Παλλήνη 22-5-2024                                                                                                     προς

                                                                           Αρ. Πρ. 40                                                                                         όλους τους συναδέλφους                                              

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

παίρνουμε μαζικά μέρος στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 23/5/24 στις 19:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. του Κλάδου τη Δευτέρα 27/5, οι οποίοι θα εκλέξουν και το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η συμμετοχή μας τόσο στη ΓΣ όσο και στην εκλογική διαδικασία είναι καθοριστικής σημασίας για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί με τις επιλογές μας θα αποφασίσουμε τι Ομοσπονδία (ΔΟΕ) θέλουμε. Εξαρτάται από εμάς αν τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε Ομοσπονδία που θα είναι οργανωτής της πάλης μας, που θα διεκδικεί, που θα αγωνίζεται ή αν θα βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Δεύτερον, με τη μαζική συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες (ΓΣ, εκλογές) υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να συνδικαλιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά, το δικαίωμά μας στην απεργία και ταυτόχρονα απαντάμε στον συνεχή αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά στα κόμματα που ψήφισαν τον νόμο 4808/2021 (ν. Χατζηδάκη) με τον οποίο θέλουν να βάλουν χέρι στα σωματεία μας, που χτίστηκαν με αγώνες.

Με τη δράση μας θα αποτρέψουμε για πολλοστή φορά τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, που προωθούνται με τη λεγόμενη αυτονομία και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση αλλά και τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Με τη μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας απαντάμε αποφασιστικά στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει διεκδικώντας:

  • ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς μας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών σε μια φάση, στην αρχή του σχολικού έτους.
  • Κατάργηση ΟΛΩΝ των νόμων της ατομικής αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Την αποφασιστική μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
  • Την άρση του συνόλου των αδικιών που υφίστανται οι συνάδελφοι μας νηπιαγωγοί.

Αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε πολιτικής που θεωρεί την εκπαίδευση κόστος και λειτουργεί εις βάρος των μαθητών μας.

Ημερήσια Διάταξη Τακτικής Γενικής Συνέλευσης:

l  19:30 - 19:40: Εκλογή προεδρείου - εφορευτικής επιτροπής

l  19:40 - 20:30: Τοποθετήσεις υποψηφίων αντιπροσώπων της 93ης ΓΣ της ΔΟΕ στα θέματα της ΗΔ.

l  20:30 - 20:50: Τοποθετήσεις μελών του συλλόγου.

l  20:50 - 21:00: Ψηφίσματα.  

Για την εκλογική διαδικασία θυμίζουμε ότι θα διεξαχθεί σε τέσσερα εκλογικά τμήματα

1ο Ε.Τ. στην Παλλήνη Φειδιππίδου 25Α στο παλιό Δημαρχείο ψηφίζουν οι συνάδελφοι από τα σχολεία Γλ. Νερών, Παλλήνης, Πικερμίου και οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι στη Διεύθυνση.

2ο Ε.Τ. στην Παλλήνη Φειδιππίδου 25Α στο παλιό Δημαρχείο ψηφίζουν οι συνάδελφοι από τα σχολεία Γέρακα, Σπάτων, Ανθούσας..

3ο Ε.Τ. στην Αρτέμιδα, Λ.Βραυρώνος 180 (5η στάση) Πολιτιστικό Κέντρο (μπλε παράθυρα) ψηφίζουν οι συνάδελφοι από τα σχολεία Αρτέμιδας και Ραφήνας.

4ο Ε.Τ. στη Ν. Μάκρη, Λ. Μαραθώνος 196 Πολιτιστικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης (μέσα στο χώρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μακρής-πρώην αμερικανική βάση) ψηφίζουν οι συνάδελφοι από τα σχολεία: Γραμματικού, Κ.Σουλίου , Μαραθώνα, Τύμβου, Ν. Μάκρης, Ανατολής, Αγ. Μαρίνας.

ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ   ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ e-mail στην ηλ.Δ/νση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΕΩΣ 23/5

Οι μόνιμοι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση Ανατολικής Αττικής ψηφίζουν μόνο με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Οι μόνιμοι συνάδελφοι, αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ, είτε έχουν καταβάλει την συνδρομή τους (30 ευρώ) με τραπεζική κατάθεση και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης, είτε την ημέρα των εκλογών καταβάλλουν την συνδρομή τους στα μέλη του ΔΣ με μετρητά και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη που θα λάβουν από το μέλος του ΔΣ.

Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, είτε έχουν καταβάλει την συνδρομή τους (15 ευρώ) με τραπεζική κατάθεση και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης, είτε την ημέρα των εκλογών καταβάλλουν την συνδρομή τους στα μέλη του ΔΣ και την απόδειξη που θα λάβουν από το μέλος του ΔΣ. Υπενθυμίζουμε πως το σύνολο της συνδρομής τους (15 ευρω) ο σύλλογος το αποδίδει στην ΔΟΕ.

Διευκρινίζουμε ότι όσοι αναπληρωτές έχουν ψηφίσει στις εκλογές για το ΔΣ στις 2/12/23, έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους και είναι ταμειακώς ενήμεροι, επομένως δεν έχουν καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Οι ωρομίσθιοι/ιες συνάδελφοι και συναδέλφισσες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής συνδρομής.

Οι συνάδελφοι μόνιμοι ή αναπληρωτές που εργάζονται σε παραπάνω από μια σχολική μονάδα ψηφίζουν στο εκλογικό κέντρο που ανήκει η σχολική μονάδα που έχουν οργανική ή της πρώτης τοποθέτησης τους.

Οι αποσπασμένοι σε γραφεία καθώς και αυτοί που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια ψηφίζουν στο εκλογικό κέντρο της Παλλήνης, εκτός αν δηλώσουν με mail άλλο εκλογικό κέντρο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές. Να μη λείψει κανείς και καμία!

Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι η συσπείρωση στο σωματείο μας.

Συμμετέχουμε μαζικά, αποφασίζουμε για το σχολείο, τη ζωή και την εργασία μας!

Από το ΔΣ