Παλλήνη:10-5-2023                                                                                        προς

                                         Αριθμ.Πρωτ.: 111                                                                               όλους τους συναδέλφους μας

Το ΔΣ του συλλόγου μόλις πληροφορήθηκε την αποστολή των mail της αξιολόγησης από την διεύθυνση Ανατολικής Αττικής την Μεγάλη Πέμπτη , κινήθηκε αποφασίστηκα, μεθοδικά και συντονισμένα σε δυο κατευθύνσεις.

Άμεσα ήρθε σε επαφή με το σύνολο των μελών του που κλήθηκαν να αξιολογηθούν ( νεοδιόριστοι του 2020) και παράλληλα σε συννενόηση με τα όμορα σωματεία συμμετείχε σε δυναμική παρέμβαση στην διεύθυνση Ανατολικής Αττικής , την ημέρα συνάντησης του διευθυντή εκπαίδευσης με τους συμβούλους της περιοχής μας .

Το ΔΣ του συλλόγου χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των νεοδιόριστων συνάδελφων της Ε.Α., οι οποίες συμμετέχουν ουσιαστικά ομόφωνα στην απεργία αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση .

Στην παρέμβαση μας , μαζί με τα όμορα σωματεία , στην συνάντηση του διευθυντή εκπαίδευσης με τους συμβούλους της περιοχής μας , ξεκαθαρίσαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο ρόλος των συμβούλων είναι σημαντικός και είναι καλοδεχούμενοι στα σχολεία μας , αλλά δεν θα ανεχτούμε καμιά προσπάθεια επιστροφής στους επιθεωρητές όπως πανηγυρικά ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας πριν λίγο καιρό .

Βρισκόμαστε σε συννενόηση με τους/τις συμβούλους, για να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου . Σημειώνουμε πως μέχρι σήμερα , η στάση της διεύθυνσης , αλλά και των συμβούλων , είναι απόλυτα θεσμική με σεβασμό στο νόμιμο δικαίωμα την απεργίας αποχής του κλάδου που βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει τους συναδέλφους που κλήθηκαν να αξιολογηθούν .  

Τέλος ξεκαθαρίζουμε πως η συνδικαλιστική δράση των σωματείων κρίνεται αποκλειστικά από τα μέλη τους και σε καμία περίπτωση από την διοίκηση . Αποκλεισμός, από τις θεσμικές συναντήσεις συλλόγου με την διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, συγκεκριμένων μελών ενός ΔΣ δεν μπορεί να είναι ανεκτός από το σύνολο των συναδέλφων. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας εναντίον της ατομικής αξιολόγησης βρίσκει τον κλάδο ενωμένο και τα σωματεία της περιοχής μας μια γροθιά .  

Όλοι μαζί ενωμένοι ! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει ! Συσπειρωμένοι στον σύλλογο μας υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών στο δημόσιο σχολείο ! Θα νικήσουμε!

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                           Α. Γείτονα