Παλλήνη:22-3-2023                                                              προς

                           Αριθμ.Πρωτ.: 105                                              όλους τους συναδέλφους μας

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι στα σχολεία της περιοχής μας. Είναι αυτονόητο πως ο παιδαγωγικός ρόλος που καλούνται να υπηρετήσουν είναι πολύ σημαντικός . Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως απλούς εντολοδόχους επιθεωρητές που έχουν αποκλειστικά μια αποστολή , να επιβάλλουν την   αντιδημοκρατικήκαι αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση , όπως αυτή περιγράφεται στον ν. 4823/21. Ενδεικτικές είναι οι πανηγυρικές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια !

Με συναδελφική αλληλεγγύη καλούμε τους συναδέλφους μας συμβούλους εκπαίδευσης να συνταχθούν με τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου και να συμμετέχουν στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης . Είναι προσβλητικό για τους ίδιους , μετά από μια καριέρα μέσα στις σχολικές αίθουσες και μια επιστημονική πορεία τόσων ετών, όπως περιγράφεται από τα προσόντα τους , να τους επιφυλάσσει η ηγεσία του υπουργείου τον ρόλο του επιθεωρητή / αστυφύλακα στους συναδέλφους τους .

Στην περίπτωση όμως που επιλέξουν τον ρόλο του επιθεωρητή τους ξεκαθαρίζουμε πως είναι ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας και θα βρουν απέναντι το σύνολο των μαχόμενων εκπαιδευτικών της τάξης.

Με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας ενημερώνουμε τα μέλη μας :

  • Η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών. Υπογράφουμε τη δήλωση και ζητάμε να πρωτοκολληθεί από την διεύθυνση του σχολείου .
  • Οι συμμετέχοντες στην απεργία αποχή δεν έχουν καμία πειθαρχική ή οικονομική επίπτωση. Το υπουργείο δεν έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για να προσπαθήσει να την κηρύξει παράνομη.
  • Εάν έχουμε υπογράψει την δήλωση για απεργία αποχή δεν συναντιόμαστε με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και καταγγέλουμε άμεσα στο σωματείο κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ή τρομοκρατίας ! Ο σύλλογος διαθέτει τα νομικά   μέσα να στηρίξει τα μέλη του .
  • Στην περίπτωση που ο σχολικός σύμβουλος έρθει στη σχολική μονάδα , καλούμε άμεσα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και δηλώνουμε πως συμμετέχουμε στην απεργία αποχή.
  • Την δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΔΟΕ μπορούμε να την υπογράψουμε ανά πάσα στιγμή, αλλά οπωσδήποτε μέχρι την πρώτη τυχόν επίσκεψη του συμβούλου στο σχολείο.
  • Ανάλογα ενεργούμε αν μας ζητηθεί να συναντήσουμε τον σχολικό σύμβουλο κατ ιδίαν.
  • Η στάση εργασίας δηλώνεται στην περίπτωση που ενώ έχουμε υπογράψει την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, ο σχολικός σύμβουλος έρθει στο σχολείο και απαιτήσει μονομερώς να εισβάλει στην σχολική τάξη ! Σε αυτήν την περίπτωση καλούμε τα μέλη του ΔΣ !

Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουν οι σχολικοί σύμβουλοι υπηρεσία μαζί με τους όμορους συλλόγους του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής δεσμεύεται πως θα αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες , ώστε να καταστεί σαφές πως ο επιθεωρητισμός δεν θα γίνει με οποιοδήποτε τρόπο ανεκτός από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς. Κάνεις εκπαιδευτικός δεν θα βρεθεί απέναντι στους επιθεωρητές μόνος του !

Υπενθυμίζουμε πως οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ακόμα και αν δεχτούν να αξιολογηθούν ατομικά από τον σύμβουλο σε καμία περίπτωση δεν μονιμοποιούνται από την στιγμή που δεν θα έχουν κριθεί στα πεδία της αξιολόγησης που άπτονται στον διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν. Ολόκληρη η επιχειρηματολογία του υπουργείου βασίζεται σε έναν εκβιασμό χωρίς περιεχόμενο ! Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί είναι όμηροι της κυβέρνησης ακόμα και αν δεχτούν να αξιολογηθούν από τους επιθεωρητές ! Επιπρόσθετα στην Ανατολική Αττική καμία πράξη νομιμοποίησης δεν έχει αρθεί , κανείς νεοδιόριστος να μην την αμφισβητήσει δεχόμενος να αξιολογηθεί !  

Υπογράφουμε μαζικά την δήλωση για απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση !

Καλούμε άμεσα το σωματείο σε κάθε περίπτωση που οι επιθεωρητές έρθουν στα σχολεία !

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η ΔΟΕ την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 19.30 για την ατομική αξιολόγηση .

Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom, είναι:

https://us02web.zoom.us/j/88527252295

Meeting ID: 885 2725 2295

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                           Α. Γείτονα