Παλλήνη:26-7-2023                                                                                        προς

                                                      Α.Π: 118                                                                                 όλους τους συναδέλφους μας

Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μόνιμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εύρεσης κατοικίας , ειδικά στις τουριστικές περιοχές , αλλά και στα αστικά κέντρα εξαιτίας των υψηλών ενοικίων .

Η αδιαφορία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι εξοργιστική . Η μόνη λύση είναι η ανεύρεση κατοικιών με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε λογικές τιμές για τους εκπαιδευτικούς ή η χορήγηση επιδόματος ενοικίου από το κράτος ή τους δήμους.

Απαιτούμε από τους δήμους της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να υιοθετήσουν μια από τις παραπάνω λύσεις για τους εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν τον Σεπτέμβρη στα σχολεία μας. Μια ακόμα λύση προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κινητοποίηση των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων .

Παράλληλα στην περιοχή μας, το ΔΣ του συλλόγου θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας, για να παραχωρηθούν προς χρήση των εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, οι οικίσκοι των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα έναντι χαμηλού ενοικίου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων Η χρήση αυτή θα μπορούσε να γίνει για ολόκληρη τη σχολική χρονιά ( από 1/9 έως 21/6) , αν το επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί ή για το χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί μόνιμη κατοικία . Η χρήση των οικίσκων από τους εκπαιδευτικούς δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την λειτουργία της κατασκήνωσης τους θερινούς μήνες .

Ο σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος» έγκαιρα θα κινήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με τη διεύθυνση Π.Ε Ανατολικής Αττικής, ώστε τον Σεπτέμβρη οι συνάδελφοι μας και οι συναδέλφισσες μας να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να βρουν κατοικία σε λογική τιμή .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας  

Ο πρόεδρος                                                                                               Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                                                                Α. Γείτονα