίνακες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, προς όφελος μιας μικρής μερίδας αναπληρωτών που έτυχε να προσληφθούν στις ΔΥΕΠ.

Η εξόφθαλμη αυτή παραβίαση των πινάκων με τη δημιουργία ενός νέου ιδιότυπου κλειστού πίνακα αναπληρωτών, που αφαιρεί τη δυνατότητα των συναδέλφων να διεκδικήσουν, εφόσον το επιθυμούν, θέση εργασίας στις ΔΥΕΠ με βάση την προϋπηρεσία τους, δεν είναι δυνατό, από το σύνολο των συναδέλφων , να γίνει αποδεκτή.

Ο Σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» ζητά όχι μόνο την απόσυρση του επίμαχου άρθρου αλλά ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΕΠ και την σοβαρή κι εκ νέου συζήτηση πριν την κατάθεση του.

Δεν θα δεχτούμε καμιά αδικία σε βάρος των  συναδέλφων μας . Το υπουργείο να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την αγωνία για εργασία των χιλιάδων αναπληρωτών .

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                              Κων/νος  Βερέτσος