Παλλήνη 3-9-2024                                                                                                     προς

                                                                           Αρ. Πρ.       45                                                                                         όλους τους συναδέλφους                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος μας «Αλ. Δελμούζος» μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους της Αν. Αττικής, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της περιοχής μας πραγματοποίησε σήμερα 3/9/2024 μαζική κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής κατά τη διάρκεια της οποίας καταθέσαμε τη συλλογική αίτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας απαιτώντας την άμεση μονιμοποίηση τους και κάνοντας ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και οι απειλές του Υπουργείου δεν θα περάσουν. Επιπλέον, τοποθετηθήκαμε για το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι και απαιτήσαμε να παρθούν πίσω. Τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους για την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με το μέλλον μας!

Η απάντηση από την πλευρά της Διεύθυνσης για το θέμα της μονιμοποίησης και της επίδοσης των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους μας ήταν ότι θα συνεδριάσειεντός του μηνός Σεπτεμβρίου το ΠΥΣΠΕ σχετικά με το θέμα.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων ειπώθηκε ότι θα επανεξεταστεί κάθε περίπτωση σχολείου χωριστά (αφού προσμετρηθούν όλες οι νέες μετεγγραφές) και θα προωθηθούν με θετική εισήγηση από την πλευρά της Διεύθυνσης προς την Περιφερειακή Διεύθυνση όλα τα αιτήματα για μη συγχώνευση τμημάτων.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Ως Σύλλογος δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των συναδέλφων να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια αλλά και από το δικαίωμα των μαθητών μας στην ολόπλευρη μόρφωση.

Συνεχίζουμε μαζικά-ενωτικά-αγωνιστικά μέχρι

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι!
  • Να μην συγχωνευτεί ούτε ένα τμήμα στα σχολεία μας!

Ο πρόεδρος                                Η γραμματέας
Παναγιώτης Ευαγγέλου

Χαρά Γαλανοπούλου