Σχετικά με την απαίτηση της Δ/νσης Π. Ε. Αν.Αττικής  να βεβαιώσει  ο Σύλλογος τη συμμετοχή  των  συναδέλφων αναπληρωτών  μέσω ΕΣΠΑ στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Αλ.Δελμούζος»  εκφράζει την  αγανάκτησή του αλλά και την  άρνησή του στην απαίτηση της Δ/νσης Π. Ε. Αν.Αττικής (Τμήμα Διοικητικών Θεμάτων/Αναπληρωτών ΠΔΕ & ΕΣΠΑ Αναπληρωτές Κρατικού Προϋπολογισμού & ΕΣΠΑ) να βεβαιώσει  τη συμμετοχή  των  συναδέλφων αναπληρωτών  μέσω ΕΣΠΑ στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας την Τετάρτη 7-6 – 2017 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην  86η  ΓΣ της ΔΟΕ.

Η εφαρμογή  ενός τέτοιου μέτρου αποτελεί ουσιαστικά επέμβαση  στην εσωτερική λειτουργία του συλλόγου μας και  ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου  και την όρεξη  στο Υπουργείο  και την κυβέρνηση για την περιστολή των  συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων  όχι μόνο  των αναπληρωτών ΕΣΠΑ  αλλά σύντομα και όλων των υπόλοιπων συναδέλφων μας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, σάς υπενθυμίζουμε ότι χορηγήσατε  μετά από σχετικό αίτημά μας μία μέρα συνδικαλιστική άδεια, την 7 Ιουνίου 2017, στα μέλη του συλλόγου μας, που είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 86 ΓΣ της ΔΟΕ. Όσοι εκπαιδευτικοί δε συμμετείχαν, εργάστηκαν κανονικά.

Το Δ.Σ  του Συλλόγου δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση  ότι δεν πρόκειται  να υποκύψει σε καμία απαίτηση της  Διοίκησης και δεν πρόκειται να  βεβαίωσει τη συμμετοχή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ  στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του  ούτε θα αφήσει το παραμικρό  περιθώριο στην κρατική  εργοδοσία  να  επέμβει  στα εσωτερικά του  δίνοντας  αναφορά για μέλη του.

Καλεί τη Δ/νση Π. Ε να μην προβεί στο μέλλον σε ανάλογες ενέργειες.

Καλούμε το Δ. Σ. της ΔΟΕ να πάρει  θέση για το συγκεκριμένο το θέμα και να παρέμβει.

Συναδέλφισσες – φοι

Πριν ακόμα κατατεθεί  και ψηφιστεί  ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος  παίρνουμε μια πρόγευση  για  το  τι  ετοιμάζεται   απέναντι στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Υπερασπιστείτε το σωματείο μας και τις συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις!

Με τη  μαζική σας συμμετοχή  στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στις εκδηλώσεις, στις δράσεις του συλλόγου μας  δώστε  μαχητική  απάντηση σε κάθε προσπάθεια   αμφισβήτησης  των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος