Παλλήνη:10-5-2023                                                                          προς

                                Αριθμ.Πρωτ.: 112                                                       όλους τους συναδέλφους μας

 

Με έκπληξη ακούσαμε την υφυπουργό εργασίας από το βήμα της Βουλής να ισχυρίζεται σε απάντηση της σε ερώτηση βουλετών της αντιπολίτευσης   ότι «η σταδιακή κάλυψη του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού τηςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που φοιτούν στα δημόσιανηπιαγωγεία της χώρας έχει δρομολογηθεί και εφαρμόζεται από το Υπουργείο Εργασίας καιΚοινωνικών Υποθέσεων».

Το παραπάνω απόσπασμα του λόγου της υφυπουργού δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια .

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε   πως σε κανένα δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας δεν υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα . Η υφυπουργός εργασίας προσπαθεί με επικοινωνιακούς χειρισμούς και διατυπώσεις να κρύψει το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα τέσσερα ολόκληρα χρόνια , ώστε το πρόγραμμα να επεκταθεί καθολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση .

Σε μια περιόδο που η ακρίβεια βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα και η πραγματική αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του διψήφιου ποσοστού του πληθωρισμού στα είδη πρώτης ανάγκης , το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα βοηθούσε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας . Η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια … και δεν χορταίνει τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Απαιτούμε άμεσα τα σχολικά γεύματα να επεκταθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας ( νηπιαγωγεία και δημοτικά ) και η υφυπουργός εργασίας να αποκαταστήσει με διευκρινιστική δήλωση της την αλήθεια ως προς τα νηπιαγωγεία !

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                           Α. Γείτονα